Politika Saopštenje Skupština

Gojković na prevaru zakazala sutrašnju sednicu

Predsednica Skupštine Maja Gojković zakazala je novu sednicu danas u 09.59č za sutra u 10.00č. Za dopunu dnevnog reda narodni poslanici imali su samo jedan minut jer se predlog za dopunu može predati samo do 24č pred početak sednice.

U poslanički klub DJB saziv je stigao u 10.15, a na e parlamentu stoji vreme 09.59č.

Maja Gojković očigledno ima nameru da ponovo spreči poslanike opozicije da podnesu predloge dopune dnevnog reda i između ostalog i predlog poslaničke grupe Dosta je bilo da se raspravlja o njenoj smeni.

Na dnevnom redu sutrašnje sednice biće potvrđivanje Ugovora o osnivanju transportne zajednice, dva Predloga zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o izmenema i dopunama finansijskih ugovora između Republike Srbije i Evropske investicione banke.

Na predlog predsednice Skupštine četiri tačke objedinjene su u jednu, kako bi diskusija što kraće trajala. Tako da smo danas imali nesvakidašnju situaciju u kojoj Maja Gojković sama sebi šalje dopis sa predlogom da se rasprava objedini u jednu tačku dnevnog reda.

Nastavlja se manir zakazivanja sednica po hitnom postupku kako poslanici opozicije ne bi mogli da govore o svojim predlozima i da ne bi imali dovoljno vremena da se spreme za raspravu o predloženim zakonima.

Maja Gojković je ponovo zloupotrebila službenu funkciju, nastavila da vređa dostojanstvo Narodne skupštine, narodnih poslanika i svih građana Srbije koji su ih izabrali.

Pozivamo predsednicu Skupštine da prestane da degradira najviše predstavničko telo građana svojim nemoralnim i neprofesionalnim ponašanjem, da rad Skupštine vrati u okvire Ustava i zakona i da na dnevni red sednice konačno stavi predlog o svojoj smeni, kao što je obećala.

Cetvrta sednica Drugo redovno zasedanje u 2017.godini (1)
Obaveštenje o jedinstvenom pretresu

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar