Beograd Pravosuđe Saopštenje

(Video) GIK proglasio lažnu listu Dosta je bilo

Gradska izborna komisija je 17. februara na svojoj 21. sednici proglasila izbornu listu ’’Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka’’, čiji je nosilac SNS funkcioner Milorad Radulović.

Iz očiglednog straha da će lista DJB i Dveri ostvariti jak dvocifren rezultat, SNS na sve moguće načine nastavlja da obmanjuje građane, kao što je to radio sa svojom lažnom listom na lokalnim izborima 2016. godine.

Kao ovlašćeni predstavnik predlagača liste ’’ Dosta je bilo i Dveri – Da ovi odu a da se oni ne vrate’’ Vojin Biljić je prisustvovao sednici GIK-a s namerom da iskoristi svoje zakonsko pravo da kao stranka u upravnom postupku i zainteresovano lice iznese svoje argumente protiv liste koja je predložena i koja ima identičan naziv kao Dosta je bilo.

Pred kraj asednice GIK-a, sa koje je izbačen bez ikakvog razloga, Biljić je izjavio:

’’Ovo je skandalozni pokušaj dovođenja u zabludu naših birača, skandalozni pokušaj da se birači DJB dovedu u zabludu, da im se prekrše osnovna ljudska prava, da im se prekrši biračko pravo i da prilikom zaokruživanja na glasačkom listiću, ubeđeni da glasaju za DJB, glasaju za tu fantomsku stranku.

Moram da podsetim, taj Milorad Radulović koji je predao listu, funkcioner je u GO Zemun i deo je naprednjačke vlasti. Ja zaista ne znam šta će biti sledeći korak u njihovoj nameri da nam onemoguće da ostvarimo rezultat kakav zaista zaslužujemo na ovim izborima, ali znam da je gest Gradske izborne komisije gde me predsednik isključio sa sednice samo zato što sam hteo da iskoristim svoje zakonsko pravo, onemogućio da iznesem argumente zbog kojih je ova lista morala biti odbačena.

Ovo je još jedan pokušaj da se birači DJB dovedu u zabludu, još jedan pokušaj da se izigra izborna volja građana i još jedno flagrantno kršenje osnovnih ljudskih prava, ne samo naših birača  već i nas koji pokušavamo da se izborimo za minimalni stepen zakonitosti u ovoj državi.’’

Milorad Radulović, inače konobar iz Zemuna, sada je pomoćnik predsednika opštine Zemun.

Podsećamo, sa istom listom i namerom da prevari birače izašao je na lokalne izbore u Zemunu 2016. godine. Nakon podvaljene liste, nagrađen je mestom pomoćnika predsednika opštine.  

Milorad i još četiri osobe sa njegove liste iz 2016. godine bili su donatori Vučićeve predsedničke kampanje.

Molimo sve građane da budu pažljivi, da dobro pročitaju šta piše na glasačkom listiću i da ne dozvole da SNS još jednom zloupotrebi njihovo biračko pravo.

Ovi izbori su početak kraja prevarama. Da ovi odu a da se oni ne vrate.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

    • Što bi rekao Srećko Šojić:”Jesu, mutjkali su, ali nisu mutjkali ko što oni mutjkaju. Mutjkali su u s kladu s propisi.”

  • Zar je moguće da posle toliko vremena provedenog na političkoj sceni Srbije vi još uvek ne vidite s kim imamo posla ?! Zar je moguće da neko očekuje fer i korektne izbore ?! Nego – dosta kukanja i “Kalimerskog sindroma” – do 4.marta je ostalo sasvim dovoljno vremena da se objasni i pojasni razlika između broja 7 i broja 23 na izbornoj listi i da se obuče kontrolori koji će biti na biračkim mestima.Ne smete dozvoliti da to budu samo oni kojima je stalo do dnevnice – to moraju biti sposobni,spremni i dobro obučeni ljudi koji moraju da znaju kako teče izborni proces,da znaju svoja prava i da reaguju na svaku povredu izbornog procesa i naravno da ni po koju cenu ne potpisuju zapisnike sa biračkog mesta na kome izbori nisu sprovedeni u skladu sa zakonom i pravilima…

  • Dakle za sledeće izbore lepo da diverzifikujete portfolio. Nađite nekog sa inicijalima AV i registrujte grupu građana Svratili Na Slatko, sa sloganom Tražem Bolje Slađe. Kampanja bi bila od vrata do vrata. “Mi smo znate Svratili na Slatko -tražem bolje slađe. Ako imate nešto da se proba bilo bi odlično. ” Naravno posle mora da se pohvali slatko. Inače za ovu političku kampanju bi doslovce trebao jak stomak, ali nažalost ne bi nedostajalo volontera.
    Slatko do pobede.