Источна Србија Саопштењe

Власт дугорочно гарантује празне новчанике

Градски одбор  „Доста је било“ Зајечар   сумирајући дешавања на политичкој сцени нашег града у току 2017 године ,  пре свега жели да  поново укаже на  обмане и лажи које  бизнис-политичари са искуством  пласирају грађанима .

Након прелетања актуелног градоначелника  у  Српску напредну странку , постало је јасно да он ,као један омалени зупчаник у том механизму мора да се  креће у наложеном му ,  напредном смеру, да чини шта му се налаже , да види оно што мора да види  . Познавајући његове ране радове било је јасно да ће он   у том снисходљивом положају   обезбеђивати  бенефите   за себе  и за своје  бизнис-политичаре , не за грађане . Зато се већ коришћена стратегија власти  хлеба и игара у Зајечару  наставила  и у 2017 , у епизоди игара  али без хлеба. На исти начин као и раније , различита су само нека од имена  која седе у првим редовима . Та имена ће  обезбеђивати  уговоре на тендерима  неким „својим“ фирмама  , неки други кумови ,пријатељи , браћа ,тетке и љубавнице ће се упошљавати по јавним предузећима и установама . Места за њих има, најурен је кадар претходне гарнитуре . Критеријум исти ,страначки подобан.

Пола године нове гарнитуре старе власти  показују да  ће се и у 2018 буџет урушавати. Оно што се добије као помоћ владе, јесте инфузија на којој  буџет вегетира   без тенденције за оздрављење. Несврсисходне јавне набавке,напумпани износи на тендерима, наводне донације ,све смо то већ гледали . Што више нула на уговорима и рачунима , доносе  већи постотак бенефита.  Не за грађане као што они покушавају да обману јавност, већ за бизнис-политичаре лично.

Бес и незадовољство поступањем власти које су грађани са нама поделили у акцији Празан трг – пуно срце ,говоре нам да смо на правом путу ,а њихова подршка   храбри нас да и надаље будемо друштвено одговорни политички чинилац .  У Књажевцу је власт уместо 2.000.000  динара на  новогодишњи концерт новац усмерила на фондацију за подстицај рађања деце. У Зајечару је фондација за подстицај рађања ликвидирана 07. 12.2017. године . Зајечар се ликвидира уз шљокице, силиконе, музику. Тако ради власт која је власт ради власти, а не ради општег добра .

Стављајући се у службу грађана ми никада нећемо одустати од одговорне политике која претпоставља  да у власти не могу бити они  који су злоупотребили јавни новац, који су несврсисходно трошкарали средства из буџета , који су незаконито стекли имовину користећи јавне ресорсе.

Ми не одустајемо ,  нама власт није сама за себе  циљ , наш циљ је друштво једнаких могућности за све .

Зато ћемо и у данима који долазе обавештавати грађане о свим трошењима јавног новца , о свим малверзацијама и незаконитостима.

Доста је било!

 

Зајечарски одбор “Доста је било ” Зајечар

 

 

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Kako su gradjani Zaječara opljačkani i dovedeni do prosjackog štapa.Ni jedna fabrika ne radi,sve su prodali u staro gvožđe,rasprodali su i socijalno preduzeće,samo neke tendere za svoje poslušnike otvaraju i uzimaju pare iz budžeta za sebe i njih.Svi ćute,opozicija u gradskoj skupštini ko da ne postoji.Samo DJB javno iznosi,bez kalkulacije i straha sve ono što vlast osmisli kako bi pljačkala budžet.