Politika Pravosuđe Saopštenje

Javni poziv Aleksandru Vučiću na suđenje

Dosta je bilo javno poziva predsednika Srbije da poštuje sud i odazove se na zakazano ročište po tužbi Saše Radulovića.

Pozivamo i medije da obaveste Aleksandra Vučića, predsednika SNS-a, da mu je zakazano ročište za petak 26. januar u 09:30 sati u Trećem osnovnom sudu.

Saša Radulović je 12. decembra 2014. godine podneo tužbu protiv Vučića, zbog laži izrečenih u emisiji ‘’Ćirilica’’. Aleksandar Vučić je 03.11.2014. godine gostovao u emisiji „Ćirilica“ kod Milomira Marića, gde je lažno optužio Sašu Radulovića da je kao ministar privrede novinarima BIRN-a dao nacrt ugovora države Srbije, Etihada i JAT-a.

„Oni (BIRN) su se hvalili tim istraživačkim novinarstvom, ti koji su dobili pare od Evropske unije 200.000 evra kako kažu u izveštaju, hvalili su se i sve su laž do laži napisali. Dao im onaj nesrećni Radulović tamo naispisivao laži, pa nekakav nacrt. On im nije dao ni predlog ugovora, nego nacrt. Onda su oni na osnovu nacrta pisali šta su stigli.

Saša Radulović nikada nikome nije dao nikakve nacrte ugovora ili ugovore ili memorandume ili bilo kakve dokumente kojima je imao pristup kao ministar privrede, pa ni nacrte štetnih tajnih ugovora između države Srbije, JAT-a i Etihada. Ni posredno ni neposredno.

Sud je godinama tražio Vučića da mu uruči tužbu. Nakon parlamentarnih izbora u junu 2016. godine prilikom konsultacija sa tadašnjim mandatarom Aleksandrom Vučićem, Radulović je i lično uručio Vučiću tužbu, pošto sud nije mogao da mu uruči poziv dve godine.

Tužbu smo najpre uputili u sedište Vlade u Nemanjinoj ulici, gde mu je bilo radno mesto, što dozvoljava Zakon o parničnom postupku, ali iz nekog razloga njemu tužba tamo nije uručena, nego je vraćena nazad tužiocu Raduloviću, da dostavi sudu adresu Aleksandra Vučića. Radulović je odgovorio i na taj  zahtev suda, dostavio poslednju poznatu adresu, zamolivši sud da pribavi adresu službenim putem, ako to nije ta adresa.

Preganjanje za Vučićem se konačno završilo, sud je skupio hrabrosti i poziv okačio na oglasnu tablu suda.

Do sada je saslušan samo svedok Slobodan Georgijev iz Birna. Ostalo je da se saslušaju Aleksandar Vučić i Saša Radulović.

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • U ovoj državi se za laž ne odgovara. Za istinu se ovdje odgovara i proganja. Pozdrav dobrim ljudima. Do – Slobode…