Istočna Srbija Saopštenje Skupština

12. sednica Skupštine – pred Novu godinu jer služi samo za ukras

Danas se odražava 12. Sednica Skupštine grada Smedereva, poslednja u ovoj godini.

U studiju ove sednice ćemo ići sažeto i po stavkama jer je materijal preveliki, a ne treba tek tako rasipati mentalnu snagu i raspoloženje u ove praznične dane. Čisto da ova analiza ne završi neshvaćeno kao ona Maloga jelka od 83.000 eura.

Elem, dat materijal od 45 (pod)tačaka, sa sve budžetom i revizijom istog za 2016. U nekih 500 MB, kao što dobra praksa lakog deljenja nalaže. Ali mi smo škrtice pa vam dajemo na uvid isti materijal od 78MB.

Dalje, domaćinski se sve vodilo od poslovanja. A i što bi to bilo teško? U inicijalnom planu, pa i u rebalansu od pre par meseci krkneš neku cifru, pa posle nju povećaš ili smanjiš u rebalansu na poslednjoj sednici, nedelju dana pre završetka godine, za koliko treba. 2 miliona, 2 miliona, šta da se radi, nećemo nigde ljudi ako stalno nešto komplikujemo i računamo.

Recimo Muzej, sa promenom troškova čišćenja u odnosu na poslednji rebalans iz jula ove godine.
Potpuno jedno normalno smanjenje usluga od 3 miliona, jer svašta se desi za par meseci, jelte. A onda istu inicijalnu sumu staviš za 2018.g, nećeš valjda ovu iz 2017, ne zna se nikad kad će zlo, ovaj čišćenje, da dođe po svoje. Mada realno, procena alokacije budžetskih sredstava je tako demode.

Imamo povećanje cena usluga (JKP Vodovod, plan za 2018.):

Valjda da bi platili dostojnu reprezentaciju od skoro 3.8 miliona za ne znamo koga?

Tu je i stari dobri Centar za kulturu, koji se čak nije ni potrudio da uskladi cifre iz poslednjeg i ovog rebalansa. U jednom rebalansu (za projekat Smederevska jesen) je završeno sa cifrom od 9.9 miliona, a u sledećem imamo početnu cifru od 15.8 miliona.
Jedan rebalans više-manje, što ste dosadni narode sa tom dokumentacijom, za kulturu mora da se nađe:

Ili se to možda nije ažuriralo koliko je uzela PR agencija “Right”, vlasnika i SNS funkcionera Gorana Veselinovića, iznenadno za svoje usluge za tu manifestaciju?

Malo se bavimo i kontradiktornostima, jer poslovanje JP, kao i sam život, ne može ići tek tako u jednom poznatom smeru.
JP Vodovod (u planu za 2018.) lepo zaključuje na početku da baš i nije med i mleko u našem divnom gradu, što utiče i na poslovanje samih JP:

Pa zato JP Grejanje, Parking servis (ko je rekao nepostavljena garaža?), Zelenilo i groblja i isti Vodovod rebalanse donose prevashodno kako bi isplatili solidarnu pomoć njihovim zaposlenima?

Ili što JKP Zelenilo i groblja imaju veći broj zaposlenih od predviđenih izvršilaca, i plus odvaja 6.3 miliona za privremena/povremena angažovanja (verujemo nikako „podobnih“ kadrova)?

Nastavljamo dalje, te pohvaljujemo Bibliotekušto nije zaposlila osobu sa invaliditetom koju je trebala, pa su zbog toga povećani rashodi:

I za kraj bravo i za JP Smederevska tvrđava koja se i dalje ne odriče svojih kolega iz odavno nepostojeće Direkcije te računa na njih i u 2018. godini:

Eto, na kraju i ne beše kratko 🙂

Pratite i dalje našu stranicu radi još uzbudljivih video objava “on the face of the place” što bi rekao Đura.

GO Dosta je bilo Smederevo.

DJB Smederevo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Odličan tekst,
    Hajte sad malo u novoj godini pratite kako se troši novac iz pozicija.
    Zbog čega Centar za kulturu svaku predstavu ugovara preko JELENA STAJKOVAC PR, AGENCIJA ZA UMETNIČKE DELATNOSTI U OKVIRU IZVOĐAČKE UMETNOSTI ART TEMA BEOGRAD (ČUKARICA) Matični broj: 62666846.
    Oni u sistematizaciji radnih mesta imaju zaposlene koji su (barem na papiru) sposobni i kvalifikovani da ugovaraju poslove i manifestacije. Zbog čega posrednik uzima proviziju?
    Zbog čega će Vojkan Borisavljević da uzme silne pare i sledeće godine kao i svih prethodnih godina za muzičke programe?
    Zbog čega će i sledeće godine gradske manifestacije “Smederevska jesen”, “Nušićevi dani” da organizuju agencije sa strane kada postoje zaposleni kojima u opisu posla stoji da treba to da rade. Da li je urađena evaluacija rada zaposlenih na tim manifestacijama, šta će konkretno da rade agencije kojima se daju pare građana? Ove godine jedino što je uradila agencija “Right” je flajer koji je pogrešno napravljen da se ne otvara kako treba i video snimak manifestacije sa skandaloznom krađom audio zapisa preko koga ide žig “Audio jungle”, i to je tako stavljeno na službenu stranicu Centra za kulturu. Ako bude eventualne tužbe zbog narušavanja autorskih prava, građani će platiti to.
    Zbog čega će i sledeće godine da prokišnjava objekat Centra za kulturu i biblioteke koji je građen od sredstava samodoprinosa, kada su ove godine date silne pare za hidroizolaciju objekta. Ovo postaje nova dimenzija da se plati posao koji uopšte nije rađen.
    Itd… itd… toga ima u nedogled.

    • Neke baš od ovih pitanja koja ste postavili, postavili smo i mi na sednici. Pratite našu fb stranicu postavljaćemo snimke. Nije bilo odgovora. PONOVO. Hvala Vam posebno na informacijama, do nekih uz sav trud nismo uspeli da dodjemo, ali sada možemo i time da se pozbavimo. Dobrodošla je svaka vrsta pomoći i sugestije. Hvala na komentaru.