Autorski tekst Beograd

Kobajagi popusti senior-kartice

Penzioner sam već deset godina i u eri svakodnevnog smanjenja standarda, korisim popuste koji su namenjeni penzionerima, među kojima su: 50 odsto popusta na cene karata u pozorištima; 10 odsto popusta na cene u pojedinim super-marketima; 50 odsto popusta na cenu karte za muzeje; 50 odsto popusta na cenu karte za bazen u SC „Milan Gale Muškatirović“.

Kada se pojavila senior-kartica nisam pohrlila da je odmah uzmem, jer nisam verovala da ona pruža nešto više od navedenog. Međutim, SNS je tako agresivno krenuo u kampanju deljenja senior- kartica da su i za vreme vikenda, rano ujutru, ne birajući da li je praznik ili običan radni dan, uznemiravali, zvonili bahato na vrata nudeći upravo senior-kartice. Tako sam i ja dobila svoju „seniorku“, ali kada sam pomoću nje probala da uštedim, evo šta sam otkrila.

– Popusti za pozorišta su manji od već postojećih od 50 odsto.
– Sportski centar „Tašmajdan“ nudi samo popust od 10 odsto na mesečne pretplate na fitnes program. Za najtraženiju dnevnu kartu za bazen – popusta nema.
– Muzeji – popust isti kao i ranije.
– Već postojećim marketima koji nude popust dodat je lanac „Aroma“. On je, međutim, skuplji od ostalih marketa tako da popust (ponedeljkom 10 odsto i ostalim danima 5 odsto) ne znači mnogo.
– „Apotekarska ustanova Beograd“ daje 10 odsto popusta na svoje proizvode. Ali, na primer, u apoteci u Domu zdravlja Voždovac u Krivolačkoj ulici, veoma proizvoljno tumače koji su proizvodi koje pravi apoteka. Ako tražite njihove kapi, onda vam kažu da popust važi za njihove kreme, drugi put kada tražite kreme – opet smisle nešto drugo. Od popusta nemate ništa.
– U Zoološki vrt ne idem, i nemam unuke, a i da imam, išla bih najviše dva puta godišnje.
– Popusti na zanatske usluge bi možda i bili korisni, da lokali koji ih nude nisu locirani u najudaljenijim delovima grada.
– „Optika Beograd“ daje popust, ali njihovi ramovi za naočare vređaju moj ukus, a ima toliko vansezonskih akcija u optičkim buticima, tako da i popust ništa ne znači.
Jedini popust koji je vredan pažnje je onaj od 15 odsto na projekcije u Sinepleks bioskopima.

Projekat „senior-kartica“ počeo je pre tri meseca, i gradska vlast je odmah počela da se hvali njegovim uspehom. Za dva meseca je, navodno, podeljeno 100.000 kartica, a stohiljaditom dobitniku je svečano uručena na prijemu u Starom dvoru.

Marija Kreča, članica Foruma penzionera Dosta je bilo

Dosta je bilo

Dosta je bilo

2
Ostavite komentar

avatar
2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
AntibotAkrep Recent comment authors
najnoviji najstariji
Akrep
Gost
Akrep

Cilj senior kartice je manipulacija i stvaranje lazne slike brige o ovoj ciljnoj grupi jer od nje zavisi uspeh na izborima. Penzioneri su sigurni glasaci,nemocni,uplaseni za egzistenciju i ima ih preko 460 000 u Beogradu.Projekat ce da zamre nakon izbora a prevashodno je ukraden kao ideja jer ona postoji i funkcionise vec godinama.Da ne reklamiram,ukucajte na google penzionerska popust kartica,i bice vam sve jasno odakle su uzeli ideju a koliko vidim i dosta partnera za popuste. Svakako,cifra koju spominju je laz na isti nacin kao sto je laz broj turista u Bg.

Svako pametan zna kako izgleda zakrcenje grada kada je jedna fudbalska utakmnica u pitanju,a kamoli stotine hiljada stranih turista. Identicno je i sa senior karticom a info sluzi samo kao marketing,sa kratkorocnom namenom.

Ono sto bi trebalo ispitati jeste kojim novcem je projekat placen i iz kog budzeta i ko placa promotere i marketing.

Koliko god da je ovo sve providno ozbiljnim ljudima,ideja i nije namenjena njima nego onima koji su lakomisleni i podlozni manipulaciji.

Postoji jos jedna stvar koja mi je odmah bila jasna a to je da su im kod izdavanja kartice uzeli kontakt podatke,verovatno i mobilne telefone.A to znaci da su to uradili protivpravno bas kako je i gospodin Sabic to javno i rekao. Predpostavljam da ce te iste informacije koristiti u dalje propagandne svrhe,u izbornim kampanjama.

AV je ocigledno veliki strucnjak za marketing i to zaista odlicno radi,za razliku od drugih stvari.

Antibot
Gost
Antibot

Sve same lopuze, prevaranti i veleizdajnici Srbije. Seku granu na kojoj sede, pa se sigurno nece dobro provesti. A Vucic moze svoj marketing da zabije sebi u …, jer narod je vec iskusio mnogo prevara.