Београд

Зграда Градске општине Звездара постала приватна својина владајуће већине

У ГО Звездара влада расуло. Представници СПС-а, који заједно са оборницима СНС-а чине већину на овој општини се понашају као да је зграда општине њихова приватна својина. Наиме, они су узурпили зграду општине, те у Великој сали Градске Општине Звездара организују своје страначке активности, као што је недавно одржана „Изборна Скупштина Форума жена ОО СПС Звездара“.

Поставља се питање да ли представници СНС-а имају информације о оваквим догађајима, с обзиром на званичан став Кабинета Председника ГО Звездара (СНС) који је изнет у одговору на захтев Доста је било да се Скупштинска сала ГО Звездара “приоритетно наменски користи за потребе реализације активности из редовног процеса рада Градске општине Звездара и њених органа“.  С обзиром на то да је СПС дуго година на власти у ГО Звездара (претходно са ДС-ом) изгледа да сматрају да њихове страначке активности представљају „активности из редовног процеса рада Градске општине Звездара и њених органа“.

Доста је било је поднео захтев за уступање Скупштиске сале ГО Звездара ради организовања јавне трибине. Трибина коју је требао да води проф. Душан Павловића на тему „Управници зграда и нови закон о становању и одржавању зграда“ се неће одржати на општини Звездара због опстукције од стране власти на овој општини.

Наиме, представници Доста је било Звездара су упутили два захтева за уступање сале у ГО Звездара.

Први захтев је послат  преко Службе за вршење заједничких послова, 27. новембра, у којем смо затражили један термин 5. или 6. децембра у трајању од сат ипо времена. Добили смо усмено информацију (што није у складу са правилима) да ће сала бити слободна крајем друге недеље децембра. На овај захтев писмени одговор нисмо добили.

Због информације о томе када ће сала бити слободна, упутили смо други захтев, 5. децембра, у којем смо затражили термин у сали ГО Звездара за петак 15. децембар. С обзиром на чињеницу да се ближио датум за спровођење трибине а да нисмо добијали писани одговор од надлежних, поново преко Службе за вршење заједничких послова смо затражили информацију о томе да ли је захтев у процедури, при чему смо добили обавештење да је захтев прослеђен Милошу Игњатовићу (Председник ГО Звездара), и Александру Ерору (Председник Скупштине ГО Звездара).

Представници власти у ГО Звездара су изгледа намерно пролонгирали одговор, у којем су на крају одбили наш захтев, те је послат тек 14 децембра иако је 15. децембра требала бити одржана јавна трибина. У одговору је наведено да се Скупштинска сала ГО Звездара не користи за овакве врсте активности, те да из тог разлога ГО Звездара не може уступити Скупштинску салу за организовање јавне трибине.

odgovor - Dosta je bilo
Ознаке

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар