Beograd

Zgrada Gradske opštine Zvezdara postala privatna svojina vladajuće većine

U GO Zvezdara vlada rasulo. Predstavnici SPS-a, koji zajedno sa obornicima SNS-a čine većinu na ovoj opštini se ponašaju kao da je zgrada opštine njihova privatna svojina. Naime, oni su uzurpili zgradu opštine, te u Velikoj sali Gradske Opštine Zvezdara organizuju svoje stranačke aktivnosti, kao što je nedavno održana „Izborna Skupština Foruma žena OO SPS Zvezdara“.

Postavlja se pitanje da li predstavnici SNS-a imaju informacije o ovakvim događajima, s obzirom na zvaničan stav Kabineta Predsednika GO Zvezdara (SNS) koji je iznet u odgovoru na zahtev Dosta je bilo da se Skupštinska sala GO Zvezdara “prioritetno namenski koristi za potrebe realizacije aktivnosti iz redovnog procesa rada Gradske opštine Zvezdara i njenih organa“.  S obzirom na to da je SPS dugo godina na vlasti u GO Zvezdara (prethodno sa DS-om) izgleda da smatraju da njihove stranačke aktivnosti predstavljaju „aktivnosti iz redovnog procesa rada Gradske opštine Zvezdara i njenih organa“.

Dosta je bilo je podneo zahtev za ustupanje Skupštiske sale GO Zvezdara radi organizovanja javne tribine. Tribina koju je trebao da vodi prof. Dušan Pavlovića na temu „Upravnici zgrada i novi zakon o stanovanju i održavanju zgrada“ se neće održati na opštini Zvezdara zbog opstukcije od strane vlasti na ovoj opštini.

Naime, predstavnici Dosta je bilo Zvezdara su uputili dva zahteva za ustupanje sale u GO Zvezdara.

Prvi zahtev je poslat  preko Službe za vršenje zajedničkih poslova, 27. novembra, u kojem smo zatražili jedan termin 5. ili 6. decembra u trajanju od sat ipo vremena. Dobili smo usmeno informaciju (što nije u skladu sa pravilima) da će sala biti slobodna krajem druge nedelje decembra. Na ovaj zahtev pismeni odgovor nismo dobili.

Zbog informacije o tome kada će sala biti slobodna, uputili smo drugi zahtev, 5. decembra, u kojem smo zatražili termin u sali GO Zvezdara za petak 15. decembar. S obzirom na činjenicu da se bližio datum za sprovođenje tribine a da nismo dobijali pisani odgovor od nadležnih, ponovo preko Službe za vršenje zajedničkih poslova smo zatražili informaciju o tome da li je zahtev u proceduri, pri čemu smo dobili obaveštenje da je zahtev prosleđen Milošu Ignjatoviću (Predsednik GO Zvezdara), i Aleksandru Eroru (Predsednik Skupštine GO Zvezdara).

Predstavnici vlasti u GO Zvezdara su izgleda namerno prolongirali odgovor, u kojem su na kraju odbili naš zahtev, te je poslat tek 14 decembra iako je 15. decembra trebala biti održana javna tribina. U odgovoru je navedeno da se Skupštinska sala GO Zvezdara ne koristi za ovakve vrste aktivnosti, te da iz tog razloga GO Zvezdara ne može ustupiti Skupštinsku salu za organizovanje javne tribine.

odgovor - Dosta je bilo
Oznake

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar