Beograd Politika Saopštenje

Koruptolomac za lopovluke svih vlasti

Lista br 7.  “Dosta je bilo i Dveri – Da ovi odu, a da se oni ne vrate“ zvanično je započela kampanju za predstojeće gradske izbore, krstareći brodom koji smo simbolično nazvali “Koruptolomac“.

Cilj ”krstarenja” je bio da ukažemo na primere brojnih, teških korupcionaških afera, rasprodaje i uništavanja javne imovine u Beogradu tokom bivše i sadašnje vlasti, ali i predstavimo rešenja za bolje raspolaganje gradskim građevinskim zemljištem u interesu našeg grada i svih Beograđana.

Ovo je jedna od najvažnijih tačaka u našem programu za Beograd, budući da je bolje oporezivanje neizgrađenog građevinskog zemljišta važan izvor novca za gradski budžet.

Obišli smo Beograd na vodi, Luku Beograd, Savski nasip i Adu Huju koju je Siniša Mali već najavio kao novi Beograd na vodi 2.

Lider Dosta je bilo, Saša Radulović podsetio je da su već duži vremenski period na vlasti jedni isti ljudi.

„Jedino razlog što su ušli u politiku je da dođu do privilegija i da uzimaju naše pare. Mi smo odlučili da kažemo stop ovakvoj politici. Nama ne treba ništa od politike, nismo ušli da krademo pare već da od Srbije napravimo zemlju u kojoj se lepo živi, za moju i vašu decu jednako”.

On je naglasio da Boško Obradović i on očekuju dvocifreni rezultat i da budu najača opoziciona lista kako bi došli do prilike da upravljaju Beogradom.

On je posebno ukazao na pljačkašku privatizaciju „Luke Beograd“ koja zauzima preko 200 hektara gradskog građevinskog zemljišta s vrednošću preko milijardu evra, a u pljačkaškoj privatizaciji je poklonjena budzašto.  

”Kao u svakoj normalnoj zemlji, odvojite lučku delatnost od zemljišta, pa ako hoćete već da privatizujete lučku delatnost, uradite to bez poklanjanja zemljišta. A vlast je spojila sve zajedno, zemljište procenila na nula dinara i onda sve to đuture prodala Milanu Beku. Ovo vam je pokazni primer pljačkaške privatizacije u Srbiji tokom koje su se preduzeća uništavala zarad građevinskog zemljišta koje je nenaplaćeno završavalo u rukama tajkuna”, objasnio je Radulović.

Predsednik Dveri Boško Obradović istakao je da je koalicija Dveri i Dosta je bilo  ostavila svoje ideološke razlike po strani, zarad opšteg dobra svih Beograđana.

„Spajaju nas borba protiv kriminala, korupcije i stranačko-parazitskog sistema. Hoćemo da isteramo na čistac sve koji su odgovorni za pljačku naroda, grada i države. Mi smo istinska alternativa i sadašnjoj i bivšoj vlasti. Ko ne voli ni Vučićevu vlast, ali ne želi ni povratak na vreme vlasti DS – ima našu koaliciju“ istakao je Obradović.

On je naglasio da ni rubni delovi Beograda nikako ne smeju biti zapostavljeni, kao i da je potrebna podrška domaćoj poljoprivredi i zadrugarstvu, jer se time bavi veliki broj Beograđana koji žive na selu i u prigradskim naseljima.

„Svi oni koji žive u Lazarevcu, Mladenovcu, Grockoj, Obrenovcu ili Sopotu moraju da osete korist od toga što žive u Beogradu, a ne da ih gradska vlast pljačka. Jedino rešenje je decentralizacija i da se svim beogradskim opštinama vrate izvorni poreski prihodi i imovina.“

Prvi na listi “DJB i Dveri – Da ovi odu, a da se oni ne vrate” Vojin Biljić kazao je da koruptolomac prolazi pored “simbola našeg gubitništva”, na prvom mestu je “Beograd na vodi” koji, kako je kazao, simbolizuje koliko duboko može da se potone kada pogrešni ljudi vode grad.

Biljić je dodao da se kreće u kampanju sa Savskog pristaništa zbog simbolike, jer Beogradski pobednik predstavlja šta sve može da uradi grad Beograd, simbol pobede i Beograđana.

“Verujem da se možemo kao grad i nacija ponovo okrenuti pobedi tek nakon što gubitnike pošaljemo u istoriju”, zaključio je Biljić.

Kandidat sa liste DJB i Dveri Srđan Nogo je kazao da svaki posetilac Beograda kao najveću znamenitost zna za mesto gde se oni danas nalaze, a to je ušće reke Save u Dunav, podno Kalemegdana.

Nogo je podsetio da je kandidat liste Srpske napredne strane Goran Vesić, koji je i aktuelni gradski menadžer, prvi put na vlast u gradu Beogradu došao 1996. godine i da je on 22 godine posle toga i dalje “alfa i omega” u gradu.

“Jedino mi nismo bili na vlasti i zato mi možemo da kandidujemo obećanje da konačno dolazi odgovornost u srpsku politiku. Za 22 godine svega je bilo, samo odgovornosti nije”, istakao je Nogo.

On je kazao da će građani na dan izbora, 4. marta imati mogućnost da ukoliko su zadovoljni glasaju za dosadašnje političke opcije koje su vladale Beogradom i Srbijom, ali da će većina nezadovoljnih imati i svoju političku opciju, a to je “Da ovi odu, a da se oni ne vrate”.

images

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar