Медији Политика Саопштењe

Флајером против медијске блокаде

Покрету Доста је било је блокиран приступ великој већини медија. Чланови покрета су приметили да грађани губе из вида да покрет у опште постоји и да окупља нове људе, који се до сада нису окаљали и разочарали грађане бављењем политиком на погрешан начин. Грађани зато стичу утисак да политика која је упропастила Србију нема алтернативу, тј. да је све пропало и да никада боље бити неће. Из овог разлога достигли смо рекорд од 50.000 особа које су напустиле земљу у једној години.

У Кикинди се појављујемо са својим саопштењима само у латиничним Кикиндским новинама. Сматрамо да херојска борба за демократију овог медија мора бити заштићена. Покрет Доста је било позива све Кикинђане да стану у одбрану овог јединог независног медија на северу Баната. Од медија који покривају територију читаве покрајине, за нас редовно свој простор даје само портал Аутономија. Остали медији то не чине, или чине ретко, у пар реченица и то неретко оних пар реченица које немају везе са суштином, већ грађани стичу утисак да ни сами немамо појма о чему причамо. У локалним срединама широм покрајине имамо одборе који по коју реч о свом раду могу да објаве у по једном, или ни једном, локалном медију. Нажалост, у већини су наши одбори без и једног локалног медија на располагању.

Ако се овако настави, медији ће нас избрисати са политичке сцене, а не СНС. Зато ово не смемо да дозволимо. Из тог разлога, волонтерским радом чланова и симпатизера и новцем који сами скупљамо и добијамо из легалног државног извора из којег се финансирају све странке које имају посланичке и одборничке групе, штампамо и делимо флајере.

На срећу, армија наших активиста широм земље постоји и одбори су итекако спремни на тај подухват.

 

Општински одбор “Доста је било” Кикинда

Ознаке

ДЈБ Кикинда

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар