Људска права Протест

ПОЗИВ на протест пензионера

Форум пензионера Доста је било позива пензионере да се придруже протесту 22. фебруара 2018. у 12 часова, у организацији УСПВЛС И УСПС, на Тргу Николе Пашића.

Покажимо да НЕ ПРИСТАЈЕМО на отимање дела стечених пензија на основу Закона о привременом уређивању начина исплате пензија, на опструкцију Уставног суда у оцењивању његове уставности, на манипулације којима су изложени пензионери од стране законодавне и извршне власти као и начином извештавања медија, нарочито РТС-а као јавног сервиса.

Масовним доласком на протест шаљемо поруку власти да ћемо се непрекидно борити за наша имовинска права докле год се поменути Закон не укине, а отето не врати са припадајућом надокнадом. Држава не сме да завлачи руку у џепове пензионера оправдавајући то спасавањем буџета, док са друге стране немилице даје сулуде субвенције инвеститорима и промовише наше грађане као јефтину радну снагу.

Зато дођите у четвртак да покажемо да нас има, да не желимо да ћутимо док спремају да укину и сам ПИО фонд а пензије за које смо одвајали током целог радног века, претворе у социјалу.

Видимо се у четвртак 22. фебруара 2018. у 12 часова на Тргу Николе Пашића да покажемо да нас има, да смо сложни, да не пристајемо на њихове лажи и преваре.

Радмила Добричанин

Форум пензионера Доста је било