Саопштењe Скупштина Финансије

Кукавички чин СНС, повукли бесмислене амандмане које су три дана образлагали

Посланици СНС, како смо предвидели, повукли су 320 бесмислених амандмана јер их је срамота да о њима гласају. Реч је о кукавичком чину владајуће већине и отвореном ругању грађанима Србије јер су њихови посланици три дана држали монолог и образлагали на силу ове амандмане у циљу да потроше свих 600 минута предвиђених за расправу о амандманима и тако спрече да се уопште расправља о најважнијем закону о буџету за 2018.

Напредњаци су, наиме, поднели 320 потпуно бесмислених амандмана који ништа не мењају у закону, нити имају везе са садржајем тачке закона на коју се односе. Амандмани су се односили на прва два закона која су била на дневном реду, док је буџет за 2018. био тек шеста тачка дневног реда, што су такође намерно урадили. Пошто се о амандманима расправља док се време од 600 минута за расправу не потроши, амандмани на закон о буџету 2018. уопште нису дошли на ред.

Ово је најважнији закон за грађане ове земље јер дефинише смернице политике Владе Србије за наредну годину. Међутим, због досад невиђене опструкције парламента коју три дана спроводи СНС држећи монолог који је истористио за неометано блаћење опозиције, грађани нису ништа чули о предлозима опозиције. Грађани нису чули ни јасне одговоре Владе Србије зашто и даље брани модел развоја који, како је показао ДЈБ, не доприноси ни привреди ни стандарду грађана, већ привилегованим страначким гарнитурама. Дакле, биће ово први буџет у историји који ће бити усвојен без расправе о амандманима.

Као и претходна три дана када су напредњаци противзаконито узурпирали време за расправу, и сада су посланици СНС повукли амандмане противно Пословнику. Наиме, према пословнику амандмане су могли да повуку до краја претреса, а они су их повукли након тог времена.

Први амандман повучен је синоћ у 21.43ч, од стране посланице СНС Весне Ракоњац. Након тога своје амандмане повукли су и остали СНС посланици а посланици СПС-а су своје амандмане повукли јутрос, када је и дан за гласање увелико почео.

Доста је било је три дана упозоравао да ће владајућа већина повући своје амандмане. Напредњаци су направили фарсу да би одбранили министра финансија од образлагања буџета за 2018. и решетања опозиције.

Закон о буџету се усваја на незаконит начин због чега ћемо поднети иницијативу Уставном суду да се закон врати поново у процедуру.

 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар