Mediji Politika Saopštenje

Predsednik Srbije reklamira jednu listu i krši medijske zakone

Predsednik Srbije je sinoć pogazio sve medijske zakone jer je zloupotrebio RTS kako bi najavio izbornu listu SNS za predstojeće izbore iako predizborna kampanja zvanično još uvek nije bila počela.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je izbore u Beogradu raspisala tek danas u 12 časova za 4. mart.

Pored medijskih zakona, predsednik Srbije Aleksandar Vučić se tokom sinoćnjeg gostovanja u Oko magazinu oglušio i o pravilnike Regulatornog tela za elektronske medije  (REM) koji propisuju da je zabranjeno koristiti aktuelne političke funkcije u dnevnopolitičke svrhe.

Prema tome, zabranjeno je da Aleksadnar Vučić, koristeći svoju aktuelnu političku poziciju, otvoreno zastupa, najavljuje i favorizuje jednu predizbornu listu, naravno svoje stranke, i da zloupotrebljava medijski prostor kako bi u svom poznatom maniru oblatio i omalovažio političke protivnike. Takvim ponašanjem unižava i poziciju predsednika države jer pokazuje da nije predsednik svih građana, već samo sopstvene stranke.

Pokret Dosta je bilo je preko dvadeset puta pitao predsednika kad će da prestane da krši Ustav Republike Srbije i podnese ostavku na mesto pedsednika SNS čime bi postao predsednik svih građana, a ne samo onih koji su ga birali.

Kako je SNS već šest godina u neprestanoj kampanji, isto toliko vremena traje njihova bezočna zloupotreba medija i frekvencija. Članovi Saveta REM koji imaju ovlašćenja da nadziru rad medija i ukazuju na zloupotrebe se naravno prave mrtvi i u ovom slučaju.

Imajući u vidu da su postavljeni partijski, ne kako bi vršili dužnosti koje im medijski zakoni nalažu, već kako bi ćutali na medijske zloupotrebe, jasno je da će se s ovim sramnim ponašanjem nastaviti i tokom predizborne kampanje za predstojeće beogradske izbore.

SNS je veoma ranjiv u Beogradu  i zbog toga će iskoristiti sve medije kako bi plasirali neistine o predstavicima prave opozcije. Slično sinoćnjem gostovanju, koje je u suštini bilo klasičan monolog u kome predsednik vodi glavnu reč, a voditelj se, čak izvinjava zbog neugodnih pitanja, u narednih par nedelja možemo očekivati tiradu emisija i priloga ispunjenih neistinama, vređanjima i lažima koje će služiti kako bi demotivisale ljude da glasaju i dodatno odvrate apstinentne.

Gaženje medijskih zakona do strane SNS i sramno žmurenje članova Saveta REM obesmislili su medije u Srbiji čineći ih propagandnim glasilima vlasti. Dosta je bilo će nastaviti borbu protiv medijskog mraka. Koraci koje smo do sada preuzeli tiču se osnivanja nedeljnika Beogradski glas u kome mesta imaju sve istinski opozicione stranke i njihovi lideri. UGASI MRAK!

