Ауторски текст Безбедност Политика

Моји сусрети са Јанковићем

Овај текст је написан поводом јучерашњег твита Саше Јанковића који је оставио када се умешао у разговор који сам водио са двојицом твитераша. Тежина изречених речи и увреда су захтевали детаљније образложење самог догађаја, што сам и најавио у свом јучерашњем одговору на увреду на Твитеру.

Додатно, данас је Саша Јанковић дао кратку изјаву Дојче Велеу и признао да су се састанци одржали, изрекавши неистину и о томе да ли је знао за оставку и о садржају разговора. Уместо да каже о чему смо разговарали, и тако се одбрани, Јанковић наводи оно о чему наводно нисмо разговарали и то децидно, “ни случајно”.

Ја ћу да кажем о чему јесмо разговарали и нећу се освртати на то о чему нисмо, осим да кажем да о фудбалу и времену сигурно нисмо разговарали, мада ме обе теме интересују.

images (1)

Средином јануара 2014. године се већ увелико у јавности спекулисало о томе да се спремам да поднесем оставку на место министра привреде. Писмену оставку сам и поднео Влади Републике Србије у петак, 24. јануара. Б92 је то вече најавио да ћу бити једини гост код Оље Бећковић у Утиску недеље у коме ћу објавити оставку и говорити о разлозима. Након те најаве, уследели су велики притисци из кабинета Александра Вучића, тада ППВ-а, о чему је Оља Бећковић јавно говорила. Успели су да ме замене у Утиску недеље са важнијим гостом, ППВ-ом, и са важнијом темом: новим изборима. То вече се та ексклузивна вест и први пут појавила.

У суботу, 25. јануара, Александар Вучић је без претходне најаве објавио да ће бити расписани ванредни парламентарни избори. У недељу 26. јануара, Александар Вучић је сам и гостовао у Утиску недеље у коме је био растављен на саставне делове и што је вероватно и касније довело до потпуног укидања ове емисије. Ивица Дачић ми је затим у понедељак 27. јануара, незаконитом одлуком која је у рангу државног удара, кршећи закон и Устав, одузео овлашћења министра привреде и пренео их на Игора Мировића. Ја сам формално остао министар привреде све до избора нове владе. Медији о овоме нису извештавали.

Неких десетак дана раније, телeфоном ме је звао Саша Јанковић, који је у то време био Заштитник грађана и рекао да би добро било да се видимо. Састанак се одржао у мом кабинету у Министарству привреде. Рекао ми је да зна да размишљам о подношењу оставке и да би било добро да о томе добро размислим.

Испричао ми је причу о томе како је Демократска странка 2004. године кренула у изградњу паралелне службе безбедности, у ствари апарата за праћење и прислушкивање, и да је та служба сада јача, модернија и боље опремљена од државне и онда казао: “Ми мислимо да не би требало да подносиш оставку на место министра привреде, већ да сачекаш”. Говорио је о томе да треба да се стекну безбедносни и други услови и да је до тада боље да останем унутра. Био сам затечен овим, одговорио сам неодређено и ту се разговор завршио.

Одмах после овог састанка сам разговарао са својим најужим тимом у Министарству привреде и сви смо били изненађени. Знали смо за рад Микија Ракића, знали смо и за методе служби које кроје целу политичку сцену у Србији од настанка вишестраначја, знали смо да вам на разговоре увек шаљу пријатеље са пријатељским саветима, али нико од нас ово није очекивао. Сашу Јанковића иначе знам од 2011. године када сам покушавао да направим тим који би подржао Верицу Бараћ на изборима за председника Србије. Након тог дана, о овом за нас бизарном састанку, нисмо више разговарали.

Неколико дана након оставке ме је телефоном позвао Саша Јанковић, био је веома љут и питао ме је: “Зар се нисмо договорили?” Одговорио сам: “Наравно да нисмо. Ја сам те саслушао шта си имао да кажеш. Одлука је само моја”. Никада више нисмо причали о овоме.

О одбијању сарадње Саше Јанковића са ДЈБ на председничим изборима

У јучерашњем твиту Саше Јанковића једна ствар јесте тачна. Да је до сада барем три пута одбио сарадњу са ДЈБ, мада је то до сада успешно крио од јавности, чак и сам избацивао твитове у којима је тврдио управо супротно.

У припреми за председничке изборе, и са Сашом Јанковићем и са Вуком Јеремићем сам разговарао више пута о томе да је Србији потребна нова политичка сцена сачињена од људи који нису злоупотрељавали јавне ресурсе, нису кршили законе и правила када су били на власти, нису контролисали медије, вршили партијско запошљавање, намештали тендере и учествовали у корупцији. Да су председнички избори одлична прилика да се та нова политичка сцена и направи.

Предлагали смо тројни договор са Сашом Јанковићем и Вуком Јеремићем и стварање нове левице, нове деснице и новог центара и коалициони договор да заједно изађемо и на председничке и на предстојеће београдске и на парламентарне изборе. Предлог смо назвали “Година прекретнице” и о њему смо говорили од парламентарних избора 2016. године. Најава председничких избора је у први план избацила два “нова” лидера са којим је Година прекретнице била могућа. Иако је ДЈБ у том тренутку био далеко најјача опозициона опција и у Парламенту и ван њега и једина са организацијом на терену у том тренутку, понудили смо листе састављене од три трећине.

Централна тачка идеје окупљања је била да та коалиција за годину дана постави темеље промене система и да након те године распише изборе на свим нивоима на које би три опције ишле свака за себе. Знајући да грађани не верују никоме и мисле да су сви политичари исти, тражили бисмо од грађана орочену подршку од годину дана не за велике приче већ за 20 конкретних ствари које ћемо урадити за годину дана и онда расписати изборе.

За председничке изборе ДЈБ је имао свог кандидата. То је била Мирослава Миленовић. Њену кандидатуру нисмо јавно истицали јер смо активно радили на договору. И Саши Јанковићу и Вуку Јеремићу у посебним разговорима сам рекао да ако се договоримо, СНС ће пасти. Вероватно и на председничким, али сигурно на београдским и наредним парламентарним. Ако се не договоримо, Вучић ће победити у првом кругу. Рекао сам им и да имам подршку Белог да ако буде један заједнички кандидат, он ће га подржати и неће истаћи своју кандидатуру.

Зашто су вођени одвојени разговори? Зато што Саша Јанковић није хтео да седне за исти сто са Вуком Јеремићем. У то време Вук Јеремић је био испред у истраживањима јавног мњења, али не за много. Говорио је да са Вуком Јеремићем не дели исте вредности, да је он руски човек, да је од Лаврова добио 5 милиона евра за кампању, да има информације служби о томе. У то време тражио је подршку ДЈБ без икаквих обавеза са његове стране и и било каквог заједничког плана. Говорио је лоше о Демократској странци и да зна да га Драган Шутановац неће подржати. У разговору који сам имао са Драганом Шутановцем у скупштини након што је постао председник ДС-а, рекао ми је: ”Зашто би ДС подржавао Јанковића? Какве користи има ДС од тога да се Јанковић позиционира и одведе гласаче?” Ово се све догађало новембра и децембра 2016. године. Нешто се касније очигледно десило код обојице што је довело до промене ових ставова.

Поновио сам му да ће, ако се не договоримо око једног кандидата, Вучић сигурно победити у првом кругу. Саша Јанковић је понављао да кандидат за председника симбол и да тај симбол не може бити Вук Јеремић. Касније је твитовао да је “тврд услов” за договор био тај да Вук Јеремић буде кандидат за председника, што је неистина. Обојици сам рекао да треба да видимо заједно ко је најбољи кандидат за председника Србије, ко за градоначелника, ко за премијера и да направимо заједнички план. Вук Јеремић је био спреман на разговор на ту тему и покушај договора. Наравно, тада је јасно стављао до знања да он мисли да има највеће шансе и да он треба да буде заједнички кандидат за председника.

Последњи разговор са Сашом Јанковићем у вези са председничким изборима сам имао у јануару у његовој канцеларији Заштитника грађана када ми је саопштио да ће га подржати ДС. Рекао сам му да мислим је то погрешка. Да се систем не може мењати са људима који су довели до овог стања. Рекао сам му да гласачи очекују сарадњу са ДЈБ. Да нас свакодневно засипају тим захтевима. Тада ми је рекао да он не може да сарађује са ДЈБ док год су у њему Душан Павловић и Мирослава Миленовић јер су обоје бахати. Објашњавао ми је зашто и давао примере из њихових личних односа. Био сам искрено запрепашћен. Онда је говорио о томе како је ДС важан бренд, да лидер и тим око њега није добар, али да тамо још има добрих људи који га виде на челу ДС-а и да би након избора он био тај који би водио и остале изборе и био центар окупљања за све. Ту се разговор завршио.

Доста људи ме је питало зашто ДЈБ са свим овим није изашао у јавност за време предизборне кампање. Моје контра-питање је: са којим циљем? Да Вучић победи у првом кругу са још већом разликом? Уместо напада на Јанковића и Јеремића које заиста и кривимо за катастрофалан резултат опозиције у првом кругу (за други круг је недостајало готово 400.000 гласова), ДЈБ се одлучио да покуша да помогне. Наш циљ је био да спречимо победу Вучића у првом кругу и изборимо се за други круг. Помогли смо кандидатуру Белог и промовисали поруку: “не мораш да гласаш за нас, само изађи и гласај за било кога против Вучића”. Знали смо да четвртина гласача ДЈБ неће ни изаћи на изборе ако не будемо имали свог кандидата и хтели смо и њих да изведемо на биралишта. За овакву кампању, кампању у којој није циљ победа већ жртва, Мирослава Миленовић би се потрошила и била би и сама жртва.

