Војводина Образовање Саопштењe

Стоп партијском запошљавању!

У Кикинди је у току расписивање конкурса за избор директора основних школа. Нажалост и образовне институције у нашој земљи одавно су постале плодно тле за партијско удомљавање како страначких кадрова, тако и рођака, пријатеља, супружника, па и снаха политичара на власти. Притисци на чланове школских одбора, када је гласање за избор директора у питању нису ништа ново у Кикинди, па се прибојавамо да ће их и овог пута бити.

У Србији више није неуобичајено да стигну и претње онима који претендују да конкуришу за директоре, а нису по вољи власти. Указујемо да будући директори школа морају да испуњавају законске услове за обављање ове функције те се они који одлучују о избору директора, најпре морају водити овим чињеницама.

Будући да имамо доказе о партијском запошљавању у државној фирми члана породице једног локалног функционера, упркос забрани запошљавања у јавном сектору, упозоравамо челнике града да не било паметно да наставе да раде у овом маниру, јер процес избора директора помно пратимо.

Због оваквог кадровања намеће се и питање, да ли су људи који се партијски удомљавају у јавна предузећа и установе заиста адекватна решења, будући да се многи од њих, често не покажу добро на новим радним местима, па лоше руковођење може имати вишеструке последице, како по предузеће односно установу, тако и њене кориснике.

Покрет Доста је било апелује на запослене у кикиндским школама да не попусте под притисцима “моћника”, јер је право време да се неко супротстави оваквој тиранији каква није запамћена у политичком животу нашег града. Школе припадају свим грађанима и апелујемо – кандидујте се!

Подсећамо да је главни циљ покрета “Доста је било” укидање партократије. Циљ је да нас воде најбољи, без озбира на партијску припадност или родбинске везе. Наш циљ је промена паразитског система и по томе се разликујемо од осталих.

 

“Доста је било” Кикинда

Ознаке

ДЈБ Кикинда

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар