Саопштењe Скупштина

Доста је било бојкотује данашњу седницу Скупштине

Посланичка група Доста је било одлучила је да бојкотује данашњу седницу Скупштине Србије како би скренула пажњу медија на дечије понашање председнице Скупштине Maje Гојковић која је oву седницу заказала тачно 24 сата и један минут пре њеног одржавања не би ли спречила опозицију да поднесе допуне дневног реда.

Ово није први пут да Маја Гојковић користи овакве незреле смицалице и вређа достојанство скупштине. Надамо се да ће бојкот учинити да медији примете ово обесмишљавање скупштине од стране Маје Гојковић и о њима обавесте грађане.

Доста је било је упутио позив и осталим опозиционим посланицима да бојкотују данашњу седницу Скупштине.

Маја Гојковић у скупштини не поштује ни закон ни правила нормалног понашања, не одговара на питања посланика иако јој је то законска обавеза, не води рачуна о достојанству Народне скупштине, користи звонце да би обавестила посланике СНС-а и СПС-а када да гласају и на свакој седници дозвољава вербално насиље СНС-а које им се као бумеранг, односно као миш, вратило насиљем.

Након што је слагала грађане да ће заказати седницу на којој ће се расправљати о њеној смени, након што је прошлог месеца протизаконито скратила расправу о врло важним законима о образовању за четири сата, након што је пре неколико дана противзаконито поништила  резултат гласања јер је грешком притисла звонце, јуче је Маја Гојковић заказала нову седницу у 09.59 ч за данас у 10.00 ч.

То значи да су за дoпуну дневног реда народни посланици имали само један минут јер се предлог за допуну може предати само до 24ч пред почетак седнице.

Циљ овог незрелог потеза је да поново спречи посланике опозиције да поднесу предлоге допуне дневног реда и између осталог и предлог посланичкe групe Доста је било да се расправља о њеној смени.

Већина грађана не зна да посланици владајуће већине гласају само на звонце. Грађани не знају ни да је предлог буџета за 2018. требало да стигне у Скупштину 1. новембра. Хоћемо ли и овај документ од 1300 страна добити 24 часа уочи почетка расправе?  

Ништа од овога не стиже до јавности јер водећи медији не информишу грађане о константном кршењу свих правила у Скупштини Србије. За сва дешавања у скупштини главни кривац јесте Маја Гојковић. Уколико није спремна да призна одговорност, позивамо је да омогући посланичкој групи ДЈБ да председава на једној седници Народне Скупштине и покаже како се једноставно уводи ред када постоји политичка воља за то.

 

Доста је било

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Nadam se da će te nas obavestiti, kako je predsednica Narodne skupštine obrazložila razloge koji su doveli do zakazivanja sednice u roku kraćem od roka iz stava 1. Člana 86. Poslovnika Narodne skupštine. Naime, kako je to zapisano u stavu 2. istog člana Poslovnika, citiram; »predsednik Narodne skupštine je dužan da na početku sednice obrazloži takav postupak«, odnosno, zašto je sednica sazvana u roku kraćem od roka iz stava 1. Člana 86. Poslovnika Narodne skupštine.