Испоставило се да је циљ био нереалан и да је жртва била узалудна. Нисмо водили рачуна о себи. За ДЈБ је било много боље да каже да договор није успео, да кандидати трче не за победу, већ да позиционирање, да како ствари стоје Вучић побеђује у првом кругу, да се повуче из председничких избора и позове све своје симпатизере да гласају за кога год мисле да је најбољи. Научили смо вредне политичке лекције и такве емоционалне грешке нам све више неће поновити.

О одбијању сарадње Саше Јанковића са ДЈБ на београдским изборима

У вези са београдским изборима са Сашом Јанковићем сам се видео два пута крајем маја и у јуну. Поновио сам му да је и даље концепт Године прекретнице са људима који нису злоупотребљавали јавне ресурсе најбољи приступ и да гласачи желе сарадњу ДЈБ и ПСГ. Он је говорио да он без ДС-а и Тадића неће. Да је са Живковићем раскрстио. Да је најбоље да се направе две колоне: у првој ће бити он са ДС-ом, Тадићем и неким мањим странкама, и друга у којој би били остали.

Рекао је и да би могао да дође на чело ДС-а кад год хоће, да су га практично многи молили да то уради и на седници Глaвног одбора ДС-а на којој им се захвалио на подршци и да је Шутановац био видно уплашен да ли ће му већ тада преузети странку. Разлог зашто није је тај што је ДС у блокади, дужан је велики новац Ђиласу, 800 хиљада евра, и да не би могао да води ДС са таквим дугом.

Велики број чланова, симпатизера и гласача и ДЈБ и ПСГ желе ту сарању. Сарадњу жели и председништво ДЈБ. Због тога смо и упутили предлог стратешке сарадње. И тада смо одбијени. За ДЈБ није могућа сарадња са људима који су, када су били на власти, злоупотребљавали јавне ресурсе, контролисали медије, партијски кадровали и запошљавали, намештали тендере, учествовали у корупцији и узимању партијског рекета. То значи да сарадња са Ђиласом, Тадићем и Шутановцем није могућа. Исто важи и за Душана Петровића, Вељу Илића и многе друге.

Поред тога што не верујемо да су се заиста променили, ДЈБ мисли и да са њима победа против СНС-а није могућа. Апстиненти и разочарани гласачи СНС-а неће гласати за људе које су отерали 2014. године. Са истрошеним људима победа није могућа.

ДЈБ није Саша Радуловић. ДЈБ је много, много јачи и шири од једног човека иако се води цела кампања да убеди људе у супротно. Да то није тако, ДЈБ би се распао након председнички избора. Уместо тога, организација је јача него било када од нашег почетка 2014. године. Основ политике ДЈБ је борба за демонтажу партијског паразитског система који убија Србију, његове лудачке кошуље које су нам скројиле разне службе. Када бисмо одустали од ове борбе, одустали бисмо од себе. То се никада неће десити.

images (2)

Прилози:

http://dostajebilo.rs/miroslava-milenovic-za-politiku-prilog-istoriji-o-vecitom-spinovanju-i-razjedinjenoj-opoziciji/

http://dostajebilo.rs/sasa-radulovic-izvinjenje-biracima/

http://dostajebilo.rs/zasto-sam-usao-u-vladu/

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Докле више о Јанковићу…, па ви из ДЈБ и посебно С.Радуловић заиста бирате речи и изразе када говорите о Јнковићу…
  Да не бих био оптужен за тзв.говор мржње и злоупотребу јавне речи преко овог сајта, задржаћу дах и затим га издувати речима: С.Јанковић је прошлост…

  • Da, zaista, ko je taj S. J. i zasto toliko price oko njega. Jedna mlaka i bleda pojava oko koje ne treba gubiti vreme, vec se okrenuti sebi i svojim kapacitetima. Bilo kakva saradnja sa takvima (moje misljenje) samo bi ukaljala dosadasnji ugled pokreta. Istrajnost, upornost, doslednost ali i malo pomoci marketinskih strucnjaka vode ka uspehu.
   Pozdrav

 • Bravo za tekst. Otvoreno, jano i iskreno. Glasao sam za Vas od kada ste se pojavili na političkoj sceni i glasaću na svakim narednim izborima. Postoji samo JEDNA opoziciona stranka u Srbiji: DOSTA JE BILO!!!

 • Bravo Saša. Sve je jasno. Bio sam veliki zagovornik saradnje DJB i PSG. Čak i kad su odbili DJB nedavno, pisao sam ovde da treba istrajati. Kad sam video da SJ hoće s Đilasom, napustio sam tu ideju. Pogotovo sad kad čitam ove redove. Ipak i dalje mislim da treba da pokušate da napravite predizbornu koaliciju sa neukaljanima-npr Ne davimo Beograd, Protiv diktature, Beli.. Ne ni Jeremić, vidim i on zapeo za Đilasa, uz njega Velja “Kraduckanje” Ilić.. Jer me strah da zbog ignorisanja medija, napada Danasa, itd.. ne ostanete ispod cenzusa.. Mada, dok god se držite principa, ostajem vaš glasač i promoter makar se i to desilo. Pozdrav i podrška!

 • Pridruzujem se pitanju: a sta je sa tim svedocima? Objasnite tu situaciju, da li su oni prisustvovali vasem zajednickom sastanku ili su samo culi od Vas o razgovoru? Zasto se svedoci ne oglase i ne posvedoce?

  I dodala bih pitanje: zbog cega ste i pored svih saznanja o potezima i stavovima SJ i PSG u septembru ponovo trazili saradnju? I zasto samo od njih?

  Hvala

 • Stoti put ponavljam manite se saradnje sa mafijama i otpacima ranijih mafija koje su bile na vlasti od 91. do 2017.Tu spadaju SJ i VJ.I dalje sam pri stavu da je VJ sprečio bojkot opzicije za predsedničke izbore preuranjenim izlaskom u kampanju uz pomoć Vučića i odličnu produkciju opozicionog lidera koga su upravo promovisali Vučomediji.Okrenite se Dverima koji su parlamentarna stranka.

  • Ево и одговора, или боље рећи неких питања, на “коментар испред тог”:
   Сведок, да ли сте били сведок злочина Ратка Младића? Или сведок баш СВЕГА што се дешавало пре и у току битке за Сребреницу? Да ли можете да негирате да је подручје Сребренице било злоупотребљавано као демилитаризована зона под заштитом снага УН за нападе на српске жене и децу у подручју Братунца? Да ли можете порећи да је Ратко Младић пустио муслиманске жене и децу да оду из Сребренице? Ратко Младић није безгрешан, али је бранио српски народ у том грађанском рату, који је и поред тога највише страдао. Да ли мислите да бисте Ви, или било ко други на његовом месту изашли мање “злочинац” у наведеним околностима? А ето, страда и Ратко Младић, док прави злочинци, нпр. Насер Орић, Рамуш Харадинај и Анте Готовина ослобођени.

  • Sa Dverima kao od šale, ako ništa barem vlada na godinu dana.Programske razlike su veoma male, jedine razlike su oko gej-parada, tumačenja Srebrenice, vojnog roka i tako nekih stvari koje zaista nisu prioritetne u ovom momentu.Dveri bi Program u 20 tačaka odmah prihvatile.
   Problem je u biračkom telu.Takvu koaliciju ne žele ni glasači DJB ni glasači Dveri.Ne bi se sabrali glasovi već bi ljudi otišli u apstinenciju, vidiš to i po ovim komentarima iznad ovog mog.Dveri su mnogo ocrnjene u medijima još u vreme žute vlasti i prosečan glasač DJB neće ni da čuje za njih.Sa druge strane glasači Dveri su velikim delom zatucani rusofili – bar polovina a mislim i više.U našim nakaradnim medijima stvorena je slika da je DJB tipična proevropska stranka što nije tačno ali ljudi to ne znaju.Treba još neko vreme da prođe da bi ta koalicija bila prihvatljiva biračima.Lepo Sale kaže u tekstu, glasači žele koaliciju DJB-PSG i otuda ovoliko insistiranje na Jankoviću iako Dveri imaju hiljadu puta bolji program.Jedino ako bi ušao neko treći, recimo Jeremić bi bio idealan za to, onda sve tri stranke DJB-Dveri-Narodna stranka na jednu listu.Dakle ili sve tri ili svaka za sebe.Jedino to bi prošlo kod birača.Ovo je naravno moje mišljenje, možda nisam u pravu ali deluje mi da je to razlog zašto se za sada DJB i Dveri zadržavaju na nenapadanju i relativno umerenom međusobnom hvaljenju(možda je hvaljenje prejaka reč ali shvatate poentu).

  • Ako biraci DJB i dveri nisu svesni da se i jedni i drugi zalazu za zemlju ociscenu od prethodnih vlasti, da i jedn i drugi imaju iskrenu i dobru nameru, takvi glasaci zasluzuju da im SNS pije krv jos par ciklusa i uopste mi ih nije zao (kao sto je ova Dragana Milis iznad). Ne vidim Dveri kao negativce, razumem i ispad Obradovica pre neki dan jer je ono potez kakav bi svaki pravdoljubiv covek bio prinudjen. Alternativa je funjarenje i prihvatanje mentalne represije, kao sto to radi onaj radikal. Sustina cele scene je da samo DJB i Dveri su za sada neukaljani. Svi ostali su pravili kompromise ili participirali u kreaciji ovog bolesnog sistema.

