Београд Образовање Спорт

Година спорта на општини Чукарици

Тачка 11, дневног реда 13. седнице скупштине општине Чукарица, била је усвајање предлога одлуке о проглашењу 2018 године за годину физичке културе и спорта у го Чукарица.

Доста је било нема априори ништа против оваквог предлога и наравно подржава га, али оно што сматрамо спорним је чињеница да, као и увек, иза одлука го Чукарица стоји форма, али не и суштина.

Одборници владајуће већине усвојили су ову одлуку, али при томе нису знали шта усвајају. Шта ово тачно значи јер никаквих релевантних података није било на основу којих би они могли да процене своју одлуку.  Опредељена средства за спорт у буџету за 2018 годину у односу на 2017 јесу увећана, али ми као одборници који усвајају одлуке и гласају морамо да знамо на шта ће бити утрошена та средства и какав је тачно план улагања у спорт и физичку културу општине која дозвољава да на својој територији има 5 основних школа без сала за физичко и ништа није урадила на том плану већ деценијама. Наведено повећање средстава ће бити утрошено на дотације организацијама, а ми нећемо знати са којим циљем, из ког разлога ни који су индикатори успешности јер ништа од тога није наведено, а морало је бити. Генерације су одрасле без сала у насељима Остружница, Сремчица, Умк итд. Без услова за развој физичке културе. Јел то доказ бриге о спорту и младима?!

Такође, на 10 седници скупштине општине, у Септембру 2017 усвојен је акциони план развоја спорта на теритоији го Чукарица у периоду 2016-2018, што је било тачно на половини предвиђеног периода, половини до које ништа није урађено по том плану, а остало је још 1,5 год. До краја предвиђеног периода. Тај план, који можете видети у прилогу, има 56 страна, а невероватно је да је неко успео да напише 56 страна потпуно испразног текста, без конкретних потеза који би били предузети већ уобичајене фразе са лепим жељама.

Доста је било форме, празне форме и трошења државних пара без ефекта и сусштине, без утицаја на унапређење услова живота грађана! Уколико имате времена погледајте акциони план развоја спорта на 56 странаи све ће вам бити јасно!

6. Program razvoja sporta na teritoriji GO Cukarica

ОО Доста је Било Чукарица

Ознаке

ДЈБ Чукарица

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар