Saopštenje Skupština

Dosta je bilo bojkotuje današnju sednicu Skupštine

Poslanička grupa Dosta je bilo odlučila je da bojkotuje današnju sednicu Skupštine Srbije kako bi skrenula pažnju medija na dečije ponašanje predsednice Skupštine Maje Gojković koja je ovu sednicu zakazala tačno 24 sata i jedan minut pre njenog održavanja ne bi li sprečila opoziciju da podnese dopune dnevnog reda.

Ovo nije prvi put da Maja Gojković koristi ovakve nezrele smicalice i vređa dostojanstvo skupštine. Nadamo se da će bojkot učiniti da mediji primete ovo obesmišljavanje skupštine od strane Maje Gojković i o njima obaveste građane.

Dosta je bilo je uputio poziv i ostalim opozicionim poslanicima da bojkotuju današnju sednicu Skupštine.

Maja Gojković u skupštini ne poštuje ni zakon ni pravila normalnog ponašanja, ne odgovara na pitanja poslanika iako joj je to zakonska obaveza, ne vodi računa o dostojanstvu Narodne skupštine, koristi zvonce da bi obavestila poslanike SNS-a i SPS-a kada da glasaju i na svakoj sednici dozvoljava verbalno nasilje SNS-a koje im se kao bumerang, odnosno kao miš, vratilo nasiljem.

Nakon što je slagala građane da će zakazati sednicu na kojoj će se raspravljati o njenoj smeni, nakon što je prošlog meseca protizakonito skratila raspravu o vrlo važnim zakonima o obrazovanju za četiri sata, nakon što je pre nekoliko dana protivzakonito poništila  rezultat glasanja jer je greškom pritisla zvonce, juče je Maja Gojković zakazala novu sednicu u 09.59 č za danas u 10.00 č.

To znači da su za dopunu dnevnog reda narodni poslanici imali samo jedan minut jer se predlog za dopunu može predati samo do 24č pred početak sednice.

Cilj ovog nezrelog poteza je da ponovo spreči poslanike opozicije da podnesu predloge dopune dnevnog reda i između ostalog i predlog poslaničke grupe Dosta je bilo da se raspravlja o njenoj smeni.

Većina građana ne zna da poslanici vladajuće većine glasaju samo na zvonce. Građani ne znaju ni da je predlog budžeta za 2018. trebalo da stigne u Skupštinu 1. novembra. Hoćemo li i ovaj dokument od 1300 strana dobiti 24 časa uoči početka rasprave?  

Ništa od ovoga ne stiže do javnosti jer vodeći mediji ne informišu građane o konstantnom kršenju svih pravila u Skupštini Srbije. Za sva dešavanja u skupštini glavni krivac jeste Maja Gojković. Ukoliko nije spremna da prizna odgovornost, pozivamo je da omogući poslaničkoj grupi DJB da predsedava na jednoj sednici Narodne Skupštine i pokaže kako se jednostavno uvodi red kada postoji politička volja za to.

 

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Nadam se da će te nas obavestiti, kako je predsednica Narodne skupštine obrazložila razloge koji su doveli do zakazivanja sednice u roku kraćem od roka iz stava 1. Člana 86. Poslovnika Narodne skupštine. Naime, kako je to zapisano u stavu 2. istog člana Poslovnika, citiram; »predsednik Narodne skupštine je dužan da na početku sednice obrazloži takav postupak«, odnosno, zašto je sednica sazvana u roku kraćem od roka iz stava 1. Člana 86. Poslovnika Narodne skupštine.