Državna uprava Južna Srbija Obrazovanje Saopštenje Socijalna zaštita

Netransparentno trošenje novca od strane opštine Prokuplje

     Dana 26.12.2017. god. obratili smo se se opštini Prokuplje zahtevom da nam se dostavi Izveštaj o sprovedenim aktivnostima i utrošku sredstava u vezi sa ugovorom zaključenim između opštine Prokuplje i nadležnog ministarstva radi realizacije projekta čiji je cilj podsticanje rađanja.

     Po projektu, rok za podnošenje ovog izveštaja je bio 15.12.2017. god. Umesto da nam se dostavi traženi dokument, dobili smo „informaciju“ da je izveštaj dostavljen ministarstvu i da će nam pozitivna odluka o njemu biti dostavljena kada je ministarstvo bude donelo. Dakle, traženi dokument nam nije dostavljen niti je omogućen uvid u njega, a još se i unapred pretpostavlja da će isti biti prihvaćen. Ovakvo bahato odbijanje našeg zahteva je posledica pokušaja da se prikrije nepoštovanje obaveza po pomenutom projektu, koji je i, inače, osmišljen tako da ostavlja mnogo prostora za razne finansijske zloupotrebe.

      Da podsetimo građaneProjektom je predviđeno renoviranje vrtića „Bambi“ u iznosu od 13 miliona dinara, kao i izrada Akcionog plana za poboljšanje predškolskog obrazovanja u Topličkom okrugu u iznosu od 900.000,00 dinara, i to:

          Formiranje fokus grupe 80.000,00 dinara

          Istraživanje 150.000,00 dinara

          Izrada baze podataka 150.000,00 dinara

          Izrada promotivnog materijala 320.000,00 dinara

          Konsultanske usluge 200.000,00 dinara

     Kako nam je neosnovano uskraćena informacija od javnog značaja, izjavili smo žalbu Povereniku a i obratili smo se kabinetu ministra bez potrfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku za dostavu istog jer nećemo odustati od svoje namere da saznamo kako se troše sredstva namenjena svim građanima Prokuplja.  

Opštinski odbor „Dosta je bilo“ Prokuplje

images

DJB Toplički okrug

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar