Istočna Srbija Saopštenje

Vlast dugoročno garantuje prazne novčanike

Gradski odbor  „Dosta je bilo“ Zaječar   sumirajući dešavanja na političkoj sceni našeg grada u toku 2017 godine ,  pre svega želi da  ponovo ukaže na  obmane i laži koje  biznis-političari sa iskustvom  plasiraju građanima .

Nakon preletanja aktuelnog gradonačelnika  u  Srpsku naprednu stranku , postalo je jasno da on ,kao jedan omaleni zupčanik u tom mehanizmu mora da se  kreće u naloženom mu ,  naprednom smeru, da čini šta mu se nalaže , da vidi ono što mora da vidi  . Poznavajući njegove rane radove bilo je jasno da će on   u tom snishodljivom položaju   obezbeđivati  benefite   za sebe  i za svoje  biznis-političare , ne za građane . Zato se već korišćena strategija vlasti  hleba i igara u Zaječaru  nastavila  i u 2017 , u epizodi igara  ali bez hleba. Na isti način kao i ranije , različita su samo neka od imena  koja sede u prvim redovima . Ta imena će  obezbeđivati  ugovore na tenderima  nekim „svojim“ firmama  , neki drugi kumovi ,prijatelji , braća ,tetke i ljubavnice će se upošljavati po javnim preduzećima i ustanovama . Mesta za njih ima, najuren je kadar prethodne garniture . Kriterijum isti ,stranački podoban.

Pola godine nove garniture stare vlasti  pokazuju da  će se i u 2018 budžet urušavati. Ono što se dobije kao pomoć vlade, jeste infuzija na kojoj  budžet vegetira   bez tendencije za ozdravljenje. Nesvrsishodne javne nabavke,napumpani iznosi na tenderima, navodne donacije ,sve smo to već gledali . Što više nula na ugovorima i računima , donose  veći postotak benefita.  Ne za građane kao što oni pokušavaju da obmanu javnost, već za biznis-političare lično.

Bes i nezadovoljstvo postupanjem vlasti koje su građani sa nama podelili u akciji Prazan trg – puno srce ,govore nam da smo na pravom putu ,a njihova podrška   hrabri nas da i nadalje budemo društveno odgovorni politički činilac .  U Knjaževcu je vlast umesto 2.000.000  dinara na  novogodišnji koncert novac usmerila na fondaciju za podsticaj rađanja dece. U Zaječaru je fondacija za podsticaj rađanja likvidirana 07. 12.2017. godine . Zaječar se likvidira uz šljokice, silikone, muziku. Tako radi vlast koja je vlast radi vlasti, a ne radi opšteg dobra .

Stavljajući se u službu građana mi nikada nećemo odustati od odgovorne politike koja pretpostavlja  da u vlasti ne mogu biti oni  koji su zloupotrebili javni novac, koji su nesvrsishodno troškarali sredstva iz budžeta , koji su nezakonito stekli imovinu koristeći javne resorse.

Mi ne odustajemo ,  nama vlast nije sama za sebe  cilj , naš cilj je društvo jednakih mogućnosti za sve .

Zato ćemo i u danima koji dolaze obaveštavati građane o svim trošenjima javnog novca , o svim malverzacijama i nezakonitostima.

Dosta je bilo!

 

Zaječarski odbor “Dosta je bilo ” Zaječar

 

 

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Kako su gradjani Zaječara opljačkani i dovedeni do prosjackog štapa.Ni jedna fabrika ne radi,sve su prodali u staro gvožđe,rasprodali su i socijalno preduzeće,samo neke tendere za svoje poslušnike otvaraju i uzimaju pare iz budžeta za sebe i njih.Svi ćute,opozicija u gradskoj skupštini ko da ne postoji.Samo DJB javno iznosi,bez kalkulacije i straha sve ono što vlast osmisli kako bi pljačkala budžet.