Државна управа Јужна Србија Преносимо

Доста је било на конкурсу препустио 18 места грађанима у надзорним одборима нишких јавних предузећа

ГО ДЈБ Ниш је у претходном периоду одржао отворени конкурс за све грађане Ниша који су желели да узму активну улогу у функционисању нашег града. Места у Надзорним одборима која су припала покрету Доста је било, укупно 18, понуђена су свим заинтересованим грађанима.

Пријаве су трајале око 2 недеље након чега је петочлана комисија контактирала све пријављене и са њима обавила краћи интервју.

Укупно је било 49 пријављених. Од укупног броја пријављених 17 особа је одустало од кандидатуре или се није појавило на заказани разговор. Од преостала 32 кандидата изабрани су они за које сматрамо да својим знањем, струком и личним ентузијазмом могу да ураде управо оно што је била наша замисао. Да уведу транспарентност у пословање градских институција и стану на пут могућим злоупотребама.

Сва 32 кандидата су сагледана и презентована Градском одбору који је једногласно делегирао следеће кандидате:

1 Предраг Ивановић дипл. музиколог Регионални центар за образовање

2 Наташа Жикић професор музичке културе Синфонијски оркестар

3 Марко Јеремић мастер економиста Завод за хитну медицинску помоћ

4 Милан Јојић дипломирани правник Центар “Мара”

5 Милош Павловић доктор економских наука Спортски центар Чаир

6 Саша Петровић дипломирани економиста Туристичка организација Ниша

7 Марија Соврлић мастер психолог Центар “Св. Сава”

8 Снежана Ђорђевић Жунчић магистар медицинских наука Завод за здрав. заштиту радника

9 Ђорђе Михајловић кореограф Народно позориште

10 Марко Стефановић дипломирани економиста Анти туберкулозни Завод

11 Лазар Михаиловић мастер економиста Апотека Ниш

12 Анкица Царевић дипломирани инжењер високоградње Сигурна кућа за смештај жена

13 Даворин Динић дипломирани глумац Луткарско позориште

14 Наташа Рајковић дипломирани правник Галерија савремене ликовне уметности

15 Војислав Ескић војни пензионер – пилот Историјски архив

16 Предраг Нинић адвокат Дечији центар

17 Маја Глушчевић адвокат Народни музеј

18 Бобан Радојевић дипломирани правник Завод за здрав. заштиту студената

Од изабраних кандидата само један је пуноправни члан Покрета Доста је било (Наташа Рајковић), док су сви остали сада први пут дошли у контакт са ДЈБ директно. Учлањење у покрет није, нити ће бити, услов да неко буде постављен за члана Надзорног одбора.

Покрет ДЈБ ће остати у контакту и са кандидатима који овога пута нису делегирани, јер се и ту налази велики број стручних људи на које можемо да рачунамо у неким будућим пројектима.

Након што кандидати и званично буду постављени на Одбору за именовања, Покрет Доста је било ће на свом сајту поставити њихове биографије како би грађани знали и детаљније ко их заступа.

-Покрет Доста је било нуди свим осталим поллитичким актерима у Нишу и позицији и опозицији, да им пренесе искуства око одржавања оваквог конкурса како би евентуално и они некада спровели неки сличан и на функције поставили квалитетне и поштене људе који ће у вршењу функције заступати добробит свих грађана, а не само своје странке, наводи се у саопштењу.

 

Извор: Јужне вести

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Pozdrav svima iz sve snage.
    Nasih 20 principa u primeni! Ma sazeto u nekoliko bez “burazerske ekonomije”, patrokratije, pa jos javno “pardoniram” transparentno..
    Poseban pozdrav iz sve snage nislijama, a ostalim samo pozdrav iz sve snage od jednog Zike

  • Ово је јако лепо и поздрављам потез. Међутим, мене занима наставак ове приче. Пошто изабрани људи великом већином нису из ДЈБ, на који начин ће “Доста је било” да их контролише. Да ли ови људи на неки начин одговарају ДЈБ-у за своје вођење предузећа? Другим речима у случају њиховог кршења правила које сте са њима договорили или тражили да спроводе, да ли постоје могућности за њиховом сменом?

    • Mislim da je potez na mestu. Izbor kandidata iz redova gradjana je osnov demokratije. Izabrani predstavnici ce u odnosu na izrazene namere, znanja i vestine koje su predstavili na konkursu i javnoj selekciji doci u kontakt sa ljudima koji to ne poseduju. Odluke o imenovanju su na skupstini, a o razresenju mogu odlucivati predlagaci tj. u ovom slucaju DJB. Ukoliko bilo ko iz NO, UO u ovim institucijama ne radi u interesu ljudi, podlozan je smeni, te tako i predstavnici DJB. Sasvim jasno!