Саопштењe Скупштина Финансије

СНС брутално увео монолог у Скупштину

У страху од расправе о амандманима на Закон о буџету за 2018.  СНС и данас буквално наставља монолог у Скупштини.  Поднели су више од 300 бесмислених амандмана на буџет из 2017.  у намери да потроше што више времена за расправу у појединостима о буџету за наредну годину и тако избегну излагања опозиције.

Ово ће вероватно бити први буџет “у новијој историји”  који ће у Скупштини да прође без дискусије о амандманима опозиције. СНС је уплашен. Жели на све начине да спречи да грађани чују да су узели из џепа пензионера, мајки, лекара, учитеља, војске и полиције, да би и даље наставили да деле субвенције страним инвеститорима и да покривају губитке јавних предузећа која воде неспособни СНС кадрови.

ДЈБ неће учествовати у њиховој представи. Јуче смо предлагали свим посланичким групама да пусте СНС да држи монолог, али су своје време које имају као посланичка група потрошили на расправе са напредњацима ко је већи лопов.

Дакле, СНС ће данас буквално сам говорити због чега позивамо грађане да укључе директан пренос, да гледају и слушају како би скупштина изгледала да је у посланичким клупама само СНС. Није им довољно што су окупирали РТС и Пинк и укинули сваку јавну полемику у медијима са националном фреквенцијом, па су решили да то спроведу и у Скупштини. Једином месту где је могуће чути глас опозиције.

Од 600 минута предвиђених за расправу, потрошено је само јуче 126 минута на 72 амандмана, од чега је СНС образлагао својих 52.

Реч је о бесмисленим амандманима који ништа не мењају у извршењу буџета јер је до краја године остало још 15 дана, а за које ни сам СНС неће гласати. Као што за њих нису гласали ни на ресорним одборима који су разматрали амандмане. И Влада Србије је одбила ове амандмане, па се поставља питање зашто су их уопште и поднели.

Само из једног разлога – да би избегли расправу о буџету за 2018. Расправа о овом врло важном закону за грађане Србије обједињена је противзаконито са још 30 закона, па ће се расправа о амандманима одвијати док се време не потроши. Испред закона о буџету за 2018. (који је најважнији закон) СНС је угурао пет закона на које је поднео 320 амандмана.

За сваки амандман посланик предлагач има два минута, што значи да се може образложити 300 амандмана и да се о буџету за 2018. и још неким важним законима који показују намеру Владе да уштеди на мајкама – неће бити ни речи.

images