VIDEO Građevina Saopštenje Skupština

(VIDEO) Saša Radulović: Za Savski amfiteatar ste poklonili investitorima milijardu evra! Vratite te pare u budžet!

Najvažniji resurs koji metropole u svetu imaju je građevinsko zemljište. Stavljanjem tog građevinskog zemljišta metropole grade metroe, dakle metroe koji se ne grade iz kredita pošto to nije isplativo, već građevinskim zemljištem. U Beogradu u kome je građevinsko zemljište izuzetno vredno, cela pljačkaška privatizacija je i sprovedena zarad građevinskog zemljišta. Beograd na vodi, odnosno Savski amfiteatar je negde 100 hektara oslobođenog zemljišta na kome je navrat nanos predviđena gradnja neka 2 miliona kvadratnih metara poslovnog i stambenog prostora.

Komad zemljišta je vredan onoliko koliko je na njemu moguće graditi, a ako uzmemo ove parametre, ispada da je zemljište na kome treba da nikne taj Beograd na vodi vredno oko milijardu evra.

To zemljište je praktično poklonjeno arapskom investitoru, a sumnja se da se ni ne radi o arapskom investitoru, već o nekim našim parama koje kruće preko nekih arapskih fondova. To je ogroman resurs za koji je prvo trebalo napraviti urbanistički plan kako bi taj Savski amfiteatar bio uređen onako kako je to potrebno Beograđanima, dakle ne po željama investitora, nego kako Beograđani žele da se razvija taj deo grada, a zatim da se to zemljište isparceliše i na tenderima ponudi investitorima kako i bi grad i cela država ova ogromna sredstva mogli da dobiju u budžet.

Umesto svega toga, umesto da u Savskom amfiteatru dobijemo projekat koji je dostojan Beograđana i koji će zaista uraditi ono što je u interesu svih građana, umesto da budžet prihoduje ogromna sredstva, dakle oko milijardu evra, pristupilo se jednom koruptivnom zakonu koji je omogućio da se kroz nazovi stratešku saradnju taj resurs pokloni investitorima koji bez praktično ikakve investicije grade stanove koje prodaju unapred, a onda od novca kupaca finansiraju gradnju. Ogroman profit je time prebačen na investitora koji ništa ne investira.

Sve te ugovore sa arapskim investitorima je sklapao Mlađan Dinkić i dok sam bio ministar privrede, ja sam te ugovore sprečio, međutim nakom moje ostavke, ti ugovori su se vratili nazad, te su nažalost usvojeni u ovoj skupštini od strane vladajuće koalicije.

Mi iz poslaničke grupe DJB tražimo da se ovaj koruptivni zakon povuče, da se nakon toga uredi Savski amfiteatar i time omogući prihodovanje budžeta kako Beograda, tako i Republike Srbije od milijardu evra.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Biću van teme, ali moram da prokomentarišem. Danas je Faktor plus objavio istraživanje o procentima za beogradske izbore u kom se pominju sve moguće i nemoguće stranke i pokreti osim DJB. To je ordinaran bezobrazluk i ja sam ih danas zvala da im to kažem. Predlažem da ih i drugi zovu, samo da im kažu da je svima jasno da lažiraju rezultate. Mislim da bi vredelo. Neke pritiske moramo da vršimo. Takođe mislim da bi DJB morao da izađe sa nekim svojim istraživanjima. Moramo biti svesni da ima mnogo onih koji veruju tim istržavanjima i koji će stvarno misliti da DJB neće dobiti dovoljno glasova da uđe u Gradsku skupštinu pa tako neće ni glasati za DJB smatrajući da je to bačen glas.

    • Evo ti Ana, objavili su večeras.Bolje da ih nisi zvala.Šta si očekivala da će da objavi čovek koji radi za Vučića, kreira,ali bukvalno kreira javno mnjenje i time direktno učestvuje u zločinu?Ja ne znam da li može da snosi neke sankcije zbog ovoga nakon smene vlasti.Neka zabrana obavljanja takve vrste delatnosti i slično.Ili će sve ostati samo na onoj moralnoj osudi:”Beži bre budalo,ti si radio za Vučića!”
      Pa se zaboravi.Mislim da ovo što radi Vuk Vučic Stanković i slični-ne sme da se zaboravi

    • U stvari, ne znam sta je gore.Da li da objave njihovo”istrazivanje” u kome DJB ima 6.5 puta manje glasova od Sapica, ili da ih ne spominju uopste.Mozda je bolje da ih spominju.Sad ne mogu da objavljuju da Vucic ima vecinu u Beogradu jer to ne bi proslo, ali mogu da dupliraju procente onima koji ce sa njima u koaliciju,i smanjuju onima koji u tu koaliciju sigurno nece uci.Kako god,pare njima, pare Blicu da objavi na naslovnoj strani i efekat je postignut.Posebno po pitanju demoralisanja opoziciono nastrojenih biraca

    • Možda nisam bila jasna, ja sam ih zvala da im kažem da znamo da lažiraju rezultate. Kada bi imali 500 poziva u tom smislu, mislim da bi makar stavili prst na čelo. Ali, nema veze, navikla sam ja da jedino ja nešto govorim i činim a da svi ostali ćute kao bubice. S tim se suočavam stalno u životu, sa tuđim kukavičlukom ili defetizmom, ali, moja je satisfakcija što sam zbog tog svog manira da svugde ukažem na ono što nije u redu sto puta pomerila ili promenila stvari. Pa sad vi vidite. Možemo mnogo više da učinimo nego što nam se čini.

    • Možemo,u pravu ste.Svako od nas simpatizera treba da ubedi bar dvadeset ljudi u Beogradu da glasaju za DJB,na nivou Srbije trideset. Ja to već imam, još desetoro izanimirati bi bilo odlično .I treba donirati, ko ima mogućnosti

  • S druge strane,ako je Šapić stvarno tako jak,kao sto kaže i Vukadinović,onda vam ne preostaje ništa drugo nego da se cela prava opozicija ujedini.I oni moraju s vama i vi morate sa njima.Borite se za svoje crvene linije ili oročite saradnju na godinu dana pa raspišite nove gradske izbore pod malo povoljnijim uslovima od ovih.Ove izbore opozicija ne sme da izgubi