Државна управа Јужна Србија Образовање Саопштењe Социјална заштита

Нетранспарентно трошење новца од стране општине Прокупље

     Дана 26.12.2017. год. обратили смо се се општини Прокупље захтевом да нам се достави Извештај о спроведеним активностима и утрошку средстава у вези са уговором закљученим између општине Прокупље и надлежног министарства ради реализације пројекта чији је циљ подстицање рађања.

     По пројекту, рок за подношење овог извештаја је био 15.12.2017. год. Уместо да нам се достави тражени документ, добили смо „информацију“ да је извештај достављен министарству и да ће нам позитивна одлука о њему бити достављена када је министарство буде донело. Дакле, тражени документ нам није достављен нити је омогућен увид у њега, а још се и унапред претпоставља да ће исти бити прихваћен. Овакво бахато одбијање нашег захтева је последица покушаја да се прикрије непоштовање обавеза по поменутом пројекту, који је и, иначе, осмишљен тако да оставља много простора за разне финансијске злоупотребе.

      Да подсетимо грађане Пројектом је предвиђено реновирање вртића „Бамби“ у износу од 13 милиона динара, као и израда Акционог плана за побољшање предшколског образовања у Топличком округу у износу од 900.000,00 динарa, и то:

          Формирање фокус групе 80.000,00 динара

          Истраживање 150.000,00 динара

          Израда базе података 150.000,00 динара

          Израда промотивног материјала 320.000,00 динара

          Консултанске услуге 200.000,00 динара

     Како нам је неосновано ускраћена информација од јавног значаја, изјавили смо жалбу Поверенику а и обратили смо се кабинету министра без потрфеља задуженог за демографију и популациону политику за доставу истог јер нећемо одустати од своје намере да сазнамо како се троше средства намењена свим грађанима Прокупља.  

Општински одбор „Доста је било“ Прокупље

images