Београд Државна управа Саопштењe

Партијско запошљавање на Савском венцу

Управе општине Савски венац намерава да повећа број запослених за 10%, наводи се у Службеном листу града Београда. Председница општине Савски венац, Ирена Вујовић, која слови за најозбиљнијег кандидата за градоначелника Београда, планира да у 2018. повећа број запослених за 11 (са 113 на 124), од тога 7 запослених у кабинету председнице. Поред 6 постојећих, кабинет ће имати укупно 13 запослених! Шта ће да ради 13 запослених у кабинету председнице?

Радна места на којима се повећава број извршилаца у кабинету председнице су:
· саветник +1 извршилац,
· млађи саветник +3 извршиоца
· сарадник +2 извршиоца
· виши референт +1 извршилац

Доста је било сматра да је ово типичан пример страначког запошљавања (пратократије) против које се снажно боримо. Постављамо следећа питања председници Ирени Вујовић:

– Који су разлози за повећање броја запослених?
– Да ли се ради о повећаном обиму посла? Ако је одговор потврдан тражимо детаљно образложење?
– На који начин ће бити извршен пријем нових запослених?
– Да ли ће бити расписан јавни конкурс?
– На који начин ћете заобићи забрану запошљавања? Или унапред знате да ћете добити дозволу од Владе?
– Да ли је ово начин рада који ћете спроводити и ако буде градноначелница?

ДЈБ изражава бојазан да се ради о потпуно измишљеним и непотребним радним местима на која ће бити примљени страначки активисти, вероватно без потребних квалификација и радног искуства, као награда за страначки рад.

Интерес друштва и њених грађана је да нас воде најбољи. ДЈБ ће прекинути партијско запошљавање и отворити простор за стручне и одговорне људе.

Једино тако ће цело друштво кренути напред и једино тако ће доћи и до нових радних места и већих плата за све грађане.

ДЈБ ће урадити систематизације радних места у целом јавном сектору, мерити радни учинак, увести конкуренцију, ненамештене конкурсе и квалификације за јавне послове. Једино тако ћемо створити претпоставке за позитивну селекцију.

Наш циљ је промена система, а прва прилика су београдски избори. У Београду ћемо показати како је могуће за кратко време и од Србије направити земљу у којој се лепо и радо живи.

Доста је било Савски венац

prilog

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар