VIDEO Politika Skupština

(VIDEO) Branka Stamenković – Kada ćete nam više dostaviti predlog budžeta? Kasnite 3 nedelje

Prvo pitanje za predsednicu Vlade Republike Srbije, Anu Brnabić:

Danas je 21. novembar, dakle 3 nedelje od kada je prošao rok da Vlada Srbije dostavi budžet za narednu godinu Narodnoj Skupštini. Budžetski kalendar definisan je članom 31 u zakonu o budžetskom sistemu i nalaže da Vlada predlog Narodnoj skupštini dostavi do 1. novembra, a da Narodna skupština taj predlog usvoji do 15. decembra.

Tri nedelje ste ukrali narodnim poslanicima da prouče dokument koji ima preko 1000 strana. Kada će taj dokument konačno stići u Skupštinu? Hoće li poslanici imati dovoljno vremena da jednu tako obimnu materiju prouče kako bi informisano mogli da učestvuju u raspravi o budžetu. I konačno, zašto predlog budžeta uopšte kasni?

Drugo pitanje je za predsednika Republike:

Ovo je 33. put da mu postavljamo pitanje, do sada nismo dobili nikakav dogovor. Zašto ne dobijamo odgovor i zašto predsednik krši zakon i ne dostavlja skupštini odgovore na pitanja poslanika u zakonskom roku od 15 dana?

Drugo pitanje je: Kada će prestati da krši ustav i kada će dati ostavku na mesto predsednika SNS i time postati predsednik svih građana, a ne samo onih koji su simpatizeri SNS?

Dalje: Da li je koalicija sa Ramušem Haradinajem uvod u izbacivanje preambule o Kosovu iz Ustava i priznavanje nezavisnosti Kosova? Sledeća serija pitanja je za predsednicu skupštine Maju Gojković: Na predhodnih 25 pitanja nismo dobili odgovor, iako je predsednica po zakonu dužna da odgovori u roku od 15 dana.

Prvo pitanje za predsednicu Gojković je zašto nas ignoriše i zašto ne odgovara na naša pitanja?

Drugo pitanje: Kada će početi da održava redovne sednice kolegijuma kako bi ova skupština mogla da počne da radi posao kako treba i u interesu građana koji su nas birali? Podsetiću vas, kolegijumi treba da se održavaju na nedeljnoj bazi. Treće pitanje za predsedavajuću Gojković: Kada će da napravi godišnji plan rada? Mi već godinu dana radimo bez ikakavog plana, potpuno stihijski i ne znamo koji će zakoni biti na dnevnom redu skupštinskog zasedanja sledeće nedelje.

Građani od nas očekuju da u raspravi informisano branimo njihove interese. Ako nemamo plan rada i ne znamo koji su zakoni na dnevnom redu, onda izdajemo građane Srbije i njihove interese. Kada ćemo dobiti plan rada? I poslednje pitanje: Kada će Maja Gojković na dnevni red staviti predlog o svojoj smeni kako je obećala?

Dosta je bilo

Dosta je bilo

4
Ostavite komentar

avatar
2500
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
miskoBranka StamenkovićTanjajedan Zika Recent comment authors
najnoviji najstariji
jedan Zika
Gost
jedan Zika

Pozdrav svuma iz sve snage.
Branka unosi leprsavost u svojim nastupima, vec nekoliko puta je i Ana imala veoma jasne i zapazene nastupe (danasnji na Odboru, vredi pogledati). Naravno i ostala DJB „ekipa“. Komentar sam bazirao na poslednjih nekoliko nedelja koliko sam uspeo „uhvatiti“ u popodnevnim satima gledajuci na „preskokice“ reprize zasedanja.
Pitanje da li se zna kada istice dvadesetodnevna kazna nasem Sasi?
Nije bila losa ova kazna, ocvtsli nekaznjeni i pokazali da se DJB principi mogu zastupati i kada Sasa odsustvuje.
Siri se DJB ekipa koja nas prijatno iznenadi analitickim tekstovima na ovom sajtu povodom raznih tema. Bas mnogo novih imena sa odlicnim tekstovima.
Ne brinem o cenzusima, ne razmisljam o „kalkulacijama“ „sta bi bilo korisnije, kome se prikloniti“.
U srvari brinem o cenzusu, ali cu ga podneti ako ga ne bude. Naravno kako znam i umem pokusavam da doprinesem da ga na prolece dostignemo.
Ponovo pozdrav iz sve snage od jednog Zike

Tanja
Gost
Tanja

Tako je Žiko.Pozdrav tebi iz sve snage.
Kad se vraća Saša u Skupštinu?
Gledamo samo Branku,što je ok, ali nekako je usamljena tamo.
Mora malo žestine da se unese

Branka Stamenković
Gost
Branka+Stamenković

Saši Raduloviću je juče (utorak, 21.11) istekao poslednji dan kazne. Na sledećem zasedanju je ponovo s nama. Hvala što nas pratite i hvala na podršci.:)

misko
Gost
misko

Ukoliko budemo pametni, ovo rasulo u PSG treba iskoristiti, kako bi razocarane pristalice Jankovica nasli alternativu u DJB. To su vecinom posteni intelektualci koji su poverovali da postoji tracak nade za izlazak iz ove tame koja nas je zadesila. Sto vise da se pojavljuju Pavlovic, Milenkovic M, koji nisu bili toliko napadani od strane rezima. Hrabro i energicno napadnite vlast u BGD i pricajte o svim malverzacijama i korupciji ovog rezima.