Saopštenje Skupština Finansije

SNS brutalno uveo monolog u Skupštinu

U strahu od rasprave o amandmanima na Zakon o budžetu za 2018.  SNS i danas bukvalno nastavlja monolog u Skupštini.  Podneli su više od 300 besmislenih amandmana na budžet iz 2017.  u nameri da potroše što više vremena za raspravu u pojedinostima o budžetu za narednu godinu i tako izbegnu izlaganja opozicije.

Ovo će verovatno biti prvi budžet “u novijoj istoriji”  koji će u Skupštini da prođe bez diskusije o amandmanima opozicije. SNS je uplašen. Želi na sve načine da spreči da građani čuju da su uzeli iz džepa penzionera, majki, lekara, učitelja, vojske i policije, da bi i dalje nastavili da dele subvencije stranim investitorima i da pokrivaju gubitke javnih preduzeća koja vode nesposobni SNS kadrovi.

DJB neće učestvovati u njihovoj predstavi. Juče smo predlagali svim poslaničkim grupama da puste SNS da drži monolog, ali su svoje vreme koje imaju kao poslanička grupa potrošili na rasprave sa naprednjacima ko je veći lopov.

Dakle, SNS će danas bukvalno sam govoriti zbog čega pozivamo građane da uključe direktan prenos, da gledaju i slušaju kako bi skupština izgledala da je u poslaničkim klupama samo SNS. Nije im dovoljno što su okupirali RTS i Pink i ukinuli svaku javnu polemiku u medijima sa nacionalnom frekvencijom, pa su rešili da to sprovedu i u Skupštini. Jedinom mestu gde je moguće čuti glas opozicije.

Od 600 minuta predviđenih za raspravu, potrošeno je samo juče 126 minuta na 72 amandmana, od čega je SNS obrazlagao svojih 52.

Reč je o besmislenim amandmanima koji ništa ne menjaju u izvršenju budžeta jer je do kraja godine ostalo još 15 dana, a za koje ni sam SNS neće glasati. Kao što za njih nisu glasali ni na resornim odborima koji su razmatrali amandmane. I Vlada Srbije je odbila ove amandmane, pa se postavlja pitanje zašto su ih uopšte i podneli.

Samo iz jednog razloga – da bi izbegli raspravu o budžetu za 2018. Rasprava o ovom vrlo važnom zakonu za građane Srbije objedinjena je protivzakonito sa još 30 zakona, pa će se rasprava o amandmanima odvijati dok se vreme ne potroši. Ispred zakona o budžetu za 2018. (koji je najvažniji zakon) SNS je ugurao pet zakona na koje je podneo 320 amandmana.

Za svaki amandman poslanik predlagač ima dva minuta, što znači da se može obrazložiti 300 amandmana i da se o budžetu za 2018. i još nekim važnim zakonima koji pokazuju nameru Vlade da uštedi na majkama – neće biti ni reči.

images

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar