Ауторски текст Источна Србија Људска права Политика

Бор: предизборно утеривање страха

Српска напредна странка нема капацитета да се одржи на власти демократским средствима. Због тога је развила  методе владавине страхом које проузрокују стагнацију и урушавање свих институција система, незадовољство грађана, општу несигурност и њихову растућу апстиненцију. То води у све веће заостајање у развоју земље и потонуће на само дно Европе. Овај чланак представља један мали практични доказ такве тезе.

Приближавају се локални избори у Бору. Владајућа СНС – СПС коалиција започела је припреме за тај важни догађај. Већ месец дана се организују састанци по општинским месним заједницама. У недељу, 17. децембра извршена је практична провера њихове способности и спремности тако што је организовано двадесет аутобуса који су превезли 1000 људи из Бора (махом радника РТБ Бор и јавних предузећа) на митинг СНС – СПС у Неготину. Смештени су у халу која прима 1500 људи. Власт је тако демонстрирала своју „снагу“.

После тога састанци са грађанима по месним заједницама су се наставили. Сценарио за њихово одржавање је следећи: увидом у страначку евиденцију пронађу се махом млађи радници који су из те месне заједнице. Затим им руководства фирми у којима су запослени „пријатељски“ препоруче да дођу на састанак, јер ће присуство бити евидентирано. Њихов задатак је да испуне салу и да или ћуте или постављају унапред наручена питања, али и да поведу незапослене рођаке и комшије, који, ако буду послушни и прикупе довољан број „сигурних гласова“, имају шансе да буду запослени.

Затим Благоје Спасковски одржи говор. Питања и дискусије после тога су строго каналисани. Благоје све обећава. Ако се случајно деси да на састанак залута неко од грађана који мисли својом главом и кога није лако уплашити, па постави неко питање које им не одговара, примењују се добро разрађене методе које су описане у приложеном својеручно писаном тексту.

Име аутора и његова адреса су познати.

Такође је познато име и адреса батинаша који се помиње у овом тексту.

images

Преузето са: https://banem8.wordpress.com/2017/12/29/%D0%B1%D0%BE%D1%80-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%BE-%D1%83%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%B0/

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Mi smo kukavički narod. To sam već rekla i ponoviću svaki put kad ovako nešto pročitam. Bednici koji saginju glavu šta god da im radiš. To se vidi svaki dan, na svakom koraku. Ljudi, probudite se! Naučite šta su vaša prava i ne dozvolite da vas neko gazi.