Saopštenje Skupština Finansije

Još jedna sednica skupštine u minut do isteka roka?

Da li će predsednica Skupštine ponovo zakazati sednicu u minut do 12 i sprečiti poslanike opozicije da podnose zakonske i druge predloge i time ih onemogućiti da rade svoj posao? Čega se boji SNS-ova vladajuća većina, kada na ovakav brutalan način unižava skupštinu? Pozivamo Maju Gojković da prekine dečije igre i zakaže skupštinu u normalno vreme i ostavi prostor poslanicima opozicije da mogu da dostave svoje zakonske predloge.

Narodni poslanici jutros su od skupštinskih službenika saznali da će za utorak u 10č biti zakazana sednica na kojoj će biti razmatran Predlog Zakona o budžetu RS za 2018. godinu. Isti dan biće održana i sednica Odbora za rad na kojoj će se razmatrati tri predloga zakona iz nadležnosti ovog odbora. Sednica skupštine međutim još uvek nije zakazana.

Poslanici ne mogu, pre nego što se zakaže sednica, ds podnose svoje zakonske predloge među kojima su i zakoni o ukidanju protivustavnog otimanja plata i penzija, raskid saradnje sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Ukidanje leks specijalisa za Beograd na vodi, promene izbornih zakona koji sprečavaju izbornu krađu, predlozi za smenu Maje Gojković i Veroljuba Arsića, anektni odbori za kontrolu biračkog spiska, kontrolu rada RTB Bor, Srbijagasa, Er Srbije i mnogi drugi.

Podsećamo da su prošle sedmice poslanici DJB bojkotovali sednicu skupštine zato što je bila zakazana u minut pre 10 časova za sutra dan u deset časova kao bi sprečila poslanike da podnesu svoje zakonske i druge predloge.

Takođe, pozivamo Maju Gojković i ministarstvo finansija da poslanicima dostave budžet u otvorenom formatu, kao i da ga objave na svom sajtu, kako bi omogućili uporednu analizu, ne samo poslanicima već i svim zainteresovanim građanima.

Predlog budžeta je dostavljen je u PDF formatu koji je pogodan samo za čitanje i štampanje, tako da bilo kakva analiza nemoguća bez podataka u ekselu. Poslanici DJB su i pored ovog pokušaja opstrukcije pribavili budžet u otvorenom formatu. Zašto se Maja Gojković i Ministarstvo finansija igraju žmurke sa poslanicima i traže sve moguće načine da ih uspore u njihovom radu.

Zbog čega se SNS, Maja Gojković i Ministarstvo finansija igraju žmurke sa građanima?  Zbog čega na sve načine pokušavaju da onemoguće poslanike opozicije da rade svoj posao? Da li i ovaj put treba da čekamo Maju Gojković u zasedi ispred pisarnice kako bismo predali svoje predloge za dopunu dnevnog reda?

 

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar