Autorski tekst Beograd

Kobajagi popusti senior-kartice

Penzioner sam već deset godina i u eri svakodnevnog smanjenja standarda, korisim popuste koji su namenjeni penzionerima, među kojima su: 50 odsto popusta na cene karata u pozorištima; 10 odsto popusta na cene u pojedinim super-marketima; 50 odsto popusta na cenu karte za muzeje; 50 odsto popusta na cenu karte za bazen u SC „Milan Gale Muškatirović“.

Kada se pojavila senior-kartica nisam pohrlila da je odmah uzmem, jer nisam verovala da ona pruža nešto više od navedenog. Međutim, SNS je tako agresivno krenuo u kampanju deljenja senior- kartica da su i za vreme vikenda, rano ujutru, ne birajući da li je praznik ili običan radni dan, uznemiravali, zvonili bahato na vrata nudeći upravo senior-kartice. Tako sam i ja dobila svoju „seniorku“, ali kada sam pomoću nje probala da uštedim, evo šta sam otkrila.

– Popusti za pozorišta su manji od već postojećih od 50 odsto.
– Sportski centar „Tašmajdan“ nudi samo popust od 10 odsto na mesečne pretplate na fitnes program. Za najtraženiju dnevnu kartu za bazen – popusta nema.
– Muzeji – popust isti kao i ranije.
– Već postojećim marketima koji nude popust dodat je lanac „Aroma“. On je, međutim, skuplji od ostalih marketa tako da popust (ponedeljkom 10 odsto i ostalim danima 5 odsto) ne znači mnogo.
– „Apotekarska ustanova Beograd“ daje 10 odsto popusta na svoje proizvode. Ali, na primer, u apoteci u Domu zdravlja Voždovac u Krivolačkoj ulici, veoma proizvoljno tumače koji su proizvodi koje pravi apoteka. Ako tražite njihove kapi, onda vam kažu da popust važi za njihove kreme, drugi put kada tražite kreme – opet smisle nešto drugo. Od popusta nemate ništa.
– U Zoološki vrt ne idem, i nemam unuke, a i da imam, išla bih najviše dva puta godišnje.
– Popusti na zanatske usluge bi možda i bili korisni, da lokali koji ih nude nisu locirani u najudaljenijim delovima grada.
– „Optika Beograd“ daje popust, ali njihovi ramovi za naočare vređaju moj ukus, a ima toliko vansezonskih akcija u optičkim buticima, tako da i popust ništa ne znači.
Jedini popust koji je vredan pažnje je onaj od 15 odsto na projekcije u Sinepleks bioskopima.

Projekat „senior-kartica“ počeo je pre tri meseca, i gradska vlast je odmah počela da se hvali njegovim uspehom. Za dva meseca je, navodno, podeljeno 100.000 kartica, a stohiljaditom dobitniku je svečano uručena na prijemu u Starom dvoru.

Marija Kreča, članica Foruma penzionera Dosta je bilo

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Cilj senior kartice je manipulacija i stvaranje lazne slike brige o ovoj ciljnoj grupi jer od nje zavisi uspeh na izborima. Penzioneri su sigurni glasaci,nemocni,uplaseni za egzistenciju i ima ih preko 460 000 u Beogradu.Projekat ce da zamre nakon izbora a prevashodno je ukraden kao ideja jer ona postoji i funkcionise vec godinama.Da ne reklamiram,ukucajte na google penzionerska popust kartica,i bice vam sve jasno odakle su uzeli ideju a koliko vidim i dosta partnera za popuste. Svakako,cifra koju spominju je laz na isti nacin kao sto je laz broj turista u Bg.

    Svako pametan zna kako izgleda zakrcenje grada kada je jedna fudbalska utakmnica u pitanju,a kamoli stotine hiljada stranih turista. Identicno je i sa senior karticom a info sluzi samo kao marketing,sa kratkorocnom namenom.

    Ono sto bi trebalo ispitati jeste kojim novcem je projekat placen i iz kog budzeta i ko placa promotere i marketing.

    Koliko god da je ovo sve providno ozbiljnim ljudima,ideja i nije namenjena njima nego onima koji su lakomisleni i podlozni manipulaciji.

    Postoji jos jedna stvar koja mi je odmah bila jasna a to je da su im kod izdavanja kartice uzeli kontakt podatke,verovatno i mobilne telefone.A to znaci da su to uradili protivpravno bas kako je i gospodin Sabic to javno i rekao. Predpostavljam da ce te iste informacije koristiti u dalje propagandne svrhe,u izbornim kampanjama.

    AV je ocigledno veliki strucnjak za marketing i to zaista odlicno radi,za razliku od drugih stvari.

  • Sve same lopuze, prevaranti i veleizdajnici Srbije. Seku granu na kojoj sede, pa se sigurno nece dobro provesti. A Vucic moze svoj marketing da zabije sebi u …, jer narod je vec iskusio mnogo prevara.

  • Pre sada vec godinu dana mom drugu umre majka. Isao sam sa njim i vozio ga da pozavrsava administraciju oko sahrane. Bio sam prisutan kada je sluzbenica na salteru pitala da li je pokojna imala senior karticu jer bi dobila znacajan popust, secam se da je bilo preko 200eu ali ne secam se tacne cifre.
    Postovana Kreca ne bacajte karticu, ceka vas popust.
    Hvala na objavljivljanju mog komentara, obilazicu da proverim stepen demokratije u vasoj stranci