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Prvo da vam čestitam jer ste prvi, ako sam koga prevideo izvinjavam se, kao stranka prokomentarisali sinoćno prežvakavanje jedne te iste priče koju već šest godina slušamo na televizijama sa nacionalnim frekvencijama. Sinoć na RTS u, koga svi po sili zakona, plaćamo! Ta papagajska priča je profircana, garnirana nekim aktuelnim događajima(Amfilohije, Bg. izbori, tetka, ..) kako bi izgledla kao aktualna. Ne znam dali se sećate filma “HAMLET IZ MRDUŠE DONJE”? On meni liči na tu fantastičnu priču! Da vas podsetim, radnja je sledeća, negde u dalmatinskoj zagori, revolucionarna vlast na čelu sa lokalnim partiskim vođom, u pobedničkom zanosu odluči da za naslov seoske priredbe pripremi i izvede ni manje ni više do Šekspirovog Hamleta! Kako se radnja odvijala sa polupismenim seljacima, nosiocima uloga, potražite i pogledajte vi koji to niste gledali. Videćete jednog ondašnjeg Vučića koji je kao jaje jajetu sličan ovom aktuelnom. Nepismen, alav, bahat, nesvestan svoga neznanja(džaba desetke iz prava koje ne da nepoštuje, očito ne razume ), ambicioozan i uveren da mu publika plješće jer je dobar previđajući od slepote da mu plješće jer čeka neki ćar!
    Pokušavao sam sebe da prisilim ali posle desetak minuta sam odustao!
    A M. Gojković, koja umesto u zatvoru sedi u skupštini niti danas tokom objavljivanja datuma izbora nije se mogla uzdržati a da ne pozove glasača da glasaju za SNS a ne one druge!

    • Aman ljudi, dokle ćete ovog hohštaplera nazivati pravnikom jer on to nije, a pogotovu sa desetkama. Pogledajte samo kad je “diplomirao”, devedesetih godina kad je postao radikal. Godinama pre toga je tavorio, a onda je kao radikal ekspresno ispolagao sve preostale ispite ni manje ni više nego sa desetkama. Inače, nisam beograđanin, ali sam veoma zainteresovan da vidim kako će DJB proći bilo samostalno ili u nekoj koaliciji. Ti izbori će biti lakmus papir za sve opozicione i “opozicione” stranke da vide gde su. Ja bih voleo da je DJB dvocifren, ali sam veoma skeptičan imajući u vidu nekoliko autogolova u bliskoj prošlosti. Nadam se da nisam u pravu.

  • Pored pomenutih preduzetih koraka (osnivanje lista Beogradski glas) zapravo je jos važnije da i formalno pokrenete tuzbu protiv AV i protiv RTSa ako su prekršeni zakoni. U suprotnom sve postaje samo vikanje tipa ‘ua lopov’ i zalopojka bez formalno preduzetih koraka da se zastiti zakon.
    Možda će, tj verovatno će vaša tužba biti odbačena ali će barem formalno ostati trag da ste se borili za pravo a ne da ste se samo žalili.
    Puno uspeha u daljem radu.

  • Predsednik Srbije krši zakone.REM krši zakone.Da li Dosta je bilo može da nam obeća da će jednoga dana kada oni dodju na vlast, ili kada budu bili u mogućnosti da utiču na vlast,učiniti sve da ovi koji danas krše zakone za to odgovaraju?
    Meni je to presudno, a verujem i većini gradjana,ako mogu da vas čuju, a ne mogu,na žalost..
    Inače,situacija je mnogo gora nego pred parlamentarne izbore 2016.godine.
    Danas moj otac razgovara sa prijateljem penzionerom telefonom(inače tog penzionera smo bez problema ubedili da glasa za DJB 2016.godine),pričaju o politici, moj otac kritikuje Vučića,a ovaj mu kaže:”Ćuti,čuće te neko, možes da imaš problema”.
    Šta dalje da pričam o radnicima RTS-a i o ostalim ljudima koji rade u bilo kakvoj državnoj ustanovi.Juče poznanica kaže(inače izrazito opoziciono orijentisana)morala je da da siguran glas za SNS da bi sačuvala posao u državnoj apoteci.I tako dalje i tako dalje

    • Svi komentarisemo. A niko od politicara ne preduzima zakonska pravila pismeno .
      Zanci treba sve tuziti. Vučića ;RTS …Ali za taj pokret treba hrabrosti. Samo bla, bla. i ni jedna stranka ne ide dalje . Kao kad oni budu na vladi onda ce sve po zakonu.Nama treba sada da urade . Da vidimo koliko vrede. TUZITE ….. Pa onda dalje .