Saopštenje

Narodnom poslaniku DJB Milošu Boškoviću upućene pretnje preko društvenih mreža

Narodnom poslaniku Dosta je bilo Milošu Boškoviću danas su upućene pretnje na fejsbuk stranciji „Južnih vesti“.

Komentari su obrisani, ali je Miloš Bošković dao izjavu u policijskoj upravi u Nišu.

Pretnje i pogrdni izradi porodici poslanika Boškovića upućeni su ispod teksta “Zaposleni i migratni u Preševu zajedno daju krv” nakon što je poslanik zamolio novinare da što pre brišu komentare sa govorom mržnje.

Dosta je bilo osuđuje govor mržnje, i pretnje upućene bilo kome. Zahtevamo da policija i tužilaštvo reaguju što hitnije, najmanje sa istom hitnošću i ekspeditivnošću kao što to čine kada se slične pretnje upute funkcionerima vlasti i pripadnicima vladajuće većine.

 

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

    • Zapravo razumem da je termin govor mrznje izvikan koliko i termini ” demokratija” ili ” briga o natalitetu” ili “fasista” tj koriste ih kako god hoce, kako bi negativno etiketirao drugu stranu i skrenuo paznju sa sustine problema. S obzirom da nisam video tekst, pitam se da li je trazio brisanje komentara koji negativno govore o migrantima a u duhu cenzure i nasilne promene strukture stanovnistva Srbije koja je u toku. Znam sta vidim i gledam svaki dan,zakljucno sa agresijom migranata koji je pre neki dan snimio moj video nadzor ili cenzurisanim strahom gradjana koji ih se sa razlogom plase (naoruzani hlandim oruzjem krstare gradom). Ako je mnogo komplikovano, da preformulisem: jel podrzao migrante ili ne? Za mene jedno od kljucnih pitanja da bih odlucio kojoj opciji da dam glas.