Саопштењe Скупштина Финансије

Још једна седница скупштине у минут до истека рока?

Да ли ће председница Скупштине поново заказати седницу у минут до 12 и спречити посланике опозиције да подносе законске и друге предлоге и тиме их онемогућити да раде свој посао? Чега се боји СНС-ова владајућа већина, када на овакав бруталан начин унижава скупштину? Позивамо Мају Гојковић да прекине дечије игре и закаже скупштину у нормално време и остави простор посланицима опозиције да могу да доставе своје законске предлоге.

Народни посланици јутрос су од скупштинских службеника сазнали да ће за уторак у 10ч бити заказана седница на којој ће бити разматран Предлог Закона о буџету РС за 2018. годину. Исти дан биће одржана и седница Одбора за рад на којој ће се разматрати три предлога закона из надлежности овог одбора. Седница скупштине међутим још увек није заказана.

Посланици не могу, пре него што се закаже седница, дс подносе своје законске предлоге међу којима су и закони о укидању противуставног отимања плата и пензија, раскид сарадње са Уједињеним Арапским Емиратима, Укидање лекс специјалиса за Београд на води, промене изборних закона који спречавају изборну крађу, предлози за смену Маје Гојковић и Верољуба Арсића, анектни одбори за контролу бирачког списка, контролу рада РТБ Бор, Србијагаса, Ер Србије и многи други.

Подсећамо да су прошле седмице посланици ДЈБ бојкотовали седницу скупштине зато што је била заказана у минут пре 10 часова за сутра дан у десет часова као би спречила посланике да поднесу своје законске и друге предлоге.

Такође, позивамо Мају Гојковић и министарство финансија да посланицима доставе буџет у отвореном формату, као и да га објаве на свом сајту, како би омогућили упоредну анализу, не само посланицима већ и свим заинтересованим грађанима.

Предлог буџета је достављен је у ПДФ формату који је погодан само за читање и штампање, тако да било каква анализа немогућа без података у екселу. Посланици ДЈБ су и поред овог покушаја опструкције прибавили буџет у отвореном формату. Зашто се Маја Гојковић и Министарство финансија играју жмурке са посланицима и траже све могуће начине да их успоре у њиховом раду.

Због чега се СНС, Маја Гојковић и Министарство финансија играју жмурке са грађанима?  Због чега на све начине покушавају да онемогуће посланике опозиције да раде свој посао? Да ли и овај пут треба да чекамо Мају Гојковић у заседи испред писарнице како бисмо предали своје предлоге за допуну дневног реда?