Ljudska prava Skupština

Ljupka Mihajlovska: Danas sam na sednici odbora za rad diskriminisana po ko zna koji put

Upravo sam doživela, već sada tradicionalno, više i ne brojim po koji put, diskriminaciju i to na sednici odbora za rad na kome je predsednica u sred mog obraćanja završila sednicu i pozvala goste među kojima su bile i osobe sa invaliditetom na koktel.

Ovo je već druga velika manifestacija koja se održava za osobe sa invaliditetom. Ja sam pokušala da im kažem da nama ne trebaju nikakve manifestacije, da mi nismo gladni, da tražimo da se poštuju zakoni koje je ova skupština donela i da se osobama sa invaliditetom obezbede ravnopravni uslovi za život.

Trenutno traje taj koktel na koji su pozvane osobe sa invaliditetom. Ono što sam ja u svom obraćanju pokušala da pitam predstavnike vladajuće koalicije, jer su oni pominjali skup u Palati Srbije i kako je Predsednik Srbije dočekao osobe sa invaliditetom kao jedini put u istoriji.

Pitala sam ih zašto oni na svoju listu nisu stavili ni jednu osobu sa invaliditetom na bilo kojim izborima, pozvala ih da to urade na beogradskim i bilo kojim izborima i ukazala da smo mi, kao stranka za koju je u tom trenutku bilo neizvesno da li će preći cenzus stavili takvu osobu i to tako visoko rangiranu da ona sigurno ulazi u Skupštinu ako stranka pređe cenzus.

Dakle sva lažna obećanja, lažna briga države, kao i predstavnici ministarstva koji iz godine u godinu pričaju jednu te istu priču, prezentuju jednu te istu prezentaciju i ucenjuju pokret osoba sa invaliditetom i zloupotrebljavaju ih u političke svrhe.

Sad su došli na ideju da popisuju sve osobe koje ne vide kako bi im tobože obezbedili pristupačne glasačke listiće. Ja mislim da je to nova ciljna grupa za sakupljanje kapilarnih glasova i zaista je neprimereno ono što se danas dogodilo.

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar