VIDEO Саопштењe Скупштина Финансије

Позивамо грађане да укључе РТС 2 и погледају монолог СНС у скупштини

Грађани вероватно не знају да током расправе о амандманима, сваки посланик који је поднео амандман добија по 2 минута да га образложи. Укупно време је међутим органичено на 600 минута, тако да је довољно само за око 300 амандмана. Само првих 300 може да образлаже.

СНС је прво противзаконито објединио расправу о 31. закону. Затим је најважнији закон о буџету гурнуо на пето место по реду и поднео 320 амандмана на прва два закона. Ово ће вероватно бити први буџет који ће у Скупштини да прође без дискусије о амандманима опозиције.

ДЈБ је одлучио јуче да не учествује у овом делу “расправе” како би пустили СНС да одржи свој монолог, прочита грађанима своје амандмане за које ни сами неће гласати и који само служе томе да потроше време како не би расправљали о амандманима опозиције на буџет 2018.г.

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Мени није јасно зашто опозиција уопште седи у скупштини?
  Седењем у клупама само дајете легитимитет оваквом искривљеном погледу на парламентаризам.

  А и кад хоћете нешто да кажете бивате брутално прекинути.
  У Слобино време опозиција је у односу на ово данас имала много већу слободу говора па је опет напуштала скупштину.
  Да ли би ми ко могао објаснити како је то добра трампа – мрвица говора у замену за сурово гажење и оволики степен понижавања?

  • A šta bi dobili bojkotom? Samo bi ovi brže i neometanije usvajali zakone. Ovako su bar građani upoznati sa time koliko se štetni zakoni (i budžet) donose. Naravno ko želi da prati. Posle na izborima pamet u glavu i glasanje za DJB.

  • Па колико успоравају доношење закона сад? 31 закон плус буџет биће изгласани за мање од 5 дана.
   О буџету нису такорећи ни причали. Просечан човек који гледа скупштину ће имати прилику да 90% времена слуша хвалоспеве о власти, 5% времена ће отићи на критику 5% ће отићи на слушање најгорих бљувотина изашлих из уста Ристичевића и оног што седи поред њега.

   А ево и конкретно шта би добили изласком:
   – Европска Унија не би могла више да се прави да у Србији постоји демократија и парламентарни живот.

  • Nije baš sve tako jednostavno. Da bi bojkot uspeo, moraju svi da bojkotuju a to zahteva slogu koja u opoziciji ne postoji. Drugo, postoji lažna opozicija koja sigurno neće bojkotovati, čak će i iskoristiti odsustvo prave da se rašire na prostor koji se oslobodi. Naime, pravi diktatori nikada neće ugušiti kompletnu opoziciju jer znaju da to neće prihvatiti ni građani ni međunarodna zajednica pa se onda ide na drugu taktiku: kupovinu. Tako postoji lažna opozicija koja je tu samo da bude podrška vlasti a povremeno se i rotiraju u krug i međusobno ne napadaju. To su SRS, LDP, DS, Đilas, Šapić, Čanak i drugi.