  • @Restart @Petar, meni ipak lici na cerupanje, otimanje, ljudi koji su bili za Jankovica, mislim realno i Jankovic i Jeremic su cerupali DJB i prilicno ocerupali pre, za vreme i posle izbora. Cini mi se da je ovo nemilosrdno koriscenje slabosti(potpuno legitimno) i meni je drago, sto ce se jedan znacajan deo “levicara” “vratiti” DJB i potisnuti konacno taj vonj Zveri, ups Dveri.

  • Sinoc sam slusao neki obradovicev intervju i stvari o kojima prica. Jos su explicitnije i preciznije optuzbe nego one koje DJB iznosi,ALi me je upravo vasa iritacija sa terminima vonj i zveri navela da cu ipak njima dati glas jer tamo nisam video nikoga da pljuje po DJB kao sto vi to radite ovde.

  • Разумем Вас, Петре. И сâм сам замерио “воњ Звери” у коментару после Вашег. Али чињеница је да тих предрасуда услед антипатије према гајењу националног достојанства и традиционалних вредности нема јужно од Београда, или да их је бар знатно мање. Па немојте ни Ви да се поводите за емоцијама, јер је тако лакше од рационалног сагледавања. Баш зато што и емоција уз бар мало идеологије може понекад да потисне рационално вођење политике као праксе спровођења интереса – што доведе нпр. до превеликих надања од Русије због великих симпатија према њима. Зато предлажем да се држите ипак рационалније и политички утемељеније опције. Али и ако попустите овој емоцији, боље њој него некој деструктивнијој 🙂

  • Највише смета Ваша емоција “воњ Звери”, за коју немате рационалног разлога. Разумео бих да сте критиковали национално идеолошки обојену политику којој би понекад можда мањкала практичност и рационално сагледавање, као у примеру са превеликим поуздањем у Русију. Али национализам није лоша емоција, држање до вредности свога народа, бар док се не преувеличава, а не поткрепљује врлином на делу. Посебно није лоша емоција ако подстиче на храброст да се изнесе истина о криминалу у врху власти, као код посланика Двери у Скупштини Србије… Свакако док не прерасте у шовинизам, мржњу према другим народима. А доказе и примере шовинизма у идеологији, а посебно деловању Двери нема. Само предрасуде потпомогнуте антипатијама. И да сте само лепо рекли “не свиђају ми се”, не би ми сметало и не бих оволико писао.

  • Šovinizam ili homofobija – na isto vam dođe. Tako da nema opravdanja za Dveri. Da ne pričam da je prisutan i muški šovinizam, imamo i skorašnje primere toga u Skupštini. Nemate na osnovu čega da ih branite, a možete da ih volite, niko vam ne brani.

  • Blago tebi, Tanja, kada se slažeš sa komentatorom koji se potpisuje sa Restart. Da se ide sa Dverima za koje su žene i homoseksualci niža bića, za koje je Ratko Mladić, osvedočeni ubica i zločinac, heroj??? Nikad. Ali nikad.

  • Ne dozvoljavam da u odgovoru meni mešate babe i žabe. Ta patetika “bole rane” mi je strana, ali zločinac je zločinac bilo da je “naš”, “vaš” ili “njihov”. Štaviše, užasna mi je relativizacija zločina bazirana na tome da li je neko naš ili vaš ili njihov. MOJ svakako nije niko ko je uprljao ruke krvlju. A to da li bi bilo Srba preko Drine je malo složeniji problem, za koji bi morali da izanaliziramo genezu svega što se desilo.

  • @Ana@Avarell:zao mi je sto se u komentarima umesto podrske Sasi i Djb-u,akcenat opet stavio na pricu o mogucim koalicijama i ko sa kim moze a ko ne.Ne bih bila tako stroga prema Restartu,to su neka razmisljanja samo,covek se u istom tekstu vise puta ogradio:”to je samo moje misljenje, mozda nisam u pravu” itd.Mi smo s razlogom simpatizeri i glasaci DJB-a a ne Dveri.Zasto sam izmedju ostalog i ja podrzala njegov komentar, mozda brzopleto i u polusnu(kasno je bilo).Zato sto sam neposredno pre citanja ovog saopstenja i citanja o onoj prepisci na tviteru,cula dva identicna misljenja i danas opet od ljudi koji su opoziciono orijentisani, ali nisu bas jos uvek sigurni za koga ce u opoziciji glasati i da li ce glasati uopste.Cinjenica je da ni ja ni Restart ne pratimo dovoljno ni Jeremica, ni Dveri,ni NDBG,mi smo simpatizeri DJB-a i pratimo DJB.Odmah da vam kazem da ja podrzavam i gey paradu, jer podrzavam sve koji se bore za svoja prava, pa tako i homoseksualce.Tako podrzavam i Dveri i njihovu borbu protiv ove vlasti,protest ispred Pinka, podrske raznim sindikatima,izvlacenje usiju Martinovicu:”Martinovicu, kako mozes da budes takav bednik”-pa jer nije bednik,jer nije moralna krpa.Vec sledeci dan s onim protestom na Trgu sve su ponistili-to je za mene neprihvatljivo.Da su u tom istom sudu osudjeni i Markac i Gotovina,Naser Oric i Haradinaj, to vise ne bi ni bila tema.Ovako…cetvrt veka je proslo i i dalje je to tema,otvorena i za buduce generacije,na zalost.I da nikad mi nije bilo niti ce mi biti bitno da li je neko Musliman, Hrvat ili Srbin,neko kakav je ko covek, da li je moralan ili nemoralan,takve podele po verskoj i nacionalnoj osnovu su za mene bile i ostace najobicnije gluposti.

  • Ovaj tekst je dosta konfuzan i nekako bih se zaista zabojao za DJB, ako bi to bio i stav Pokreta. Zabrinjuje sto se ovaj tekst objavljuje pod nickom Restart.
   Ja znam veoma mnogo glasaca DJB i ne mogu da kazem, da glasac DJB zeli saradnju sa Dverima. Vec bas naprotiv.
   Vi ovde ovde tumacite da su Dveri dostojne glasaca DJB i da oni samo malo su protiv gay populacije, samo malo protiv tumacenja Srebrnice, i drugih nebitnih stvari ovog trenutka.
   To su vama sitnice? Koje nam to poruke saljete? To je obmanjivanje javnosti i obmanjivanje glasaca DJB. Sta vam to znaci, mnogi misle da smo pro Zapadno orijentisani, ali to u stvari nije bas istina? Ostaje da nagadjamo da kao glasaci DJB kupujemo macka u vreci, ili sta treba da znaci? A vi imate neke pouzdane informacije koje treba da ostanu tajna?

   Kao nije istina da su Dveri vecinski rusofili? Da li se to vi sa nama zezate? Koje vi to koalicije trazite? Dveri ne samo da su vise od 95% pro ruska tvorevina, vec od Rusije i finacirana. To je profasiticka politicka stranka, procrkvena partija, sa kojom nikada nece biti moguci dobri odnosi sa komsijama, sa Zapadom, ali ni unutar drustva u Srbiji. Proglasivati javno Ratka Mladica srpskim herojom, je isto sto i uklanjati nazive ulica, pa Bulevar Zorana Djindica prekstati u Bulevar Ratka Mladica.
   Prelaziti preko toga, sa objasnjenjem, da inace podrzavaju plan od 20 tacaka je zaista zastrasujuce.

   Da li bi vi mogli da umesto Restart objavite svoje ime i prezime, da bi gradjani i glasaci koji citaju ovaj inace izvanredan tekst Sase Radulovica, bili sigurni, da ste zaista iz Pokreta, a ne neki od Vucica ubaceni Bot.
   Ovo sto sam procitao od Sase Radulovica cini razliku u srpskoj politici. Ogromnu razliku!
   Ovim tekstom vi sve napisano u sopstenju omalozavate i zaista blatite. Ne znam da li sa namerom ili neshvacanjem toga sta pisete.

  • To je neko ko se potpisuje kao Restart, ne i zvanični stav pokreta. Inače, nikad neću dati glas Dverima niti podržati bilo kakvu koaliciju sa njima.

  • Averell, slažem se svakom rečcom koju ste napisali u tekstu. Ja retko imam strpljenja za tako dugačke komentare, ali vi ste zaista rekli sve.

  • Ne razumem, ko od nas nije protiv “tumačenja Srebrenice”.. Svi znaju da se desio zločin i svi znaju da se ni na koji način ne može deklarisati kao genocid.. Ubijeno je dosta muškaraca, međutim, više od 90 posto njih su se borili protiv Srba. Data im je prilika da se predaju i na taj način bi verovatno najveći broj bio spašen! O tome niko ne priča.. Šta je posle uradila razularena gomila uglavnom lokalnih Srba, gde je svakom od njih zaklano minimum 2 člana porodice, to je bilo teško zaustaviti. Nakonadno napumpavanje brojki i premeštanje leševa neću ni da komentarišem….

   Mene jedino zabrinjava to što veliki broj komentatora navodi da DJB prihvata tumačenje Srebrenice kao genocida.. Pa da je tako izgubili bi više od pola svojih birača. Evo počevši od mene!

   Razmislite malo, pogledajte činjenice i dokaze, pogledajte gomilu dokumentaraca na tu temu, poslušajte malo suđenja, nemojte samo da slušate konačnu presudu, mnogo toga će vam se razjasniti (naravno ukoliko želite da vam se razjasni, a ako ne i predrasude dobro dođu).

   Svako dobro, Hasta la victoria siempre!

  • Nije pitanje da neko ima program, nego kakav. Za razliku od DJB, program Dveri je bajka. Inace, po mom misljenju, Dveri su jedna profasisticka stranka sa kojom DJB nema sta da trazi. Vidite samo nastupe Obradovivca i klapw pore njega, imam osecaj da dodju na vlast prekosutra bi ljudi hodali sa zutim narukvicama … Dvei u vlasti bio bilo 5 koraka u nazad za Srbiju.

  • Prestani. Imaš li stida? Nisu mu Srbi i Dveri ubili oca, već Muslimani. Sramota! Tako i ja mogu da tebe svrstam u nešto čemu ne pripadaš.

   O Saši Jankoviću sam se izjasnio na vreme, na samom početku. Čovek koji nije vredan pažnje i u suštini varalica, neverovatno izraženog ega. Kako se lepo pretvarao u početku, odmerenim, smirenim nastupima na tv, a kad je UKRAO moto DJB, da su oni koje smo čekali zapravo mi, zgadio mi se. Sa Sašom Jankovićem ni u snu, i drago mi je što je to Saša Radulović konačno shvatio. Doduše na način na koji to nije zaslužio, da mu se tvituje na uličarski način. Saša Janković je tu da DJB, koji je ni iz čega uzeo 6 posto glasova, ostavio ispod cenzusa. Jankovića je mnogo lakše kupiti, i to će biti pitanje samo iznosa, a Radulovića ne možete ni za kakav novac.

   Dveri? Opcija koja je sasvim u redu, patriotska, i ukoliko imaju istovetne poglede na borbu protiv korupcije i partokratije (to je koliko ja shvatam POLITIKU DJB najvažnije), onako ako to piše u programu DJB, sasvim su prihvatljiv partner za PREDIZBORNU koaliciju. Ukoliko DJB odluči da ide sam u Bg izbore, sigurno neće preći cenzus. Nažalost, bolje to reći pre, nego posle žaliti.

  • Dveri su profasisticka opcija a ne patriotska. To su profesonalne patriote. Kako neko moze biti patriota a zemlju bi sutra prodao drugima???

  • Dveri su potpuno neprihvatljiv partner za predizbornu koaliciju. Cak ni za grad BG, iako bi se moglo reci, da spoljno politicki stavovi kod lokalnih izbora nisu toliko bitni. Ali ovde se ne radi samo o spoljnopolitickim stavovima. Nije samo rec o tome da bi Dveri najradje od Srbije napravili rusku patrijarhiju. Radi se o drugim drustvenim i civilizacijskim vrednostima, koja se nebi mogla ukomponovati na jedan zajednicki papir, koji bi validna podloga za vodsvo jednog grada kao BG, a bez da DJB izgubi politicki kredibilitet.

   Sta to vama znaci patriotizam? Kada se busas u siroka srpska prsa? I kazes Srbija, Srbija iznad svega? Bio jedan takav pre 80 godina koji je pevao istu pesmu samo rec Srbija zamenio Nemackom. Pa posao u II. svetski rat, koji je zavrsio milionima zrtava i potpunim unistenjem Nemacke. Hvala vam na takvom patriotizmu. Nista drugo nije ni patriotizam Dveri.
   Ta nazovi ljubav naspram srpstvu sakriva jednu fasisticku notu, koja je vidljiva i u odnosu naspram drugacijih u drustvu, kao i u odnosu naspram komsija, naspram zena i.o. A bila je veoma vidljiva i pocetkom 90ih i zapocetim ratovima koji su izgubljeni. A PatriJote su iz toplih fotelja, gomilale marke na svojim racunima na Kipru, Svajcarskoj i Devicanskim Ostrvima.

   Patriota si kada uredis svoje drustvo iznutra, da ti gradjani dobro zive od vlastitog rada, kada deca imaju perspektivu, a gradjani zastitu drzave i institucija, zdravstvenu socijalnu itd. To je patriotizam, a ne Srbija Srbija iznad svega. To se ne moze dobiti izolacijom – pogotovo naspram Zapada. Jer tamo se stvaraju nove vrednosti, ne u Diktaturama Rusije i Belorusije. Sa Obradovicem bi Srbija bila izolovana iato kao sa Seseljem.
   I kao sto jeste delomicno danas sa Vucicem.

   DJB treba da ostane dosledan sebi i inzistira na vrednostima, na kojima je Pokret osnovan. Nama su potrebni glasaci SJ, ne glasaci Dveri ili Seselja. Tu nema neke razlike. Ako sa SJ se ne moze, moglo bi se sa glasima SJ.
   A nekako mislim da iz teksta SR proizilazi, da on na tu grupu i cilja, sto bih ja licno pozdravio.

  • Moram naglasiti da ja ne govorim u ime pokreta DJB, nemojte da vas moje ime zbunjuje.
   Averell očigledno nije pročitao pažljivo moj komentar nego me sad ubeđuje kako glasači DJB i Dveri ne žele jedni sa drugima.A ja sam upravo isto to napisao u prethodnom komentaru.Molim vas za malo pažnje ako već želite da diskutujete.Da se ponavljam ne želim.
   Vidim da se ovo sa Dverima pretvorilu u podužu diskusiju, ne bih se tu previše zadržavao, komentari ispod mog samo potvrđuju sve što sam rekao – glasači ne žele DJB-Dveri koaliciju, Dveri su previše ocrnjene u našim nakaradnim medijima kao fašisti, upravo to i čitam ispod mog prvog komentara.Samo ću se malo zadržati na tome šta je patriotski a šta fašistički, kad smo se već dotakli toga.Nisam bot Dveri kao što nisam ni Vučićev što ste vi krajnje bezobrazno meni imputirali ali da pređem preko toga jer sam ja najmanje bitan.Kao prvo ja nikada nisam čuo od bilo koga iz Dveri parole tipa Srbija iznad svega ili nešto slično.Morate da razlikujete Dveri od Šešelja, Obraza, 1389, Naši, nekada Miloševića itd. Jedno je zdrava desnica, drugo je šovinistička.Ne znam da li je za vas zakon o poreklu imovine, zakon o zaštiti prezaduženih porodica, ukidanje subvencija, obnova poljoprivrede, podsticaj za rađanje tj. borba protiv bele kuge, obnova naših praznih sela, subvencionisanje domaćih poljoprivrednika, osnivanje domaće razvojne banke sa povoljnim kreditima i kamatama, vraćanje penzija, borba protiv partijskog zapošljavanja itd. da ne navodim sad ceo program Dveri, besmisleno je – da li je to za vas patriotski ili fašistički? I koliko tih stavki stoje u programu DJB? Ako je sve ovo navedeno za vas fašizam onda šta da vam kažem.Ako je za vas fašizam da se prestane sa bacanjem naših para na operacije promene pola i da se te pare preusmere na lečenje bolesne dece koje danas lečimo putem SMS-a onda ne moramo dalje da se kuckamo, vidim da vam je dobro i ovako a mene slobodno možete ubuduće nazivati fašistom.

  • Vrhunac je sto ljudi usvoje ono sa cime im se ispere mozak,a fasizam je savrseno uspesan primer kako su ocrnili dveri. Na isti nacin penzioneri misle da Radulovic duguje porez. Strasno, jezivo, povrsno, i to u doba interneta. Jedini fasista danas ( po definiciji) je AV koji je napravio sistem koji pojedinca spustava a partiju stavlja na prvo mesto i ukida ljudske i ekonomske slobode. I niko ne kaze da je fasista. Ljudi koji komentarisu ocigledno nisu ni poslusali program i sta dveri govore , bas kao sto moj matori,drtavi tupavi cale NECE NI DA CUJE za DJB ,jer su ga tako negde uspesno nabedili. ALi je vrlo ubedjen i tvrd u svom stavu. Sto se mene tice,iako sve najgore mislim o mom narodu, osnova funkcionisanja i prezivljavanja svakog drustva je nacionalna svest. Nju ne stvara EU niti globalizacija, to je vec tako jasno

  • Nisu mu oca ubili muslimani, nego kriminalac koje je bio musliman. Taj kriminalac ima licnost, poremecenu, i verovatno ga je ona navela na zlocin, a ne to sto je musliman. I da, verovatno i u glasacima Dveri ima dosta fanatika, koji prave probleme zbog svoje licnosti, a ne zbog religije ili nacije kojoj pripadaju.

 • »Ko priznaje, pola mu se oprašta«, tako da su vam slabi rezultati na predsedničkim izborima već skoro u celosti oprošteni, jer ste u vezi sa njima izjavili «Naučili smo vredne političke lekcije i takve emocionalne greške nam se više neće događati«. Pored toga, vidim da ste od aprila do danas otvorili jedanaest (11) kancelarija opštinskih odbora u Beogradu, pa bih vam predložio da na vašoj internet strani objavite poziv simpatizerima DJB da posete te kancelarije. Pošto se približavaju izbori za Skupštinu grada Beograda za koje treba obezbediti skoro 2.500 članova i zamenika članova biračkih odbora u stalnom i proširenom sastavu bilo bi dobro na vreme registrovati zainteresovane. Pored toga, simpatizeri bi moglu u razgovoru sa članovima DJB da daju svoje mišljenje o programu DJB za Beograd, a možda i da daju neku ideju koja bi mogla u taj program i da se uključi.

