Безбедност Косово и Метохија

Од Српске листе минут ћутања за ОВК, али не и за Ивановића

Посланици Српске листе одали су јуче у косовском парламенту почаст палим борцима Ослободилачке војскe Косова (ОВК), међу којима је и један осуђен у Хашком трибуналу због убиства више од 20 цивила, али нису Оливеру Ивановићу чије убице ни након две недеље нису пронађене.

Српска листа је глас СНС и Александра Вучића на Косову и Метохији. СНС има ефективну власт у Северној Митровици. СНС је у коалицији са косовским премијером Рамушом Харадинајем којег су до јуче називали кољачем и убицом.  Влада у Приштини би пала без подршке СНС-а. Зашто СНС не изађе из ове владе ако већ не тражи убице Ивановића?

Као и код Вучића, и код посланика Српске листе се види политика са вишком режиране драме, а мањком одговорности и знања. Политика на КиМ која се своди на скандирање “Ацо, Србине” и сличне представе за јавност, доноси дугорочну штету националним интересима.

Српска листа је још једна потврда неспособности СНС који на важне позиције, у овом случају на места српских заступника у косовској скупштини, доводи дилетанте који нису нашли за сходно да покажу минимум поштовања за убијеног Оливера Ивановића.

Накнадна правдања посланика Српске листе да није било превода у скупштини Косова су још један покушај обмане грађана Србије која никога не занима. Превода је било, тачно су знали коме одају почаст.

Доста је више празних речи. Ко су налогодавци и убице Оливера Ивановића? Шта су власт у Северној Митровици и српска полиција досад предузели на расветљавању злочина?

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Како могу да седе у косовском парламенту а не знају албански!? Који аматеризам! Оливер је перфектно говорио албански!