Kosovo i Metohija Ljudska prava Policija Saopštenje

Saučešće porodici Olivera Ivanovića

Dosta je bilo izražava iskreno saučešće porodici Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda”, koji je jutros preminuo nakon što je na njega pucano ispred njegove kancelarije u Kosovskoj Mitrovici. Njihova žrtva i gubitak je nemerljiv.

Ovo je veliki gubitak i za sve građane Srbije, naročito građane na Kosovu i Metohiji. Oliver Ivanović je bio iskreni borac za ljudska prava u južnoj srpskoj pokrajini. Zalagao se za bolji život Srba, ali je nesebično pomagao i albansko stanovništvo o čemu nikad nije lično govorio.

Ovim ubistvom Srbija je izgubila velikog borca za Kosovo i Metohiju, koji se nesebično davao.

Od nadležnih organa očekujemo samo jedno: brzo i efikasno privođenje pravdi ubica i nalogodavaca. Na vlasti u Beogradu i u Kosovskoj Mitrovici je SNS. Na vlasti u Prištini je Haradinaj  uz podršku SNS-a. Oliver Ivanović je bio jedini opozicioni političar u Kosovskoj Mitrovici. Reči su jeftine i umesto njih očekujemo samo dela.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Slovenački političar Kučan je u jednoj raspravi sa Janezom Janšom upotrebio rečenicu, “prvo diskvalifikacija a onda likvidacija”! U primeru Đinđića rešeno je ko je izvršio likvidaciju ali ne i ko je bio autor “diskvalifikacije”! Ovaj zločin me upravo asocira na tako nešto! Gledam ovog Đurića koji danas krokodilske suze roni a koji je mesec nazad pred izbore na Kosmetu govorio o Ivanoviću kao o najvećem neprijatelju Srba uopšte! Koji cinizam? Da je barem iskoristio priliku pa odćutao svoje javljanje !