 • “Dušan Pavlović i Miroslava Milenović bahati”. Prvo pitanje za nekoga, tko je uživo vidio i razgovarao sa Dušanom i Miroslavom, da li ovi ljudi mogu biti takvi, a kao što ih je opisao Janković. Ono na TV i youtube, koliko pratim i mogu da procijenim, ovo dvoje ljudi ne znaju biti bahati i kada bi to htejeli, po mome mišljenju. Lično se nadam da je ovo ispad Jankovića i trebao bi povući izjavu i ručnu, jer ide na vodu Vučiću. Ne bi više o Jankoviću, ali treba vidjeti sa Vukom Jeremićem. Po meni Vuk Jeremič ima harizmu i karakter, a Saša Radulović ima takođe to i ima još i znanje kako “deratizovati Srbiju” od partijskih pacova. Ako ima nekih razlika, pa hvala Bogu nema dva rođena brata ista. Treba izaći sam na beogradske izbore, ali da narod vidi da bi sigurna koalicija bila recimo sa Vukom Jeremićem, , “Belim”, Zoranom Živkovićem, Borkom Stefanovićem, pa što ne i sa Boškom Obradovićem. Ovi drugi takođe dolaze u obzir, bez potrošenih likova iz “Žuti”, jer narodu su “Žuti” urezani duboko u pamćenje. Molim Sašu Radulovića da mi objasni ukratko, na koje je bezbjednije uslove mislio Janković, kada je rekao da sačeka da se isti steknu. Da li to znači da je Saša Radulović trebao ostati do danas ministar, jer su se uslovi bezbjedni, koje sam ja razumio, uveliko pogoršali. Po toj logici i on je trebao čekati bezbjednije uslove, a imao je još mandata. Dobro bi bilo, kada bi prosječan srpski glasač, mogao razumjeti pokret DJB. Prosječan Srbin bistri svjetsku politiku, kada se spustiš na obične i korisne stvari, kao što DJB čini ovih naročito zadnjih nekoliko mjeseci oni to teže shvataju. Pozdrav svim ljudima i molim za odgovor posjetilaca, koji su vidjeli Dulu i Miroslavu uživo i odgovor Saše za njegov dio pitanja. Do “Svitanja u Srbiji” neodustajemo i idemo dalje………….

 • Убедљиво најкарактеристичнији део текста:
  “Испричао ми је причу о томе како је Демократска странка 2004. године кренула у изградњу паралелне службе безбедности, у ствари апарата за праћење и прислушкивање, и да је та служба сада јача, модернија и боље опремљена од државне и онда казао: “Ми мислимо да не би требало да подносиш оставку на место министра привреде, већ да сачекаш”. Говорио је о томе да треба да се стекну безбедносни и други услови и да је до тада боље да останем унутра. Био сам затечен овим, одговорио сам неодређено и ту се разговор завршио.”
  Шта то значи? Јанковић је човек “нове Удбе”, човек “паралелног Дебеа”? Па, шта нам треба сад таква игра? И сада је тај “нови Дебе” под контролом Вучића? Или неког странца? Опет нема демократске слободе. Тек сад не треба желети сарадњу ДЈБ и Јанковића. Е мој, Јанковићу… “Ми мислимо да не би требало да подносиш оставку на место министра привреде, већ да сачекаш”. Ко су то “ми”, Јанковићу?
  А ту је и увреда на Твитеру: “Саша Радуловићу, до сада сам мислио да сте само чудни, после ове лажи јасно ми је да у Вама постоји много већи проблем… Консултујте се са лекаром.” Знамо да се Радуле неће увредити. Није он тај тип. Па његовог тату су (ђаволски подмукло) убили неки муслимани док је човек седео у амбулантним колима… И тај исти Радуле после тога да онако трезвено пише о догађају с пролећа 1992. у Добровољачкој улици у Сарајеву… Неће се Радуле због Јанковићевог твита увредити иако је твит увредљив. Па, зар не би било на месту да је Јанковићу одговорио: “Братац, много је поштеније говорити о твојој умешаности о погибији твог друга твојим пиштољем него да ме јавно етикетираш као лудака. Јадан си. Спао си на ниво дрипца.” Али неће Радуле да се спушта на Јанковићев ниво. Нити ће бити човек који ради за “паралелни Дебе”. У томе је разлика. Нису сви исти. Зато гласам за ДЈБ.
  Ој, Србијо, тужна земљо… Увек се нађе неки потурица да поткопава праве вредности. Е, мој, Јанковићу…

  • Sve potpisujem, tačnije kucali ste brže od mene, ja se prvo zamarao replikama a ovakav komentar bih ostavio za kasnije, no preduhitrili ste me.Nema veze, samo da dodam – čik da vidim koji će medij objaviti ovo saopštenje.Mislim da je sasvim jasno.
   Ovo da plaćate kao ludi da se pojavljuje na fejsu, svaki dan non-stop jer ovo medija neće ugledati… Za neku tamo glupavu prepisku na Tviteru ili “veliki” i “značajni” sastanak sa tamo nekim levim Mekalisterom odmah Šule i Jankela u jutarnjem programu N1 ili Boško i Radeta ili “bitni” Čeda ili već neko iz ČBČ koalicije.A da sada pozovu Radulovića i Jankovića da pričaju o ovome zajedno u studiju – ni u ludilu.Mada sumnjam da bi Janković i smeo da dođe na takav duel.On voli monologe kao dragi nam Aca Dramoser.

 • Коректно речено изузев сумње да Вук Јеремић није плаћеник путиновог режима који се залагао и на жалост у томе успевао да ресурсе државе прода руским олигарсима у бесцење. Самом тим и велика грешка, бојим се и ”намерна”, Радуловића да уврштава Јеремића као потенцијалног коалиционог сарадника. То је и без ”поверљивих” информација јасно.

 • Da pokusam da dekodiram Sasu Jankovica. Kad on kaze da postoji razvijen paralelan sistem bezbednosti to u stvarnosti znaci da i dalje postoje neki ljudi u sadasnjoj sluzbi drzavne bezbednosti koji su lojalni Tadicu ili njemu. Nista vise. Sluzba bezbednosti umesto da stiti gradjane i drzavu, uglavnom prikuplja kompromitujuce podatke koje zatim koristi ko stigne. Tako neki podaci stignu do Seselja, neki do Jankovica ili ko zna koga jos.

 • Postovani g. Radulovicu, hvala vam na ovom pojasnjenju situacije sa PSG i SJ ali mene zanimaju neke druge stvari koje su po meni mnogo znacajnije u ovom trenutku:

  1. Sta je sa osnivanjem stranke? Pokreti su lepa stvar ali za danasnja drustva su neophodne stranke (ne ulazim da li to dobro ili ne ali je to tako).;
  2. Zasto ste zastali sa obicajem da redovno odgovarate na pitanja preko YT? Lepo je sto se i drugi clanovi pojavljuju i to je neophodno ali vi ste ipak lider a u zadnje vreme vas slabo ima bilo gde!;
  3. Sta je sa odnosom sa drugim strankama i vas stav po tome? Recimo Nova Stranka, pojedini ljudi iz nekih stranaka ;
  4. Obecali ste da ce se uskoro pojaviti i neka zvucna i znacajna imena u DJB, sta bi sa time i da li vodite pregovore sa nekim (svakako da ne ocekujem da mi kazete sa kim!)?;

  Ovakvih pitanja imam jos ali da pojednostavim nekako mi se cini da ste se i vi i DJB dosta primirili i povukli! Pratim prilicno redovno sve u vezi politike, skupstine, drustvenih mreza, … i imam utisak da vas nema dovoljno! Nas narod ima kratko pamcenje i ako vas nema ljudi vas brzo zaborave!!! Malo agresivnijeg marketinga ne bi bilo na odmet kao ni malo rada na “public relation”-u pojedinih clanova takodje – recimo za gdju. Milenovic i ja sam steka utisak da je malo arogantna i da ne ume da se snadje u svakoj prilici sto joj ne zameram kao coveku ali kao politicaru zameram. Za g. Pavlovica recimo nemam takav utisak ali svakako da vam svima nedostaje obuka za odnose sa javnoscu, ovo je zaista dobronamerno i od srca jer se sve uci!

  Zelim DJB i vama puno srece u radu i angazovanju!

  • Tačka 4: Izgleda da su ta zvučna imena prebegla kod Jankovića ili odustala od angažmana.Tj. za neke znam da jesu samo ne znam da li su to ta zvučna imena na koja je DJB mislio.Recimo Teodorović klasičan primer, sve već bilo sređeno da dobije mesto u stranci i on pred izbore preleti kod Jankovića a sad mu ni tamo ne valja pa je i odande pobegao.
   Ovo za stranku mislim da je DJB odradio svoj deo posla ali da se čeka na ove bednike da je registruju, čeka se već više od pola godine.Da li je bilo nekih dodatnih zastoja to ne znam.
   Toliko znam da Vam kažem 🙂

  • Upravo vas odgovor delimicno potvrdjuje moja zapazanja da se DJB primirio i povukao: vrlo cesto ste u odgovoru koristili mislim i ne znam sto je znak da nemate dovoljno informacija a po vasem odgovoru se vidi da pratite desavanja. Inace sam u potpunosti saglasan sa svime navedenim u vasem odgovoru ali ako simpatizeri i pristalice (ne clanovi) nemaju odgovore na ova pitanja onda DJB i g. Radulovic moraju biti agresivniji i da nadju nacina da se vise pojavljuju i govore gde god im se ukaze prilika!

  • Ja recimo nemam nikakav utisak da je gospođa Milenović arogantna i smatram da UME da se snađe u SVAKOJ prilici. To isto mislim i za gospodina Pavlovića. I naravno da im NE nedostaje obuka za odnose sa javnošću, osim ako pod poželjnim ponašanjem kad je reč o odnosima sa javnošću smatrate prenemaganje, šmiranje, izbacivanje ništa-ne-značećih izlizanih frazetina, laganje uzduž i popreko i još mnogo toga što krasi naše političare, kako ove na vlasti, tako i one druge: Šutanovce, Tadiće, Božoviće i ostale folirante i neznalice, koji su verovatno jedino doktorirali u discplini glumljena političara kako to mali Đokica u Srbiji zamišlja.

  • Gdjo. Ana ja se sa vama apsolutno slazem ali znate kako kazu: Dok se mudri namudruju, ludi se nauzivase! Kao sto ste i sami rekli svi oni su neznalice i sve ostalo ali u Srbiji ima puno malih Djokica (50% i vise) i ta ekipa je na vlasti!
   Treba nesto pod hitno menjati jer ce DJB izgubiti i tih 5% a sta menjati to treba da kaze i uradi neko ko je u tome profesionalac. Meni je ostalo da se samo nadam i verujem da je g. Radulovic itekako toga svestan (covek je radio i ziveo u jakim drzavama i sigurno nije idealista nego je realista) i da na tome radi i ovu raspravu koristim samo da ga pozurim da to sto pre sprovede!

  • Evo odgovora koliko ih ja znam:

   1. Registracija stranke je u proceduri ali se naišlo na opstrukcije. Ovde može da se pročita detaljnije: http://dostajebilo.rs/djb-podneo-tuzbu-protiv-ministarstva-zbog-registracije-stranke/?lang=lat

   2. Saša Radulović se ne bavi BG kampanjom već radi u skupštini. BG tim je trenutno u prvom planu jer idu BG izbori. DJB nije stranka gde se lider meša u sve iako takvom pokušavaju da je predstave.

   3. Uslov za saradnju je jasan: moraju da budu ljudi čistih biografija tj. da nisu u prošlosti radili ništa protiv čega se DJB bori.
   Bilo je više tekstova na tu temu, recimo pogledajte ovaj: http://dostajebilo.rs/kako-do-jedne-liste-za-beograd/

   4. Ne znam sa kim se vode pregovori ali znam da su svi pozvani da se uključe. Jedino što je malo nezgodno je što većina poznatih i kredibilnih ljudi zaobilazi politiku da se ne bi isprljali. Politika se ovde percipira kao nešto prljavo i to možemo zahvaliti partijama kao što su SNS, SPS, DS… Zato DJB i smatra da svi treba da odu sa političke scene i da dođu novi ljudi.

  • G. Sale evo mojih razmisljanja:

   1. Tekst i komentari su od Juna, 2017g, znaci pre 6 meseci a ovaj narod pamti kao kokoska i treba ga stalno podsectai na sve moguce nacine! Energicniji nacin stalnog podsecanja na ovaj problem da bi se pokazalo da DJB postoji i aktivno radi. Isto vazi za tzv. poreski dug u USA.

   2. Slazem se da za lokalne izbore lokalni odbori trebaju da budu najaktivniji ali se ne slazem sa mantrom u vezi sa pozicijom lidera u stranci jer neko stranku mora da vodi i komanduje kao u svakoj uspesnoj firmi gde postoji dobar i jak direktor!

   3. Kao nacelan stav je u redu ali promisliti da li donosi vise dobrog ili loseg! Svako je nevin dok se ne dokaze suprotno a kada se dokaze e onda napolje, mozda je ovo neko medju resenje jer odjednom promeniti sve je nemoguce!

   4. Apsolutno saglasan ali i apsolutno svestan da je to nemoguce uraditi odjednom nego mora postepeno i da se tu mora naci neki balans. Recimo ja se u mnogo cega ne slazem sa Vesnom Pesic ali u jednom ima pravo da je jedini nacin da se sistem menja u danasnje vreme i danasnjem razvoju drustva je preko politickih stranaka a da to povlaci sa sobom i neke stvari koje nam se i nesvidjaju ali ih se ne moze izbeci!

 • Zasto o ovome ranije niste obavestili javnost nego ste cekali da Jankovic odbije vasu ponudu za saradnju sto je i ocekivano posto ste hteli da do nje dodje pod vasim uslovima? I ako ste sve ovo znali o njemu ipak ste hteli saradnju sa njegovim pokretom, kao i u proslosti sa AV. Ali I pored toga zelite da vam ljudi poveruju da ste vi najbolja opcija. Pa naravno da svako za sebe misli da je bas on najbolji

  • Pa mozda zato sto bi bilo vise koristi od Jankovica u skidanju Vucica sa vlasti, da se urazumio? Sveti veliki AV nece tek tako otici sa vlasti. Njemu od toga zavisi zivot. I tesko ce bez koalicija neka stranka da ga dobije. Zato su neophodne koalicije i sa nesavrsenim, ali prihvatljivim partnerima.

 • Takodje sam se nadao saradnji DJB-PSG, stvarno je delovalo kao dobitna kombinacija.Kako god, lepo ste objasnili vas deo price i zivo me zanima dali ce druga strana uciniti slicno.Za razliku od drugih stranaka, kod DJB polako, sem predsednika uocavam i druge licnosti na liniji ideja-konkretno izrazavanje-predlog resenja.Sindrom detekcije: partija=predsednik iste je jako davno postao zamoran i ponizavajuci.Sve najbolje, pozdrav svima.

 • Mislim da bi jedino saradnja sa policijskim i vojnim sindikatom bila moguća. Momci imaju žestinu koja malo nedostaje DJB. Ako bi se prepustilo njima da naprave pokret za preporod Srbije a da se onda DJB, Beli, Ne davimo Beograd, Dveri, Branko Dragaš i ostale prave opozicione snage pridruže – pa da se onda u dogovoru “napravi” plan od 20 tačaka za spas Srbije. Obični ljudi bi rado glasali za pokret koji bi vodili pošteni vojnici i policajci. Ako bi sa napravio sporazum u tom pokretu da će svakome, ko eventualno izgubi posao zbog političkog angažovanja, biti nadoknadjena šteta i posle pobede vraćen posao – to bi garantovalo da će se pokretu pridružiti svi pošteni ljudi koji se danas plaše za svoj posao. Po mom mišljenju ovo bi mogla biti dobitna kombinacija…

 • Bravo Radule. Najgore je što će mo moratio sami. Verujte, ovde je najpouzdaniji “partmer” i saborac za rušenje vlasti samo Boško i Dveri, ma šta ko mislio o tome. Ostavimo se više propalih žutaća, debelo kriminalizovanih. Ajmo jako snažno principijalno kao i do sada. Uspeh će doći…ima tu dosta problema, narod je neuk i td…ali nema drugog puta ovo je jedini. BRAVO i ponavljam, samo je Boško čist. Svi ostali su doveli do ovoga. O SJ ne treba više pisati. Izgleda da ga je DB spremala…s podrškom iz vana. Provaljeni su.

 • Janković ti je baš ispričao priču. Kako neko može da osnuje službu za praćenje i prisluškivanje i da to obavlja bez naloga suda, potpuno tajno koliko razumem? I još da je ta služba jača od državne??? Baš će državna da dopusti da joj poraste paralelna i da postane jača od nje. I još kaže “Mi”, dakle i on je u službi? 😀
  Paralelna struktura postoji, ali svi oni spadaju u državnu službu, imaju legitimacije jednostavno rečeno. Suština je u tome da Vučić( ili Gašić) ne upravlja sa njima, oni su nedodirljivi, a rade za svoj lični interes i rade baš šta hoće što je i logično. Drašković je jedini javno govorio o toj strukturi, ali na način na koji je njemu odgovaralo. Suština je da oni ne rade u korist naroda.
  Inače prvi je Šešelj krenuo još 90tih u formiranje te neke paralelne strukture, pa u jednom trenutku tražio da njegova dvojca uđu u DB itd. Ta struktura je preletela u SNS logično i sad se Batica sa njima trudi, a Šešelj i dalje ima. Tako da su se oni ugledali na njegov model.
  Toliko su moćni ti DS dbovci da nisu skontali da će Tadić da izgubi izbore.
  OZBILjNA STVAR: Broj Beograđana raste, kako znaš i umeš pokušaj da tražiš da oni koji menjaju prebivalište ostaju još 4 godine da glasaju na starom mestu.
  Što se tiče vanrednih izbora, Vučić je prebrojao oko 500000 glasova Belog. Jedini cilj vanrednih parlamentarnih je izbacivanje DJB i DVERI iz parlamenta. Međutim problem je što baš i ne zna ko su Beli i koliko su loši po njega. Ono što je Sale tvoj problem je sledeća stvar. Imao si prag od 5% kada si ušao, međutim Beli vuče napolje apstinente, ovi na vlasti izlaze po komandi i u tom zbroju, ako ponoviš isti rezultat nećeš imati 5% nego recimo 4% i ostaješ van parlamenta. Isto važi i za DVERI, DS i ČČT. Razmislite o koaliciji samo za izbore i odmah nakon toga da svako vodi svoji politiku u parlamentu, raziđete se. Tu ćete morati na ravne časti da delite plen, a i svi ste bili na oko 5%. Inače vas više neće biti u parlamentu, biće samo Belih. PSG neće ponoviti rezultat Jankovića jer će se između ostalog tvoji glasači vratiti nazad.
  Jeremić-Lavrov je glupost. Kandidat profila Jeremića odvuče novac na svoju stranu, jer uz njega su bogati. Naravno ne može ništa da uradi, ali je te finansije sklonio od DJB, DS i ostalih. Zato je i došao nadmeno i tražio da on bude zajednički. Jasno ti je kome odgovara postojanje Jeremića. To što nisi “izbacio” Mrkonjića kao nezavisnog kandidata za SPS simpatizere je rezultiralo porazom.

 • Cenim pokušaje DJB-a da raskrinkaju sistem ali takav sistem se ne demontira sa 5% podrške. Ljudi moji, morate da shvatite da biste došli do vlasti morate da saradjujete sa službom i raznoraznim političarima kako biste pod svoje uzeli neki državni resor i onda polako počeli sa radom. Koliko god Janković bio mutan lik on je mnogo bolja opcija od Vučića! Ne smete da se sada svadjate medju sobom jer ako se beogradski izbori izgube gotovi smo u sledećih 10 godina!

  Ovaj potez Radulovića je auto gol jer će sada svi pokreti opozicije da izgube po 2-3% ili više podrške. I šta smo postigli?

  • То да смо готови у следећих 10 година је одлучено на председничким изборима 2017. када је победио Вучић. И ко беше тада није хтео да заједнички наступе на изборима? – Јанковић.

 • ovakav tekst nije odgovarajući. okrenite se svom programu i životnim temama kojih ima na pretek. Zašto poklanjate pažnju ko je kome šta rekao, ko se s’kim sreo ? Jel ovo nova Farma ? dovoljno je bilo reći da se tu u ne slažete i gotovo.

 • Svo vreme sam bio za saradnju sa PSG i DJB ali sada kada su iznete otvorene karte na sto vidimo da do toga nije moglo doci zbog SJ. Da je u pitanju samo jedan covek onda da se i posumnja u njegove namere ali PSG napustaju masovno clanovi i to uticajni. Mozda je i dobro da nije doslo do saradnje jer bi bili kompromitovani zajdno sa PSG. Budimo dosledi svojim idejama, saradnja sa opozicionim stankama je pozeljna ali samo dok se ne skine ova NAPAST sa vlasti. Dobra je bila ideja orociti saradnju na godinu dana a za to vreme osloboditi medije i zapoceti reformu pravosudja, a onda svako sam na izbore. Podrska za iskrenost dosta je bilo cutanja zarad opstanka opozicije.

 • Inače, meni je potpuno jasno zašto bi DS krenuo u pravljenje paralelnih struktura. Bez obzira što je Milošević pao, nasledili du administraciju koja je bila nedvosmisleno uperena protiv njih. Posledica je vrv i ubijeni premijer. Međutim, izgleda da se projekat eliminisanja Udbe izjalovio ću međuvremenu.

 • Да ли ћете захтевати у Скупштини расправу о параобавештајној приватној организацији? Она угрожава уставни Републике Србије.

 • Ako je sve ovo tacno meni onda nije jasna jedna stvar. Zasto ste uopste i pokusavali da dogovorite saradnju sa SJ, to je nelogicno iz vise razloga. Prvo takticki, njegova pojava u politickoj utakmici je od starta imala za cilj da ocerupa biracko telo DS i DJB s tim sto je u slucaju DS to radjeno manje vise regularno tj u skladu sa fer plejom, dok je u slucaju DJB od starta bila igra na kvarno. Bukvalno su vam rovarili po organizaciji sto je i prouzrokovalo neke odlaske. Drugi razlog je licnost SJ. Kako ste mogli tako dugo da pregovarate sa nekim ko na sastancima prica da je deo neke paralelne sluzbe bezbednosti i daje “prijateljske savete”, kako saradjivati sa nekim ko na sastancima opanjkava druge opozicione lidere tj VJ, i kako saradjivati sa nekim ko na sastanku sa SR opanjkava cak i funkcionere DJB? Prica da biracko telo DJB i biracko telo PSG zele koaliciju je u nekim drugim okolnostima mozda i relevantna, ali ako je sve ono sto je napisano o SJ tacno onda prosto ne pije vodu. Ima jos razloga ali i ova 2 su sasvim dovoljna da bude krajnje cudno sto ste tako dugo pokusavali da napravite dogovor sa nekim ko em ne zeli da se dogovori, em sto ocigledno i nije materijal da bi se sa njim napravila koalicija.

  Sta posle svega? Nakon sto ste sve ovo izneli u javnost vama u DJB mora da bude jasno da bi bilo krajnje neozbiljno praviti bilo kakvu koaliciju sa PSG, ili sa bilo kim ko je u proslosti imao ikakve veze sa vlascu DS-a. Cak ni sa VJ. Dakle, moracete sami. Ili eventualno da na lokalnom nivou napravite neku vrstu antipartokratske i antikorupcionaske koalicije sa Dverima posto je to zastitni znak i jednih i drugih (dverima malo manje jer im je evroskepticizam glavno obelezje). Kapiram da bi sa njima za 5 minuta napravili dogovor oko principa za gradske izbore, oni bi lagano prihvatili vasih 20 principa, ali je problem kako to da objasnite biracima. Ima recimo oko 25% glasaca Dveri koji ne bi u koaliciju sa bilo kime ko nije otvoreno evroskeptican (mozda eventualno tolerisu VJ), i ima sigurno preko 40% vasih glasaca koji ne da ne bi u koaliciju nego za Dveri misle da su fasisti (sto i nije cudno kad se uzme u obzir da su oni prakticno istu vrstu antikampanje trpeli i za vreme prosle i za vreme ove vlasti).

  Ukratko, nemate bas puno opcija. Imate prakticno samo jednog moguceg koalicionog partnera pa onda ili koalicija uz potencijalnu apstinenciju dela glasaca obe opcije ili sami na izbore pa kako vam bude, a nije da do sada niste imali slicnu situaciju.

 • Celo vreme sam osecao da je Radulovic covek za koga treba glasati i ponosan sam sto sam bio angazovan na izborima u ime DJB i clan njegove stranke i glasao za njega. Samo napred. Polako se razmotsva celo politicko klupko spletki a kad se razmota ostaje samo DJB.

 • Ko clanak iz Informera.Jankovic se otvorio i prica nepoznatom konkurentu ono sto niko ne bi.On ce da preuzme DS kad oce,smesno.Ma sta o DS mislili,oni ce da postoje,prihvatite to.To sto se nisu dovoljno popravili,pokajali i sto nemaju viziju,ne znaci da treba da ih streljamo i da su oni najveci problem u ovoj zemlji.Znate sve o SJ,a nudite mu saradnju,kao to hoce simpatizeri?Rukovodstvo vodi stranku a ne gradjani,i za to snosi odgovornost.Mogli ste reci da PSG ne zeli saradnju,i rekli ste,a ovo je bilo nepotrebno,mozda vas pokopa,i nije vreme ni mesto.Mozda vecinu nas vasi odnosi i pikanterije ne zanimaju,posebno kada ste objavili kampanju i program,krece samaranje po tviteru i prica o SJ.Ovo potire sve dobro sto medjuvremeno uradite,jer dajete rezimu municiju da vas razvlaci,a ne prija ni opozicionim glasacima.Inace sam davno predlozio samostalan izlazak na BG izbore,a sada imamo ove teme i ni reci o programu DJB.Prihvatite stanje kakvo jeste,prilagodite se i radite ono sto je osnovno-pobeda nad ovim zlocinackim rezimom.Sirite koalicioni potencijal,ne morate sa svima da ratujete,i usvojite dobronamerne a koristne savete,ima ih.

  • Мало сте “побркали лончиће”, што рече Милан Милутиновић у време студентског протеста ’96. Изгледа да врло мало разумете политику и доследност ДЈБ. Очигледно је да немате поверење у људе који поштено и транспарентно играју.

 • Ako je ovo istina sto je SR objavio, onda mi uopste nije jasno zasto je pokusavao bilo kakvu saradnju sa SJ?
  Oni koji kalkulisu na ovakav nacin nikako mi nisu pozeljni u vlasti.
  I o kakvim paralelnim sluzbama za pracenje i prisluskivanje pricamo? Alo, bre, to je krivicno delo a Radulovic je i sam u tome ucestvovao zato sto je te informacije skrivao. Pricate o brizi za gradjane, o demokratiji, a ovakve informacije skrivate od tih gradjana godinama?
  Ovo je za mene razocaravajuce.
  Drugo, citejuci komentare imam utisak da je vesna milic preuzela DJB.
  Napravite anketu medju gradjanima i vidite kakvo je raspolozenje prema NATO, EU i prema RF.
  Ako ste za demokratiju onda se vodite prema tim rezultatima.
  Ja NIKADA necu glasati za ulazak u NATO i nikada necu podrzavati stranke koje su direktno za to.
  U okviru pristupnih pregovora sa EU koji traju vec vise od decenije, a po svemu sudeci trajace jos deceniju Srbija je samo prinudjena na ustupke od kojih trpi stetu. Ulazak u EU po svemu sudeci nece biti pre 2025 te.
  Da li ce Srbija postojati tada?
  Zar nam nasi interesi nisu vazni?
  Zar moze da neko kao SJ koji je po ovim navodima otvoreno podrzavao “paralelne sluzbe bezbednosti ” biti prihvatljiviji partner od Dveri?
  Iskreno kod Sase Jankovica me je pred predsednicke izbore najvise razocaralo bas to sto se vezao za DS, i sto je dozvolio da ga oni bukvalno predstave kao svog kandidata, sto je dozvolio da mu kampanju vodi Sutanovac.
  Zar vam nije jasno da DS nije opozicija? Ne podrzavaju rezim ali se i ne bore protiv njega. Vrh DSa je uprljan i nalazi se u Vucicevoj “fioci”. Kada je Miki Rakic otrcao u Vucicevo krilo odneo je gomilu kompromitujuceg materijala o vrhu DOSa. Sa tim ih Vicic drzi unsaci.Oni su mu omiljeni opozicionari.
  Ovo sto vi nazivate fasistickim ispadima Boska Obradovica je reakcija koju ja potpuno opravdavam. Fasizam je ponasanje vladajuce stranke a zna se kako se bori protiv fasizma.
  Eto i danasnji primer. Vas bojkot nisu mediji ni preneli, a RTS nije obavestio gradjane zbog cega bojkotujete skupstinu.
  Rezultat bojkota je nula.
  SNS je hteo da vas izbaci iz skupstine i postigli su to sto su hteli.
  Trenutno su Dveri jedina stranka koja se aktivno i punom snagom bori protiv rezima.
  To sam pre nekoliko dana cuo i od svog oca koji je 15 godina clan DS a, i koji je na predsednickim izborima glasao za SJ a sa mnom 3 meseca nije govorio sto sam glasao za Sasu Radulovica.
  To svakodnevno cujem i od svojih prijatelja i kolega.

  • Radulović priča o svom razgovoru sa S.J., odnosno šta je ovaj njemu rekao, nema on nikakva saznanja. Zar to stvarno nije jasno? Gde vam jurca mašta? Možda S.J. lupa, a ja lično verujem da je baš tako, iako nije bitno šta ja verujem.

 • До сад сам чуо да хоћете да се удружујете само са некомромитованим и неокаљаним људима, а трипут сте нудили коалицију припаднику незаконите паралелне службе безбедности?

 • Ако се удружите са Јанковићем сигурно нећу гласати за вас. Он типични представник друге Србије. Исто као и ви, не одговарају ми ни Двери сасвим, али ако би се удружили са Дверима не бих имао дилеме и гласао за ту коалицију.
  Исто тако ако се удружите са Ђиласом нема шансе да гласам за вас. Па сећате ли се за кога је Вучићевић радио тада у дневним новинама Прес?

  • Ja bih takođe podržao koaliciju DJB-Dveri, da ne ispadne da je neka navodna većina glasača DJB apriori protiv koalicije sa njima zbog ideoloških razloga drugosrbijanske prirode (“nove vrednosti koje se stvaraju na Zapadu”? Zar se vrednost meri Zapadom ili novinom?)

   Umesto toga, hajde da postavimo drugačiju paradigmu. Da li su nama prihvatljiviji mutivode poput SJ ili nekompromitovani ljudi koji hoće crvene linije i 20 tačaka?

   Ja podržavam DJB zato što hoće da razmontiraju burazerski sistem koji je uspostavio Milošević, razradio DS i usavršio Vučić; interesuje me uređena država.

   Ako neko – recimo – hoće taj isti primarni cilj, a ima – recimo – drugačije viđenje društva po pitanju porodice, nataliteta, religije, članstva u međunarodnim organizacijama, odnosa prema seksualnim preferencijama, bližoj i daljoj istoriji, tradiciji i “novim” vrednostima, dakle sekundarnim ciljevima ili pitanjima – je li nam on saveznik, ili protivnik?

   Ja mislim da nam je prirodni saveznik, zato što hoće primarni cilj; a da su svi ostali protivnici, zato što neće primarno, nego nas zamajavaju sa sekundarnim.

 • Jedno retorsko pitanje: zar je Janković sve vreme, naročito nakon saznanja posle susreta s njim, viđen kao deo nove političke scene sačinjene od ljudi koji nisu zloupotreljavali javne resurse?! S ovim je trebalo izaći u javnost za vreme predizborne kampanje, i to u cilju raščišćavanja prljavštine kad je već bilo jasno da će Vučić pobediti. I da, ne želim saradnju DJB i PSG zato što smatram da PSG ne gleda dalje od osvajanja vlasti, kao što Janković na funkciji zaštitnika građana nije (ne kažem da je mogao) uradio ništa osim praznoslovne samopromocije.

 • Zanimljiv tekst,jos kada di smo saznali ko je OTAC,a ko MAJKA srpskog visepartijskog sistema. Ko je ideolog transformacije drzavnog kapitala u privatni /tranzicija/. Kada bi saznali imena 12-torice apostola koji vode celokupnu korporativni politiku privrede Srbije. Ko to samo trosi NARODNE PARE,a nista ne privredjuje . Ko to kroji vase zivote,ko saatavlja i isto tako para kada to NJIMA ODGOVARA.
  Siguran sam da gdin. Sasa Radulovic to zna ! Hipoteku koju ima obavezuje ga na to.

  DOSTA JE BILO,ako mu nista nije sveto !

 • Најприродније да се ДЈБ организује са Јеремићевом странком, а не са Двери око нових избора. Ту би могли да се нађу и Не давимо Београд, Левица Србије и можда Нова странка. Двери као странка ту не могу да се нађу зато што су националистичка странка, односно чиста десница, а нажалост нису странка тзв. десног центра. Двери се одлично држе против Вучића и СНС-а у Скупштини, али то није довољно. Сетимо се нездраве коалиције зване ДОС. Није ни чудо што се распала 6. октобра.
  Дакле, ДЈБ са Јеремећем, и грађанским иницијативама за београдске изборе, за парламентарне додати и Борка Стефановића и Живковића. Двери отпадају у сваком случају, али им желим срећу да имају цензус само да би нервирали Вучића и цео СНС 🙂
  Пуно среће поменутим странкама на изборима!

  • Svi smo totalno razliciti,cak i u istom taboru. Meni je nerazumljivo da je nekome negativno da bude nacionalista (pogotovo u ovako neprijateljskom okruzenju) ali mu ije strano da bude sa jednim Zivkovicem koji je bio ministar policije u sistemu koji koji je unistio toliko toga. O Borku je suvivno govoriti jer je javno pozvao i spreman je da podrzi DS.

  • Petre,vase misljenje nije uopste usamljeno.Glasali za Jankovica,sada hoce da glasaju za Dveri/DJB.
   Ja provucem u razgovoru RM,itd,ne cuju me, kao da nista nisam rekla.To ih ne zanima uopste.To vise nije tema.
   Mislim da je N.S.to lepo obrazlozio.
   Primarni cilj-uredjena drzava+ekonomija,to je sve sto ih zanima. I pitanje poverenja,tj.da li ces dobiti bar deo onoga za sta si glasao,ili ces glasati,pa ce ti posle izbora,na kvarno,opet uvaliti ono protiv cega si glasao.
   U svakom slucaju,bar saradnja i zajednicke akcije u borbi protiv Vucica.

  • Једно је национализам (идеологија), а друго је патритозам (прагматизам). Двери су националисти. То нам не треба, тј. не треба нам ни једна идеологија. Треба нам исправни прагматизам – патритозам. Зато Двери не узимам озбиљно у виду, осим као неке који ће да нервирају Вучића и СНС. Најгоре зло су СНС, Вулин, СПС, СРС и њима слични, а по превари и крађи најближи им је Динкић и Г-17плус, а ДС им је на трагу, само што је ипак бољи. Најбоље је да дођу нови људи који нису покварени, користољубиви или лопови у души, али да нису ни идеолози, јер је време идеологија прошло.

  • P. S.
   Не би ме чудило да се странка Борка Стефановића много мање држи левичарске идеологије него Двери националистичке идеологије. Тај степен држања прагматичког, а не идеолошког усмерења мислим да даје разлог за заједнички наступ на изборима.

 • Ko ima uši neka čuje i ko ima oč neka vidi…dosta je i slepih i gluvih u ovoj zemlji, ali imamo pokret Dosta je bilo i Sašu Radulovića, Miroslavu Milenović, Branku Stamenković, Dušana Pavlovića, Aleksandra Stevanovića…da ne nabrajam. Hvala vam hrabri ljudi, izdržite.
  Ne trebaju vam naši saveti, vi znate šta radite i to dobro radite. Mi, gradjani Srbije, smo uz vas.

 • Nepotrebne price o koalicijama,ali liudi to vole.Koalicije zagovaraju oni sto su ispod cenzusa,a stav DJB je da te stranke ne treba da postoje,posebno kada je rec o onima sto 25 god.nista nisu napravili dobrog.DJB prelazi cenzus i samo ce svojom snagom prokrciti sebi put do medija,gradjana,zato treba da izadje sam na sve izbore.Ako neko zeli sa DJB,neka ih taj juri,i neka bude uslovljen principima DJB.Sada je krajnje vreme da prepucavanje prestane,bolje je ignorisanje,bas kao sto svi ignorisu DJB.Opozicija ce saradjivati u skupstini,a saradjuje i sada,energiju treba usmeriti na kampanju a ne na price ko je podoban,mutan,posten,itd.Treba nam rezultat,a to je rusenje okupatorske vlasti i njenih slugu.

 • ovo zaista ne razumem!
  pre svega, raspravljanje sa tviterasima o necemu o cemu se raspravlja interno, u stranci.
  pa interpretiranje razgovora, nezavisno od problema dokazivanja sta je ko rekao, nije bas pozeljan manir.
  Onda, kako S. J. moze biti pozeljan za bilo kakvu koaliciju, ako je istupao onako kako kaze g.Radulovic?
  Od ovakve transparentnosti moze biti samo stete, i po DJB.
  Veliki promasaj!
  Voleo bih da se varam.

 • Veliki pozdrav Sasa. Halal vam sto ste ostali dosledni I Sto ne odstupate od svoje zamisli. Jankovic je Sam pokazao ko je I sta je cim je prihvatio pomoc DS-a. A sve znamo sta su radili. Ostajem us vas I uz vas Sam od pocetka.

 • ДА ОВИ ОДУ, ДА СЕ ОНИ НЕ ВРАТЕ како је то неко лепо срочио, слоган којим се народу враћа нада да осим већ виђеног постоји и нешто на хоризонту његових ишчекивања