Vojvodina Saobraćaj Saopštenje

Dosta je bilo naplate parkinga u Kikindi!

Nakon demokratskih promena u Kikindi, pojavila se ideja za formiranjem preduzeća koje bi u svojoj nadležnosti imalo delatnost naplate parkiranja. Sve stranke, koje su do sada bile na vlasti u našoj lokalnoj zajednici posle 2000. godine, zdušno su podržavale ovu ideju, videći u njoj mogućnost sigurnog prihoda i stranačkog profita. Usput, tu bi stranke udomljavale svoje partijske kadrove i na taj način rešavale pitanje stranačkog angažovanja. Bez obzira, da li je ovo preduzeće bilo javno ili pak privatno (uz prenete nadležnosti), uvek je važilo pravilo da se partije na vlasti otimaju oko ovog kolača.

Da li je nekad u Kikindi, bilo koji funkcioner na vlasti, postavio pitanje opravdanosti postojanja preduzeća sa ovakvom namenom? Naravno da nije, jer je ono samo kap u moru problema nesistemskog funkcionisanja našeg društva. Političarima na vlasti, kako na lokalu, tako i čitavoj državi jedini cilj je da kada dođu na vlast, zaposle svoje partijske kolege, rođake i prijatelje.

Da li je opravdano partijsko zapošljavanje, odnosno da li takva lica uopšte imaju potrebna znanja i zvanja za obavljanje nekog posla?

Suvišno je govoriti o opravdanosti izmišljenih radnih mesta, nepojavljivanja ljudi na poslu ili dolazaka na posao bez radnog učinka. JP Kikinda je samo jedan od negativnih primera partijske kuge. Novinske stranice su pune priča kako npr. piloti savetuju direktoricu JP Pošta Srbija ili TV voditeljke rijaliti programa vršljaju po Ministarstvu spoljnih poslova. To je naša realnost.

Nažalost, i u Kikindi nije drugačije. Na čelu lokalnog JP Kikinda u čijoj nadležnosti je delatnost naplate parkiranja, postavljen je g-din Danilo Furundžić. Čovek nije imao iskustva u rukovođenju parking službama, ali je itekako lojalan lokalnoj vlasti. Nametnut nam je direktno iz prestonice, isključivo da bi od građana uzimao harač.

Nikad nije javno objasnio, zašto je otpuštao stručne ljude, a zapošljavao svoje partijske vojnike?

Koliko tačno iznose mesečni ili godišnji prihodi od naplate parkiranja u Kikindi i gde je taj novac utrošen?

Jedino vidljivo ulaganje jeste trošak bele boje prilikom povećanja broja parking mesta na parkingu u Nemanjinoj ulici!!!

Parking mesta su toliko sabijena, da slabiji vozači imaju veliki problem ulaska i izlaska na isti. Njihov cilj je bio uzeti što više novca od građana, da bi opravdali poverenje onih koji su ih tu doveli. Većina radnika ovog preduzeća su svakog dana sve više nezadovoljni. Zapošljavaju se preko raznih beogradskih agencija, rade za minimalac, ali pod stalnim pritiskom disciplinske odgovornosti i otkaza.

Kikinđani su bili svedoci perioda kada je u gradu funkcionisalo slobodno parkiranje bez naplate. Nije bilo problema prilikom parkiranja, a građani nisu g-dinu Furundžiću plaćali ništa. Uvek je bilo slobodnih parking mesta i nije se parkiralo na zelenim površinama. Pogledajte danas kako su izrovane prigradske ulice, jer sugrađani prosto više nemaju novca da plaćaju globu vladajućoj garnituri.

Dolaskom na vlast, pokret “Dosta je bilo” obećava da će među prvim koracima biti ukidanje naplate parkiranja u Kikindi. Zaustavimo praksu da našim gradom gospodare Beograđani, a da se siromaše Kikinđani.

ISTINA IH BOLI, A MI SAMO HOĆEMO ODGOVORE!

Gradski odbor “Dosta je bilo” Kikinda

Oznake

DJB Kikinda

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar