Политика Правосуђе Саопштењe

Јавни позив Александру Вучићу на суђење

Доста је било јавно позива председника Србије да поштује суд и одазове се на заказано рочиште по тужби Саше Радуловића.

Позивамо и медије да обавесте Александра Вучића, председника СНС-а, да му је заказано рочиште за петак 26. јануар у 09:30 сати у Трећем основном суду.

Саша Радуловић је 12. децембра 2014. године поднео тужбу против Вучића, због лажи изречених у емисији ‘’Ћирилица’’. Александар Вучић је 03.11.2014. године гостовао у емисији „Ћирилица“ код Миломира Марића, где је лажно оптужио Сашу Радуловића да је као министар привреде новинарима БИРН-а дао нацрт уговора државе Србије, Етихада и ЈАТ-а.

„Они (БИРН) су се хвалили тим истраживачким новинарством, ти који су добили паре од Европске уније 200.000 евра како кажу у извештају, хвалили су се и све су лаж до лажи написали. Дао им онај несрећни Радуловић тамо наисписивао лажи, па некакав нацрт. Он им није дао ни предлог уговора, него нацрт. Онда су они на основу нацрта писали шта су стигли.

Саша Радуловић никада никоме није дао никакве нацрте уговора или уговоре или меморандуме или било какве документе којима је имао приступ као министар привреде, па ни нацрте штетних тајних уговора између државе Србије, ЈАТ-а и Етихада. Ни посредно ни непосредно.

Суд је годинама тражио Вучића да му уручи тужбу. Након парламентарних избора у јуну 2016. године приликом консултација са тадашњим мандатаром Александром Вучићем, Радуловић је и лично уручио Вучићу тужбу, пошто суд није могао да му уручи позив две године.

Тужбу смо најпре упутили у седиште Владе у Немањиној улици, где му је било радно место, што дозвољава Закон о парничном поступку, али из неког разлога њему тужба тамо није уручена, него је враћена назад тужиоцу Радуловићу, да достави суду адресу Александра Вучића. Радуловић је одговорио и на тај  захтев суда, доставио последњу познату адресу, замоливши суд да прибави адресу службеним путем, ако то није та адреса.

Прегањање за Вучићем се коначно завршило, суд је скупио храбрости и позив окачио на огласну таблу суда.

До сада је саслушан само сведок Слободан Георгијев из Бирна. Остало је да се саслушају Александар Вучић и Саша Радуловић.

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар