Саопштењe Скупштина Финансије

Напредњаци краду време за расправу, кривичне пријаве против председавајућих Скупштине

Српска напредна странка почела је да краде време за расправу o амандманима, с циљем да што пре и што више потроши од 600 минута предвиђених за расправу.

Према пословнику, сваки посланик има два минута да образложи свој амандман, али председавајући Владимир Маринковић краде време тако што сваком посланику СНС заокружи време на два минута – без обзира да ли је говорио 1,17 минута, 1,45 или 1, 78 минута. Очигледно се владајућа већина уморила од својих 300 бесмислених амандмана које је поднела како би спречила било какву расправу о закону о буџету 2018.

Доста је било ће поднети кривичну пријаву против Маринковића због крађе времена, као и осталих председавајућих који су фалсификовали дужину трајања излагања посланика СНС. Радимо детаљну анализу седнице, и ускоро ћемо јавности предочити доказе о механизму крађе времена.

Крађу смо открили јутрос. Пратили смо излагања СНС од говорника до говорника и бележили време кроз систем е парламента. Онда смо прегледали и јучерашњи дан и утврдили да је синоћ председавајући Верољуб Арсић масовно крао време. И против њега ћемо поднети кривичну пријаву.

Саша Радуловић је јутрос три пута покушао да укаже на то кроз повреду пословника, али га је председавајући Маринковић прекинуо на пола током излагања.

Подсећамо, ово није усамљени пример малверзација и опструкција СНС у парламенту кад је реч о расправи о најважнијем закону за грађане Србије, о буџету за 2018.

Владајућа СНС већ два дана држи монолог у скупштини јер је поднела више од 300 бесмислених амандмана на не тако важне законе који у расправи претходе закону о буџету за 2018. Пошто је расправа о буџету обједињена са још 30 закона, то значи да је на располагању 600 минута за све амандмане.

Ако знамо да сваки предлагач има два минута за образлагање, то значи да је велика шанса да се време за расправу потроши пре него што на ред дође расправа о амандманима на буџет 2018. Владајућа већина се очито уплашила амандмана опозиције и на све начине покушава то да спречи.

Парадокс је такође да владајућа већина подноси амандмане на законе сопствене Владе, што значи да је једини циљ да потроше време за расправу.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Prateći rad skupštine može se jasno kao na dlanu videti besramnost ove vladajuće koalicije, počev od A. Vučića, starlete A. Brnabić, Dačićevog orkestra za svadbe i sahrane, pa Gojkovićeve, Martinovića, …..sve do bisera, dueta Rističević-A(rlaukač)tlagić. Uz paževe iz drugog reda, da im imena ne pominjem! I što je najžalosnije oni su veoma ponosni na svoje uličarsko ponašanje. Ali nije reč o njima, reč je o pomenutom dr. Marinkoviću, o Arsiću nema smisla trošiti reči pa do dr. Dušana Vujovića. Žao mi je da moram to ovako da definišem, veću krpu u životu nisam video kao što je ovaj miško, dr. Marinković. I da se razumemo opšte ne osporavam njegovo dr. ali imam neko poštovanje prema nosiocima te titule. Koliko vidim, do sada mu je niko nije osporavao kao Stefanoviću i S. Malom ! Ali izgleda da i nema potrebe, sam je svakodnevno stavlja pod sumnju. Jer kako drugačije protumačiti ovakvo ponižavanje koje čine prema njemu SNS ovski poslanici a posebno kada ga i M. Rističević krene da podučava kako treba da radi svoj posao, predsedavajućeg. Pa da ima min. integriteta, ta figura, sišla bi sa tog mesta i odkorakal u svoju profesju.
    Drugi dr., dr. Vujović je za mene enigma. Nisam u dilemi da nije jednak ovom predhodnom jer sam video da u raspravi vrlo često gubi živce. Dali je to pod težinom argumenata ili uhavećenosti u raskoraku, između onoga što mora da uradi ili stida što svestan nepravilnosti koja mu je namenjena kao eksekutoru, mora da uradi. Imam utisak da on pokušava da ideje Ostapa Bendera, čitaj Vučića, mora da upakuje u budžet. A to je da ne dira u uhodani sistem, budžet tehnički sastavi tako da su svi interesi vlasti, u širem smislu sa pratećim interesima od Abu Dabija preko Bg. na vodi do Tenisa. Ne ATP! I sada čovek svetske reputacije, Svetska banka, pritisnut od “koalicionih” interesa, čitaj krađe na svim nivoima sebi dozvoli rečenicu, po sećanju “da su penzije stečeno pravo ali ne i iznos”! Zatečeni takvim stavom opozicija je pokušala da taj nesmisao dokaže dr. Vujoviću koji se je kobeljao i znojio objašnjavajući “visokoumnim” a u stvari bedastim objašnjenjima! Trebalo je da ga neko pita dali prihvatio tu tezu da mu od desetine kuća i stanova koje ima u Americi odfikari jedno 2-3 kuće ili stanova istom formulacijom, to što si stekao ne mora da znači i da je tvoje?!?!?
    Kao u mafijaškim filmovima, na kraju prvo na…be knjigovođa. Na moju žalost ta asocijacija me prati već neko vreme!

  • Samo da docekam da vi dodjete na vlast pa da kazete, ajmo da vidimo ko je sta radio zadnjih 5 godina ili koliko vec nesto zastareva… da se ja pitam treba sve ispitati od 2000. godine…