Mediji Politika Skupština

Mediji o bojkotu sednice Skupštine

Poslanička grupa Dosta je bilo bojkotuje sednicu Skupštine koju je Maja Gojković zakazala na prevaru, tačno 24 sata i jedan minut pre njenog održavanja da bi sprečila opoziciju da podnese dopune dnevnog reda.

Poslanici Dosta je bilo odlučili su da bojkotuju sednicu kako bi medijima skrenuli pažnju na bahato ponašanje predsednice Skupštine, nezakonito vođenje sednice i zloupotrebu službene funkcije.

DJB je i ostale opozicione poslaničke grupe pozvao na bojkot, međutim, niko se nije priključio.

Neki mediji su preneli a neki potpuno ignorisali vest i razloge za bojkot sednice i ponovo ostali gluvi i nemi na urušavanje dostojanstva Narodne skupštine od strane Maje Gojković.

U Dnevniku 2 RTS-a reporter je samo ukratko rekao da su poslanici DJB napustili sednicu, bez ikakvog obrazloženja zašto su to uradili. Takvo izveštavanje je sramota za javni medijski servis jer građani koji ga plaćaju imaju pravo da znaju šta se zapravo dešava u Skupštini i kakvu politiku zagovaraju njihovi predstavnici.

N1 je u svom Dnevniku i u online izdanju preneo vest i razloge za bojkot koje je DJB izneo u svom jučerašnjem saopštenju, kao i to da je poslanik DJB Vladimir Đurić tokom konferencije za medije u Narodnoj skupštini pozvao ostale predstavnike opozicije da bojkotuju sednicu, ali se ipak niko nije odazvao.

Dnevli list Danas, Dnevnik i Kurir takođe su ukratko preneli deo saopštenja u kom su navedeni razlozi za bojkot sednice, kao i poziv ostalim poslaničkim grupama da učine isto.

Portali: 021, Mondo, B92, Novi Magazin, RTV, Nedeljnik, Insajder, Novosti , Srbi info, Nova srpska politička misao su u par rečenica preneli vest o bojkotu.

Podsetimo, Maja Gojković je najpre slagala da će zakazati sednicu na kojoj će se raspravljati o njenoj smeni, zatim je prošlog meseca protivzakonito skratila raspravu o vrlo važnim zakonima o obrazovanju za četiri sata, pre nekoliko dana je protivzakonito poništila  rezultat glasanja jer je greškom pritisla zvonce, a u utorak je zakazala novu sednicu u 09.59 č za sredu u 10.00 č.

Povezani tekstovi:

Dosta je bilo bojkotuje sednicu Skupštine

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Bojim se da ovo nije slučajno, već da centri moći to diktiraju. Bojim se da njima ne odgovara da Srbija postane normalno uređena država koju ogleda vladavina prava i građansko društvo, već sve kontra. Upravo ovo sada, mulj! Lepo je rekao Boris Malagurski, parafraziram, svetskim moćnicima ne smeta da kolonijalni upravnici budu milijarderi. Dakle to imamo danas, tako je u CG Milo, Dodik u RS, AV i pre njega u Srbiji…i zaključak: ni strancima ne odgovara mala Srbija ali kao uređena zemlja, već suprotno…Daj Bože da sam totalno pogrešio i sve omašio…daj Bože!