Vojvodina Obrazovanje Saopštenje

Stop partijskom zapošljavanju!

U Kikindi je u toku raspisivanje konkursa za izbor direktora osnovnih škola. Nažalost i obrazovne institucije u našoj zemlji odavno su postale plodno tle za partijsko udomljavanje kako stranačkih kadrova, tako i rođaka, prijatelja, supružnika, pa i snaha političara na vlasti. Pritisci na članove školskih odbora, kada je glasanje za izbor direktora u pitanju nisu ništa novo u Kikindi, pa se pribojavamo da će ih i ovog puta biti.

U Srbiji više nije neuobičajeno da stignu i pretnje onima koji pretenduju da konkurišu za direktore, a nisu po volji vlasti. Ukazujemo da budući direktori škola moraju da ispunjavaju zakonske uslove za obavljanje ove funkcije te se oni koji odlučuju o izboru direktora, najpre moraju voditi ovim činjenicama.

Budući da imamo dokaze o partijskom zapošljavanju u državnoj firmi člana porodice jednog lokalnog funkcionera, uprkos zabrani zapošljavanja u javnom sektoru, upozoravamo čelnike grada da ne bilo pametno da nastave da rade u ovom maniru, jer proces izbora direktora pomno pratimo.

Zbog ovakvog kadrovanja nameće se i pitanje, da li su ljudi koji se partijski udomljavaju u javna preduzeća i ustanove zaista adekvatna rešenja, budući da se mnogi od njih, često ne pokažu dobro na novim radnim mestima, pa loše rukovođenje može imati višestruke posledice, kako po preduzeće odnosno ustanovu, tako i njene korisnike.

Pokret Dosta je bilo apeluje na zaposlene u kikindskim školama da ne popuste pod pritiscima “moćnika”, jer je pravo vreme da se neko suprotstavi ovakvoj tiraniji kakva nije zapamćena u političkom životu našeg grada. Škole pripadaju svim građanima i apelujemo – kandidujte se!

Podsećamo da je glavni cilj pokreta “Dosta je bilo” ukidanje partokratije. Cilj je da nas vode najbolji, bez ozbira na partijsku pripadnost ili rodbinske veze. Naš cilj je promena parazitskog sistema i po tome se razlikujemo od ostalih.

 

“Dosta je bilo” Kikinda

Oznake

DJB Kikinda

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar