Saopštenje Skupština Finansije

Naprednjaci kradu vreme za raspravu, krivične prijave protiv predsedavajućih Skupštine

Srpska napredna stranka počela je da krade vreme za raspravu o amandmanima, s ciljem da što pre i što više potroši od 600 minuta predviđenih za raspravu.

Prema poslovniku, svaki poslanik ima dva minuta da obrazloži svoj amandman, ali predsedavajući Vladimir Marinković krade vreme tako što svakom poslaniku SNS zaokruži vreme na dva minuta – bez obzira da li je govorio 1,17 minuta, 1,45 ili 1, 78 minuta. Očigledno se vladajuća većina umorila od svojih 300 besmislenih amandmana koje je podnela kako bi sprečila bilo kakvu raspravu o zakonu o budžetu 2018.

Dosta je bilo će podneti krivičnu prijavu protiv Marinkovića zbog krađe vremena, kao i ostalih predsedavajućih koji su falsifikovali dužinu trajanja izlaganja poslanika SNS. Radimo detaljnu analizu sednice, i uskoro ćemo javnosti predočiti dokaze o mehanizmu krađe vremena.

Krađu smo otkrili jutros. Pratili smo izlaganja SNS od govornika do govornika i beležili vreme kroz sistem e parlamenta. Onda smo pregledali i jučerašnji dan i utvrdili da je sinoć predsedavajući Veroljub Arsić masovno krao vreme. I protiv njega ćemo podneti krivičnu prijavu.

Saša Radulović je jutros tri puta pokušao da ukaže na to kroz povredu poslovnika, ali ga je predsedavajući Marinković prekinuo na pola tokom izlaganja.

Podsećamo, ovo nije usamljeni primer malverzacija i opstrukcija SNS u parlamentu kad je reč o raspravi o najvažnijem zakonu za građane Srbije, o budžetu za 2018.

Vladajuća SNS već dva dana drži monolog u skupštini jer je podnela više od 300 besmislenih amandmana na ne tako važne zakone koji u raspravi prethode zakonu o budžetu za 2018. Pošto je rasprava o budžetu objedinjena sa još 30 zakona, to znači da je na raspolaganju 600 minuta za sve amandmane.

Ako znamo da svaki predlagač ima dva minuta za obrazlaganje, to znači da je velika šansa da se vreme za raspravu potroši pre nego što na red dođe rasprava o amandmanima na budžet 2018. Vladajuća većina se očito uplašila amandmana opozicije i na sve načine pokušava to da spreči.

Paradoks je takođe da vladajuća većina podnosi amandmane na zakone sopstvene Vlade, što znači da je jedini cilj da potroše vreme za raspravu.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Prateći rad skupštine može se jasno kao na dlanu videti besramnost ove vladajuće koalicije, počev od A. Vučića, starlete A. Brnabić, Dačićevog orkestra za svadbe i sahrane, pa Gojkovićeve, Martinovića, …..sve do bisera, dueta Rističević-A(rlaukač)tlagić. Uz paževe iz drugog reda, da im imena ne pominjem! I što je najžalosnije oni su veoma ponosni na svoje uličarsko ponašanje. Ali nije reč o njima, reč je o pomenutom dr. Marinkoviću, o Arsiću nema smisla trošiti reči pa do dr. Dušana Vujovića. Žao mi je da moram to ovako da definišem, veću krpu u životu nisam video kao što je ovaj miško, dr. Marinković. I da se razumemo opšte ne osporavam njegovo dr. ali imam neko poštovanje prema nosiocima te titule. Koliko vidim, do sada mu je niko nije osporavao kao Stefanoviću i S. Malom ! Ali izgleda da i nema potrebe, sam je svakodnevno stavlja pod sumnju. Jer kako drugačije protumačiti ovakvo ponižavanje koje čine prema njemu SNS ovski poslanici a posebno kada ga i M. Rističević krene da podučava kako treba da radi svoj posao, predsedavajućeg. Pa da ima min. integriteta, ta figura, sišla bi sa tog mesta i odkorakal u svoju profesju.
    Drugi dr., dr. Vujović je za mene enigma. Nisam u dilemi da nije jednak ovom predhodnom jer sam video da u raspravi vrlo često gubi živce. Dali je to pod težinom argumenata ili uhavećenosti u raskoraku, između onoga što mora da uradi ili stida što svestan nepravilnosti koja mu je namenjena kao eksekutoru, mora da uradi. Imam utisak da on pokušava da ideje Ostapa Bendera, čitaj Vučića, mora da upakuje u budžet. A to je da ne dira u uhodani sistem, budžet tehnički sastavi tako da su svi interesi vlasti, u širem smislu sa pratećim interesima od Abu Dabija preko Bg. na vodi do Tenisa. Ne ATP! I sada čovek svetske reputacije, Svetska banka, pritisnut od “koalicionih” interesa, čitaj krađe na svim nivoima sebi dozvoli rečenicu, po sećanju “da su penzije stečeno pravo ali ne i iznos”! Zatečeni takvim stavom opozicija je pokušala da taj nesmisao dokaže dr. Vujoviću koji se je kobeljao i znojio objašnjavajući “visokoumnim” a u stvari bedastim objašnjenjima! Trebalo je da ga neko pita dali prihvatio tu tezu da mu od desetine kuća i stanova koje ima u Americi odfikari jedno 2-3 kuće ili stanova istom formulacijom, to što si stekao ne mora da znači i da je tvoje?!?!?
    Kao u mafijaškim filmovima, na kraju prvo na…be knjigovođa. Na moju žalost ta asocijacija me prati već neko vreme!

  • Samo da docekam da vi dodjete na vlast pa da kazete, ajmo da vidimo ko je sta radio zadnjih 5 godina ili koliko vec nesto zastareva… da se ja pitam treba sve ispitati od 2000. godine…