Beograd Obrazovanje Sport

Godina sporta na opštini Čukarici

Tačka 11, dnevnog reda 13. sednice skupštine opštine Čukarica, bila je usvajanje predloga odluke o proglašenju 2018 godine za godinu fizičke kulture i sporta u go Čukarica.

Dosta je bilo nema apriori ništa protiv ovakvog predloga i naravno podržava ga, ali ono što smatramo spornim je činjenica da, kao i uvek, iza odluka go Čukarica stoji forma, ali ne i suština.

Odbornici vladajuće većine usvojili su ovu odluku, ali pri tome nisu znali šta usvajaju. Šta ovo tačno znači jer nikakvih relevantnih podataka nije bilo na osnovu kojih bi oni mogli da procene svoju odluku.  Opredeljena sredstva za sport u budžetu za 2018 godinu u odnosu na 2017 jesu uvećana, ali mi kao odbornici koji usvajaju odluke i glasaju moramo da znamo na šta će biti utrošena ta sredstva i kakav je tačno plan ulaganja u sport i fizičku kulturu opštine koja dozvoljava da na svojoj teritoriji ima 5 osnovnih škola bez sala za fizičko i ništa nije uradila na tom planu već decenijama. Navedeno povećanje sredstava će biti utrošeno na dotacije organizacijama, a mi nećemo znati sa kojim ciljem, iz kog razloga ni koji su indikatori uspešnosti jer ništa od toga nije navedeno, a moralo je biti. Generacije su odrasle bez sala u naseljima Ostružnica, Sremčica, Umk itd. Bez uslova za razvoj fizičke kulture. Jel to dokaz brige o sportu i mladima?!

Takođe, na 10 sednici skupštine opštine, u Septembru 2017 usvojen je akcioni plan razvoja sporta na teritoiji go Čukarica u periodu 2016-2018, što je bilo tačno na polovini predviđenog perioda, polovini do koje ništa nije urađeno po tom planu, a ostalo je još 1,5 god. Do kraja predviđenog perioda. Taj plan, koji možete videti u prilogu, ima 56 strana, a neverovatno je da je neko uspeo da napiše 56 strana potpuno ispraznog teksta, bez konkretnih poteza koji bi bili preduzeti već uobičajene fraze sa lepim željama.

Dosta je bilo forme, prazne forme i trošenja državnih para bez efekta i susštine, bez uticaja na unapređenje uslova života građana! Ukoliko imate vremena pogledajte akcioni plan razvoja sporta na 56 stranai sve će vam biti jasno!

6. Program razvoja sporta na teritoriji GO Cukarica

OO Dosta je Bilo Čukarica

Oznake

DJB Čukarica

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar