Медији

Медиjа мониторинг за 12. фебруар 2018.

Гостовања у емисијама, пренета саопштења странака и изјаве кандидата за београдске изборе и њихових коалиционих партнера.

Н1, твитер објаве:

ДЈБ 1 саопштењe

ДС 2 изјавe

Драган Ђилас 3 изјавe

Марко Бастаћ 1 изјава

ДСС 1 саопштењe

СРС 1 саопштењe

ПУПС 1 саопштење

СПС 1 саопштењe

Не давимо Београд 1 саопштењe

СНС укупно 2 изјавe

Покрет обнове Краљевине Србије 1 саопштење

Дневни лист данас, твитер објаве:

Не давимо Београд, 1 интервју и 1 реаговање

ДС 1 саопштење

Драган Ђилас поменут укупно 3 пута

ДС, саопштење о предизборној конвенцији

Насловна страна Данаса:

Исидора Петровић, кандидаткиња на листи Не давимо Београд

Гостовања на ТВ Н1:

Емисија Нови дан

Кошаркашки тренер Душан Дуда Ивковић, подржао кандидатуру Драгана Ђиласа.

ТВ Наша:

Вук Јеремић и Андреј Бајец, Народна странка, у емисији Уз јутарњу кафу

Ђорђе Вукадиновић, у емисији  Уз јутарњу кафу

РТВ, емисија Прави угао:

Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја

 

Повезани текстови:

Мониторинг медија: Гостовања на ТВ Н1 од председничких избора до данас

Мониторинг медија: Гостовања на ТВ Н1 у јануару 2018.

Насловне странице Данаса  

Мониторинг медија од 1. до 10. фебруара

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Mislim da se ne treba previse zamajavati oko kosova i preambule. Treba priznati drzavu Kosovo i stvoriti uslove za normalan zivot obe strane. Kosovo je jedan veoma znacajan segment srpske ekonomije. Siguran sam da bi tu bilo puno para i posla za nase privrednike, a samim tim i za drzavu. Naravno, resiti pravno imovinske stvari i naplatiti ono sto pripada nama. Tako ce biti mira, drugacije, nikad

  • Priznao bi Vučić nezavisnost Kosova odavno, ali da ga to ne košta vlasti.
   Čovek koji je 20 godina duvao u radikalsku nacionalističku tikvu, sada treba da uradi ono protiv čega je bio čitav život.
   Tako nešto čak ni njegovo zombirano biračko telo, gde većina ima više očiju nego zuba, ne bi moglo tek tako da proguta.
   Zato i pokušava sada da se sakrije iza tzv. unutrašnjeg dijaloga i najave referenduma, ali na kraju će ipak morati da izađe na čistinu i kaže jasno da li je za ili protiv priznanja.
   Mene zanima, da li DJB smatra da Srbija treba da prizna Kosovo sopstvenom odlukom ili ne, a posebno me zanima šta naš novi koalicioni partner Dveri, misli o ovom vašem predlogu.
   Nećemo se valjda koliko sutra, konfrontirati sa njima po tom pitanju, a tek smo se lepo zbratimili.
   Što se naplate bilo čega tiče, to može da se okači mački o rep, ništa mi nećemo naplatiti od Albanca, niti postoji neko u međunarodnoj zajednici, ko bi na njih izvršio prtisak u naše ime.
   Dakle ili bezuslovno priznanje i trajni gubitak teritorije, uz mogućnost ulaska u EU, ili status quo i nastavak neizvesnosti.
   Obe varijante su u opticaju, što se mene tiče, složio bih se sa vama, mada mislim da je bolje da se sačeka sa tom odlukom, dok ne ispunimo sve uslove za pridruživanje, pa da se o svemu odluči u paketu.
   U suprotnom, može da se desi da priznamo Kosovo, a da onda doveka budemo na čekanju za EU kao Turska, što takođe ne treba dozvoliti.
   Inače, što se tiče preambule, žao mi je, moraćemo se sa njom “zamajavati”, sve dok se ne ispoštuje potpuna procedura za promenu Ustava.
   Tek nakon što se Ustav i preambula promene na zakonit način, onda možemo da pričamo o priznanju Kosova, do tada, no, no…
   Ne bude li tako, onda znate, to se zove diktatura i tako te stvari, samo onda Ustav i zakoni i onako postaju toalet papir, a to nije baš nešto što bi trebalo da podržavamo.

  • “Mene zanima, da li DJB smatra da Srbija treba da prizna Kosovo sopstvenom odlukom ili ne, a posebno me zanima šta naš novi koalicioni partner Dveri, misli o ovom vašem predlogu.
   Nećemo se valjda koliko sutra, konfrontirati sa njima po tom pitanju, a tek smo se lepo zbratimili.”

   Zorane, stav DJB-a kad je reč o Kosovu je mnogo puta izložen na ovim stranicama, ja sada nemam strpljenja da vam to tražim i šaljem link ali sam sigurna da ćete to lako pronaći, ako budete uporni. I nema šta da se konfrontiramo sa Dverima po tom ili bilo kojem drugom pitanju jer je u sporazumu o tehničkoj koaliciji za beogradske izbore VIŠE NEGO JASNO rečeno da će svaka strana zadržati svoje stavove kad je reč o svemu, pa tako i kad je reč o unutrašnjoj i spoljnoj politici.

