Vojvodina Saopštenje

Sramno povećanje cene neispravne vode za piće u Kikindi

Kako možemo videti iz poslednjih odluka gradske vlasti, sugrađani su u novoj 2018. godini dobili nov udarac po novčanicima, budući da su povećane cene vode i kanalizacije, ali i daljinskog grejanja.

Tako su cene vode i kanalizacionih usluga koje se primenjuju zadomaćinstva, bolnicu, Dom zdravlja, javne česme i Sportski centar „Jezero“ povećane za 3,79 odsto . Cena vode koja se primenjuje za škole, Predškolsku ustanovu „Dragoljub Udicki“ i Dom učenika povećana je za 35,59 odsto, dok je cena kanalizacionih usluga povećana za 60,08 odsto.

Nadležni poskupljenje vode i kanalizacionih usluga pravdaju rastom inflacije (!), ali i usklađivanjem sa tarifnim modelom u opštinama srednje veličine u Srbiji.

Kikindska voda je i dalje izuzetno lošeg kvaliteta, daleko lošijeg nego u mnogim gradovima u Srbiji, te GrO Pokreta „Dosta je bilo“ smatra da je svako povećanje cena za pružanje ovih usluga sramno. Umesto da se cena ovakve vode umanji, ona konstantno raste!

Iako je gradonačelnik Pavle Markov još u junu prošle godine potpisao ugovor o izgradnji fabrike vode u Kikindi, od tada se ovaj projekat u lokalnoj javnosti ni ne pominje. Tražimo odgovore na pitanja: Dokle se stiglo sa realizacijom, šta se čeka, i kada će izgradnja konačno početi?

Pokret „Dosta je bilo“ zalaže se da prioritet u rešavanju problema treba da imaju osnovne potrebe građana, poput pijaće vode. Umesto toga, Kikinda dobija „velelepni“ kružni tok od 50 miliona dinara i uveravanja vlastodržaca da nam zaista dobro ide. Predlažemo da pogledate svoje novčanike, frižidere i račune, pa zaključite sami koliko je ova tvrdnja tačna.

Srećni nam bili novi nameti!

 

GrO Dosta je bilo Kikinda

Oznake

DJB Kikinda

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar