Autorski tekst Istočna Srbija Ljudska prava Politika

Bor: predizborno uterivanje straha

Srpska napredna stranka nema kapaciteta da se održi na vlasti demokratskim sredstvima. Zbog toga je razvila  metode vladavine strahom koje prouzrokuju stagnaciju i urušavanje svih institucija sistema, nezadovoljstvo građana, opštu nesigurnost i njihovu rastuću apstinenciju. To vodi u sve veće zaostajanje u razvoju zemlje i potonuće na samo dno Evrope. Ovaj članak predstavlja jedan mali praktični dokaz takve teze.

Približavaju se lokalni izbori u Boru. Vladajuća SNS – SPS koalicija započela je pripreme za taj važni događaj. Već mesec dana se organizuju sastanci po opštinskim mesnim zajednicama. U nedelju, 17. decembra izvršena je praktična provera njihove sposobnosti i spremnosti tako što je organizovano dvadeset autobusa koji su prevezli 1000 ljudi iz Bora (mahom radnika RTB Bor i javnih preduzeća) na miting SNS – SPS u Negotinu. Smešteni su u halu koja prima 1500 ljudi. Vlast je tako demonstrirala svoju „snagu“.

Posle toga sastanci sa građanima po mesnim zajednicama su se nastavili. Scenario za njihovo održavanje je sledeći: uvidom u stranačku evidenciju pronađu se mahom mlađi radnici koji su iz te mesne zajednice. Zatim im rukovodstva firmi u kojima su zaposleni „prijateljski“ preporuče da dođu na sastanak, jer će prisustvo biti evidentirano. Njihov zadatak je da ispune salu i da ili ćute ili postavljaju unapred naručena pitanja, ali i da povedu nezaposlene rođake i komšije, koji, ako budu poslušni i prikupe dovoljan broj „sigurnih glasova“, imaju šanse da budu zaposleni.

Zatim Blagoje Spaskovski održi govor. Pitanja i diskusije posle toga su strogo kanalisani. Blagoje sve obećava. Ako se slučajno desi da na sastanak zaluta neko od građana koji misli svojom glavom i koga nije lako uplašiti, pa postavi neko pitanje koje im ne odgovara, primenjuju se dobro razrađene metode koje su opisane u priloženom svojeručno pisanom tekstu.

Ime autora i njegova adresa su poznati.

Takođe je poznato ime i adresa batinaša koji se pominje u ovom tekstu.

images

Preuzeto sa: https://banem8.wordpress.com/2017/12/29/%D0%B1%D0%BE%D1%80-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%BE-%D1%83%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%B0/

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Mi smo kukavički narod. To sam već rekla i ponoviću svaki put kad ovako nešto pročitam. Bednici koji saginju glavu šta god da im radiš. To se vidi svaki dan, na svakom koraku. Ljudi, probudite se! Naučite šta su vaša prava i ne dozvolite da vas neko gazi.