  • Možda je stav DJB mnogo puta izložen, ali u programu DJB ne stoji konkretno da li je prihvatljivo priznavanje Kosova (i pod kojim uslovima) ili nije uopšte.
   Čak ne piše precizno, ni da li smo za ulazak u članstvo EU ili nismo, što me navodi na pomisao, da se beži od konkretnog izjašnjavanja u vezi ta dva pitanja.
   Sa druge strane, Dveri se jasno zalažu za zajednicu sa Rusijom i Belorusijom, prekid evropskih integracija i poništenje Briselskog sporazma, a teško mogu da poverujem, da je to prihvatljivo za DJB.
   Nisu to sitna, već suštinska pitanja za budućnost ove zemlje, tu se ne može biti tolerantan, kao što nismo ni oko drugih stvari, niti se može staviti znak jednakosti između članstva u EU i članstva u nekoj azijskoj uniji, kao ruska gubernija.
   Ako DJB opravdano, unapred zahteva od drugih opozicionih stranaka, da prihvate određene principe, kao uslov da uopšte formiraju vlast sa njima u Beogradu (ili nekoj budućoj vladi), nekako mi se čini normalno i da se Dverima postavi uslov, da postoji crvena linija koju ne mogu da prelaze po ovim važnim državnim pitanjima, ako hoće zajedno sa nama.
   Umesto toga, njima se velikodušno nudi, da zadrže sva svoja programska načela i zastupaju potpuno nezavisno svoju politiku.
   Jedno je sigurno, EU neće primiti Srbiju u članstvo dok se ne reši pitanje Kosova, niti Kosovo ne može dva puta biti primljeno u EU, jednom kao deo Srbije (po našem Ustavu), a drugi put kao nezavisna država.
   Svi znamo da će priznanje Kosova, biti uslov za prijem Srbije u EU, zato dajte da kažemo jasno i glasno, šta da se radi u tom slučaju.

  • DJB nije za priznavanje Kosova. To su više puta naglasili. Čak je to toliko poznata činjenica da DJB nije bio pozvan na sastanak opozicije sa Hanom gde su ostalima podeljene uloge da sarađuju sa Vučićem na priznavanju Kosova. Koliko se meni čini, napravljen je trejd da se opozicija dokopa Beograda a da se za uzvrat pomogne Vučiću da “reši” pitanje Kosova. Pošto su znali da DJB ne pristaje na takve (i bilo kakve) dilove, nisu ih ni zvali. A vreme pred nama će pokazati da li sam u pravu ovo što tvrdim. Što se tiče EU, DJB se zalaže da ide u EU jer je tamo sav razvijen svet i zato što geografski pripadamo Evropi. Samo je jedna stvar bitna za napomenuti, DJB ne želi da se u EU ide kao dupeuvlakačka država kako nas tamo Vučić pokušava ugurati nego kao država koja je poštovana i kredibila. Kao država koja može i hoće da uredi svoje institucije i vladavinu prava. Sve ono što Vučić nikada neće uraditi. Uostalom, zato mu i stalno “beže” rokovi za prijem. EU prosto neće da nas primi ovakve kakvi smo sada ali namerno lože Vučića jer im ispunjava sve želje.

  • Hvala na odgovoru, jedino ne vidim razlog da tako lepo i jasno ne piše i u programu, nego sve nešto kao kiša oko Kragujevca, okruglo pa na ćoše.
   Ipak, tu imamo problem, jer ako nismo za priznanje Kosova, onda od ulaska u EU nema ništa, bez obzira da li bi mi hteli tamo da uđemo kao kredibilna ili kao “dupeuvlakačka” država.
   Svidelo se nama ili ne, EU je ta koja propisuje uslove za prijem u svoje članstvo, a jedan od mnogih uslova jasno kaže, da država kandidat mora imati jasno definisane državne granice.
   Za one koji ne znaju, ogromna većina uključujući i najmoćnije zemlje EU, su odavno priznale državu Kosovo i započele sa njima, poseban proces evro integracja.
   Samim tim nikada neće pristati da Srbija uđe u EU, sa Kosovom kao svojojm teritorijom, a već sam rekao da Kosovo mogu primiti u EU samo jednom, a ne dvaput i to će ako se ikada desi, sigurno biti kao nezavisnu državu.
   Zato treba lepo reći, koje su posledice stava da nećemo priznati Kosovo i da su te dve stvari, priznanje i pristup EU, definitivno povezani, ma šta ko pričao.
   Nije to švedski sto, pa da biramo samo ono što se nama sviđa, već ostaju samo dve opcije:
   1. Priznanje Kosova i nakon toga (po mogućstvu u paketu) prijem Srbije u EU.
   2. Nepriznavanje Kosova i ostanak van Evropske Unije i tog razvijenog sveta, kako vi lepo rekoste.

   Uzgred, da opet podsetim, Dveri su izričito i protiv priznanja Kosova, kao i protiv ulaska u EU, a ako smo mi ipak za članstvo u EU (mada ne znam kojom alhemijom, bez priznanja Kosova), onda će nam oni biti žestoki politički protivnici, kad to pitanje dođe na dnevni red.
   Zašto bi im sada pomagao na blo koji način, da bi posle ojačani mogli da nas sabotiraju u našoj želji da uđemo u EU.
   Ima jedna narodna izreka, koja lepo ilustruje ovu gornju tvrdnju, ali mislim da nema potrebe da je navodim…