Ауторски текст Београд

Кобајаги попусти сениор-картице

Пензионер сам већ десет година и у ери свакодневног смањења стандарда, корисим попусте који су намењени пензионерима, међу којима су: 50 одсто попуста на цене карата у позориштима; 10 одсто попуста на цене у појединим супер-маркетима; 50 одсто попуста на цену карте за музеје; 50 одсто попуста на цену карте за базен у СЦ „Милан Гале Мушкатировић“.

Када се појавила сениор-картица нисам похрлила да је одмах узмем, јер нисам веровала да она пружа нешто више од наведеног. Међутим, СНС је тако агресивно кренуо у кампању дељења сениор- картица да су и за време викенда, рано ујутру, не бирајући да ли је празник или обичан радни дан, узнемиравали, звонили бахато на врата нудећи управо сениор-картице. Тако сам и ја добила своју „сениорку“, али када сам помоћу ње пробала да уштедим, ево шта сам открила.

– Попусти за позоришта су мањи од већ постојећих од 50 одсто.
– Спортски центар „Ташмајдан“ нуди само попуст од 10 одсто на месечне претплате на фитнес програм. За најтраженију дневну карту за базен – попуста нема.
– Музеји – попуст исти као и раније.
– Већ постојећим маркетима који нуде попуст додат је ланац „Арома“. Он је, међутим, скупљи од осталих маркета тако да попуст (понедељком 10 одсто и осталим данима 5 одсто) не значи много.
– „Апотекарска установа Београд“ даје 10 одсто попуста на своје производе. Али, на пример, у апотеци у Дому здравља Вождовац у Криволачкој улици, веома произвољно тумаче који су производи које прави апотека. Ако тражите њихове капи, онда вам кажу да попуст важи за њихове креме, други пут када тражите креме – опет смисле нешто друго. Од попуста немате ништа.
– У Зоолошки врт не идем, и немам унуке, а и да имам, ишла бих највише два пута годишње.
– Попусти на занатске услуге би можда и били корисни, да локали који их нуде нису лоцирани у најудаљенијим деловима града.
– „Оптика Београд“ даје попуст, али њихови рамови за наочаре вређају мој укус, а има толико вансезонских акција у оптичким бутицима, тако да и попуст ништа не значи.
Једини попуст који је вредан пажње је онај од 15 одсто на пројекције у Синеплекс биоскопима.

Пројекат „сениор-картица“ почео је пре три месеца, и градска власт је одмах почела да се хвали његовим успехом. За два месеца је, наводно, подељено 100.000 картица, а стохиљадитом добитнику је свечано уручена на пријему у Старом двору.

Марија Креча, чланица Форума пензионера Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Cilj senior kartice je manipulacija i stvaranje lazne slike brige o ovoj ciljnoj grupi jer od nje zavisi uspeh na izborima. Penzioneri su sigurni glasaci,nemocni,uplaseni za egzistenciju i ima ih preko 460 000 u Beogradu.Projekat ce da zamre nakon izbora a prevashodno je ukraden kao ideja jer ona postoji i funkcionise vec godinama.Da ne reklamiram,ukucajte na google penzionerska popust kartica,i bice vam sve jasno odakle su uzeli ideju a koliko vidim i dosta partnera za popuste. Svakako,cifra koju spominju je laz na isti nacin kao sto je laz broj turista u Bg.

  Svako pametan zna kako izgleda zakrcenje grada kada je jedna fudbalska utakmnica u pitanju,a kamoli stotine hiljada stranih turista. Identicno je i sa senior karticom a info sluzi samo kao marketing,sa kratkorocnom namenom.

  Ono sto bi trebalo ispitati jeste kojim novcem je projekat placen i iz kog budzeta i ko placa promotere i marketing.

  Koliko god da je ovo sve providno ozbiljnim ljudima,ideja i nije namenjena njima nego onima koji su lakomisleni i podlozni manipulaciji.

  Postoji jos jedna stvar koja mi je odmah bila jasna a to je da su im kod izdavanja kartice uzeli kontakt podatke,verovatno i mobilne telefone.A to znaci da su to uradili protivpravno bas kako je i gospodin Sabic to javno i rekao. Predpostavljam da ce te iste informacije koristiti u dalje propagandne svrhe,u izbornim kampanjama.

  AV je ocigledno veliki strucnjak za marketing i to zaista odlicno radi,za razliku od drugih stvari.

 • Pre sada vec godinu dana mom drugu umre majka. Isao sam sa njim i vozio ga da pozavrsava administraciju oko sahrane. Bio sam prisutan kada je sluzbenica na salteru pitala da li je pokojna imala senior karticu jer bi dobila znacajan popust, secam se da je bilo preko 200eu ali ne secam se tacne cifre.
  Postovana Kreca ne bacajte karticu, ceka vas popust.
  Hvala na objavljivljanju mog komentara, obilazicu da proverim stepen demokratije u vasoj stranci