Медији Политика Скупштина

Медији о бојкоту седнице Скупштине

Посланичка група Доста је било бојкотује седницу Скупштине коју је Маја Гојковић заказала на превару, тачно 24 сата и један минут пре њеног одржавања да би спречила опозицију да поднесе допуне дневног реда.

Посланици Доста је било одлучили су да бојкотују седницу како би медијима скренули пажњу на бахато понашање председнице Скупштине, незаконито вођење седнице и злоупотребу службене функције.

ДЈБ је и остале опозиционе посланичке групе позвао на бојкот, међутим, нико се није прикључио.

Неки медији су пренели а неки потпуно игнорисали вест и разлоге за бојкот седнице и поново остали глуви и неми на урушавање достојанства Народне скупштине од стране Маје Гојковић.

У Дневнику 2 РТС-а репортер је само укратко рекао да су посланици ДЈБ напустили седницу, без икаквог образложења зашто су то урадили. Такво извештавање је срамота за јавни медијски сервис јер грађани који га плаћају имају право да знају шта се заправо дешава у Скупштини и какву политику заговарају њихови представници.

Н1 је у свом Дневнику и у онлине издању пренео вест и разлоге за бојкот које је ДЈБ изнео у свом јучерашњем саопштењу, као и то да је посланик ДЈБ Владимир Ђурић током конференције за медије у Народној скупштини позвао остале представнике опозиције да бојкотују седницу, али се ипак нико није одазвао.

Дневли лист Данас, Дневник и Курир такође су укратко пренели део саопштења у ком су наведени разлози за бојкот седнице, као и позив осталим посланичким групама да учине исто.

Портали: 021, Мондо, Б92, Нови Магазин, РТВ, Недељник, Инсајдер, Новости , Срби инфо, Нова српска политичка мисао су у пар реченица пренели вест о бојкоту.

Подсетимо, Маја Гојковић је најпре слагала да ће заказати седницу на којој ће се расправљати о њеној смени, затим је прошлог месеца противзаконито скратила расправу о врло важним законима о образовању за четири сата, пре неколико дана је противзаконито поништила  резултат гласања јер је грешком притисла звонце, а у уторак је заказала нову седницу у 09.59 ч за среду у 10.00 ч.

Повезани текстови:

Доста је било бојкотује седницу Скупштине

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Bojim se da ovo nije slučajno, već da centri moći to diktiraju. Bojim se da njima ne odgovara da Srbija postane normalno uređena država koju ogleda vladavina prava i građansko društvo, već sve kontra. Upravo ovo sada, mulj! Lepo je rekao Boris Malagurski, parafraziram, svetskim moćnicima ne smeta da kolonijalni upravnici budu milijarderi. Dakle to imamo danas, tako je u CG Milo, Dodik u RS, AV i pre njega u Srbiji…i zaključak: ni strancima ne odgovara mala Srbija ali kao uređena zemlja, već suprotno…Daj Bože da sam totalno pogrešio i sve omašio…daj Bože!