Mediji Politika Saopštenje

Flajerom protiv medijske blokade

Pokretu Dosta je bilo je blokiran pristup velikoj većini medija. Članovi pokreta su primetili da građani gube iz vida da pokret u opšte postoji i da okuplja nove ljude, koji se do sada nisu okaljali i razočarali građane bavljenjem politikom na pogrešan način. Građani zato stiču utisak da politika koja je upropastila Srbiju nema alternativu, tj. da je sve propalo i da nikada bolje biti neće. Iz ovog razloga dostigli smo rekord od 50.000 osoba koje su napustile zemlju u jednoj godini.

U Kikindi se pojavljujemo sa svojim saopštenjima samo u latiničnim Kikindskim novinama. Smatramo da herojska borba za demokratiju ovog medija mora biti zaštićena. Pokret Dosta je bilo poziva sve Kikinđane da stanu u odbranu ovog jedinog nezavisnog medija na severu Banata. Od medija koji pokrivaju teritoriju čitave pokrajine, za nas redovno svoj prostor daje samo portal Autonomija. Ostali mediji to ne čine, ili čine retko, u par rečenica i to neretko onih par rečenica koje nemaju veze sa suštinom, već građani stiču utisak da ni sami nemamo pojma o čemu pričamo. U lokalnim sredinama širom pokrajine imamo odbore koji po koju reč o svom radu mogu da objave u po jednom, ili ni jednom, lokalnom mediju. Nažalost, u većini su naši odbori bez i jednog lokalnog medija na raspolaganju.

Ako se ovako nastavi, mediji će nas izbrisati sa političke scene, a ne SNS. Zato ovo ne smemo da dozvolimo. Iz tog razloga, volonterskim radom članova i simpatizera i novcem koji sami skupljamo i dobijamo iz legalnog državnog izvora iz kojeg se finansiraju sve stranke koje imaju poslaničke i odborničke grupe, štampamo i delimo flajere.

Na sreću, armija naših aktivista širom zemlje postoji i odbori su itekako spremni na taj poduhvat.

 

Opštinski odbor “Dosta je bilo” Kikinda

Oznake

DJB Kikinda

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Odlično.. Ovo sam već pisao da morate uraditi jer ste aktivni a mediji to bojkotuju ili netačno/tendenciozno prikazuju.. Molim vas, morate izdvojiti finansije nekako za ovo na nivou cele Srbije jer možda bude i vanrednih parlamentarnih. A i da ne bude, da informišete građane o radu i tako povećavate biračko telo