Pravosuđe

Sud doneo presudu u korist Radulovića protiv SNP Nenada Popovića

Prvi osnovni sud u Beogradu 15. januara 2018. godine doneo je prvostepenu presudu kojom se obavezuje Srpska narodna partija Nenada Popovića da zbog povrede časti i ugleda isplati Saši Raduloviću naknadu u iznosu od 500.000 dinara, kao i troškove parničnog postupka u iznosu od 38.700 dinara.

Saša Radulović podneo je 8. novembra 2017. godine tužbu protiv Srpske narodne partije Nenada Popovića zbog uvreda i neistina iznetih u saopštenju SNP, i to:

  • Da je Radulović vršio „zloupotrebe kao stečajni upravnik preduzeća BIP 2014. godine“;
  • da je „Radulović kao stečajni upravnik BIP-a angažovao udruženje „Pronet“ da zaposlenima u ovom preduzeću pruža ekspertske usluge iz oblasti „celoživotnog učenja“, takozvanog „lajf-koučinga“;
  • da je „BIP je za ove usluge platio Pronetu više od 1,3 miliona dinara iako je u tom trenutku ovo preduzeće već bilo u ogromnim gubicima“;
  • da je čovek „falsifikovane biografije za kojeg je dokazano da u Sjedinjenim Američkim Državama duguje na ime poreza više od milion dolara“;
  • da je „utajivač poreza i lažni borac za prava građana“.   

Srpska narodna partija je bila dužna da u roku od 30 dana sudu dostavi odgovor na tužbu, ali kako to nije učinila sud je doneo prvostepenu presudu u korist Radulovića i potvrdio da su navodi izneti u saopštenju SNP neistina.

Saša Radulović nije falsifikovao svoju biografiju. Nikada nije zloupotrebio službeni položaj. Niti je utajio porez u SAD, niti je krivično osuđivan, niti se protiv njega trenutno vode krivični postupci.

Saša Radulović nikada nije bio stečajni upravnik u privednom društvu BIP a.d. Beograd, niti je angažovao udruženje „Pronet“ da zaposlenima u navedenom preduzeću pruža bilo kakve usluge.

Podsećamo, SNP se oglasio neistinitim saopštenjem pošto je DJB zatražio od tužilaštva da odredi pritvor za ministra bez portfelja Nenada Popovića kako ne bi uticao na prikupljanje dokaza, i hitno sprovede istragu u vezi sa Popovićevim sakrivanjem imovine vredne najmanje 100 miliona dolara.

Aleksandar Vučić u svojim redovima trenutno čuva najmanje dva ministra koja prikrivaju imovinu:  Vulina koji još nije dokazao da mu je “tetka iz Kanade” zaista pozajmila 200.000 evra za kupovinu stana, i sada Popovića koji krije imovinu u poreskim rajevima.

U prilogu:

Presuda Prvog osnovnog suda u Beogradu

Povezani tekstovi:

Radulović podneo tužbu protiv SNP Nenada Popovića  

Pritvor za ministra Nenada Popovića

images (1)

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Bravo!

    Sad ovo nece preneti ni Danas ni N1 a posebno ne Pink i Informer … jer ipak su oni ‘fake news’ fabrike … koje istina ne zanima …

    a i 500.000din nije malo para … dobro ce doci za kampanju

    • Objavio je N1, a osudjeni su odmah požurili da objave kako tužbu nisu dobili.. i to je objavio N1

  • Ovo bi trebalo proslediti Agenciji za odbranu korupcije, pardon “Agenciji za borbu protiv korupcije” da malo prouči lik a naročito (ne)dela dotičnog ministra, inače ranoranioca na molitvenom doručku u Vašingtonu, grlatom “zagovorniku saradnje sa Rusijom i EAEU”.

  • To sto je Popovic izgubio spor ne znaci da sve ono sto je izgovorio nije istina. Radulovic je spor dobio isklucivo zato sto se tuzeni Popovic nije izjasnio po tuzbi. Drugim recima, spor je tehnicki dobijen, a ne dokazno. Setimo se, Radulovic je jos u avgustu 2016. najavio tuzbu protiv DW kada su objavili dokument sa u kome Radulovic ima milionski dug, ali tuzba protiv DW nikada nije podnet. Znaci li to da je DW izneo istinu, posto nikada najavljena tuzba nije usledila??

    • Znaći da se pojavio dobio bi spor? Što znači da voli da gubi i plaća iako ne mora? Gluposti. Nije se pojavio jer nema dokaza da je u pravu.

    • “To sto je Popovic izgubio spor ne znaci da sve ono sto je izgovorio nije istina. Radulovic je spor dobio isklucivo zato sto se tuzeni Popovic nije izjasnio po tuzbi. Drugim recima, spor je tehnicki dobijen, a ne dokazno.”
      Pa da l’ je ovo realno??? ahahahahahaha!

    • Naravno, da ne znaci, vec da se pojavio izvodio dokazni postupak. Na osnovu toga sto si rekao izvlaci se zakljucak da ni Radulovic nije tuzio DW jer nema dokaza!?

    • Koga briga. Svako je nevin dok se ne dokaže suprotno. Ako je Radulović stvarno zavrnuo Amere za milion dolara poreza (što mi je teško da poverujem) neka ga hapse. Ovako se ne obazirem na rekla-kazala priče, nebitno što se maše nekakvim papirima.

    • Briga je nas glasace. Mene, Sale, tesko da ce iko ko je ostao duzan milion dolara poreza, pa makar to bilo i u Americi, uveriti da ce ako bude na funkciji raditi u interesu naroda i drzave. Zato je bolje ne izaci na izbore nego da Kurtu zamenimo Murtom, a nama gradjanima da bude sve gore i gore dok se imovina funkcionera uvecava i uvecava.
      Mi gradjani trazimo politicara ciste proslosti, bez i jedne mrlje, koji ce raditi u interesu nas gradjana
      Inace, utaja poreza je krivicno delo za koje se izdaje nalog za hapsenja, a za neplacanje poreza ne.

    • Ako neplaćanje poreza nije krivično delo, u čemu je onda problem? Nije prekršen zakon i to je najbitnije.

    • Mozda tebi bije problem sve dok neko ne pocini krivicno delo, ali meni jeste. Zar tebi nije licemerno da su nekom ko je ostao milion dolara duzan poreza puna usta uvodjenja reda, meni jeste?

    • Da li ste vi ljudi normalni? Da neko ne plati milion dolara poreza, sigurno ne bi mogao ni da izadje iz Amerike, a kamoli da se bavi javnim poslom u banana drzavici koja isporucuje sve ljude koje joj traze “prijatelji sa Zapada”. Eto kako SNS spinovi uticu na ljude- isperu im mozak. Srećom, ima nas koji oduvek razmisljamo svojom glavom 🙂

    • Ocigledno da mesas babe i zabe. Nigde, ali nigde u americkom zakonu nije zabranjeno napustati zemlju ako si duzan porez, kao sto nigde nije zabranjeno da se bavis javnim poslom ako si duzan porez, pa cak i u banana drzavama.
      Inace, clanak o poreskom dugu je objavio Deutsche Welle avgusta 2016. godine, a ne Informer osima ako i DW nije Vucicev propagandni tim 🙂

    • Nebitno ko je pisao, zna se ko odlučuje da li je neko kriv ili nije – sud. Znači, svako je nevin dok se ne dokaže suprotno. Sve drugo što čitamo po medijima su ša la la priče. Od tog navodnog duga je prošlo 15 godina i baš su ga se sad setili kad je Radulović u opoziciji? Ma daaaaj, pa nismo mi veverice.